Fotbal intern

Universitatea Craiova, adversar de coșmar pentru Edi Iordănescu. Singura victorie, pusă în vitrină de CFR Cluj

11.04.2021 | 18:39
Universitatea Craiova adversar de cosmar pentru Edi Iordanescu Singura victorie pusa in vitrina de CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are nevoie de un succes cu CFR Cluj pentru a încheia sezonul regulat la trei puncte în spatele  campioanei en-titre. Misiunea nu ar trebuie să fie una complicată, având în vedere palmaresul Edward Iordănescu în duelurile cu oltenii.

Echipa lui Marinos Ouzounidis a făcut un meci excelent împotriva lui FCSB și doar lipsa de inspirație la finalizare a făcut ca „Știința” să plece doar cu un punct de la Giurgiu.  Pentru vicecampioana României urmează un nou derby, cu CFR Cluj, duminică, de la ora 21:30, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Pentru Edi Iordănescu, tehnicianul lui CFR Cluj, meciurile împotriva „leilor din Bănie” reprezintă un adevărat coșmar. U Craiova este echipa în fața căreia nu a reușit să câștige decât o singură dată în cariera de antrenor. În rest, în cele 12 rânduri în care a fost adversarul oltenilor, Iordănescu a pierdut de cinci ori și a înregistrat șase egaluri.

Singura victorie a lui Edi Iordănescu împotriva Universității Craiova, similară cu singurul trofeu din carieră

Mai mult, în patru din cele 12 partide, echipele actualului tehnician al ardelenilor nu au reușit să le dea gol alb-albaștrilor. Edi Iordănescu s-a întâlnit cu U Craiova în calitate de adversar din postura de antrenor a patru echipe diferite: ASA Tg. Mureș, Pandurii Tg. Jiu, Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Antrenor încă din 2010, Iordănescu nu a reușit să câștige decât un singur trofeu. S-a întâmplat în 2018, la chiar prima sa aventură ca tehnician al lui CFR Cluj, atunci când a luat Supercupa României, într-o finală disputată pe „Ion Oblemenco”, împotriva Universității Craiova.

Nu este doar singurul trofeu, ci și singura victorie a lui Edi împotriva echipei pe care campioana en-titre o va întâlni în ultima etapă a sezonului regulat, ediția 2020-2021. În tur, cele două echipe au remizat în Gruia, scor 0-0.

ADVERTISEMENT
  • 2014-2015 este sezonul în care Edi Iordănescu a mai fost aproape de un trofeu, Cupa Ligii, pierdută în FCSB – Pandurii Tg. Jiu 3-0

Cum arătau U Craiova și CFR Cluj la Supercupa câştigată de Edi Iordănescu

Deși s-a jucat pe „Ion Oblemenco”, CFR Cluj a fost gazdă în finala Supercupei României din 2018. Din cei 14 fotbaliști trimiși pe teren de către Edi Iordănescu, ardelenii păstrează și acum opt din acele nume. Este vorba despre Arlauskis, Vinicius, Camora, Hoban, Deac, Manea, Omrani și Costache.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-0, Supercupa României, 14 iulie 2018

Echipele de start:

  • CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu(Manea 46), Vinicius, Mureșean, Camora (c) – Djokovic, Hoban – Deac, Culio, Mailat(Omrani 55) – Țucudean(Costache 87); Antrenor: Edward Iordănescu
  • U Craiova: Pigliacelli – Popa(Markovic 80), Ferreira, Gardoș – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Cicâldău, Glavina(Burlacu 65), Mitriță; Antrenor: Devis Mangia

Finala a fost decisă de Emmanuel Culio. Argentinianul a marcat singurul gol al meciului în minutul 78, din penalty-ul obținut de către Billel Omrani. A fost a treia și ultima Supercupă a României cucerită de CFR Cluj.

  • 2009, 2010 și 2018 sunt anii în care CFR Cluj a câștigat Supercupei României
  • 15 aprilie 2021 este data finalei Supercupei României pentru sezonul 2019-2020, în care se vor întâlni CFR Cluj și FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 1,47 este cota pentru „1X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT