Sport

Universitatea Craiova, anunț după tragerea la sorți a grupelor: „Câștigarea Cupei României este obiectivul nostru”. Exclusiv

Managerul general al Universității Craiova, Marcel Popescu, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK, după ce oltenii și-au aflat adversarele din grupele Cupei României Betano.
30.09.2022 | 15:19
Universitatea Craiova anunt dupa tragerea la sorti a grupelor Castigarea Cupei Romaniei este obiectivul nostru Exclusiv
Oficialii Universitații Craiova anunță după tragerea la sorți a grupelor: „Câștigarea Cupei României este un obiectiv al nostru”, sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și-a aflat adversarele din faza grupelor Cupei României Betano, înaintea partidei din SuperLigă cu FC Voluntari. Oficialul oltenilor, Marcel Popescu, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că „Știința” are ca și obiectiv câștigarea trofeului.

Oficialii Universitații Craiova, după tragerea la sorți a grupelor Cupei României: „Nu este o problemă dacă jucăm acasă sau în deplasare”

Locul trei ocupat în ediția trecută din SuperLiga i-a asigurat Universității Craiova prezența în grupele Cupei României Betano. Sorții le-au surâs oltenilor la tragerea la sorți organizată la Casa Fotbalului, iar „Știința” a evitat adversari mai bine cotați precum CFR Cluj și FCSB.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost repartizată în grupa D, împreună cu FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, Ocna Târgu Mureș și Minaur Baia Mare. Oltenii vor înfrunta o echipă din toate cele trei urne valorice, care au fost stabilite în funcție de locul ocupat în sezonul precedent.

Astfel, Universitatea Craiova va juca împotriva celor de la FC Hermannstadt, Ocna Târgu Mureș și FC Hermannstadt. Oltenii vor juca toate cele trei meciuri în deplasare, iar oficialii „Științei” speră să nu existe probleme cu suprafețele de joc ale terenurilor pe care adversarele își dispută partidele de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

„Așteptăm să fie programate meciurile, dar toate vor fi în deplasare după regulament, este un nou format. Nu am mai jucat noi doi, trei ani la Severin, alea nu erau în deplasare. Nu este o problemă dacă jucăm acasă sau în deplasare, problema nu este unde joci, ci calitatea terenului pe care joci.

Să nu fie probleme, cum s-a văzut la meciul cu Hermannstadt, atunci când a intrat ambulanța și ăl salvează de la un accident grav. Mulțmesc lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat ceva grav cu jucătorul celor de la Hermannstadt”, a declarat Marcel Popescu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Marcel Popescu: „Nu există favorită, dar câștigarea Cupei României este un obiectiv al nostru”

Managerul general al Universității Craiova, Marcel Popescu, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Universitatea Craiova are ca și obiectiv câștigarea Cupei României Betano. Acesta a mai spus că nu toate formațiile au șanse egale la calificarea în sferturile de finală ale competiției.

„Nu există favorită, dar câștigarea Cupei României este un obiectiv al nostru, indiferent de locul pe care îl ocupăm în grupă. Este o premieră, care poate aduce spectacol și surprize. Singurul lucru care este straniu, să spun așa, este faptul că grupa este de șase, dar nu jucăm cinci meciuri, ci doar trei.

ADVERTISEMENT

În această situație, când joci doar trei într-o grupă de șase, nu există o echitate față de colegii de grupă. Se poate întâmpla ca o echipă să aibă adversari diferiți de altă și nu sunt șanse egale. Ca să fie șanse egale pentru toate echipele, ar fi trebuit să fie tur-retur, cu șase meciuri într-o grupă de patru”, a spus managerul general al oltenilor.

Marcel Popescu speră ca noul format al Cupei României Betano să fie unul mai atractiv, față de cel care a fost folosit până în acest sezon. Managerul general al oltenilor nu este de acord ca echipele mai bine cotate să dispută meciurile în deplasare.

„Vom vedea dacă acest format nou este mai benefic și mai productiv, decât ce a fost până acum. Este o premieră, iar cu cât ești cotat mai bine, cu atât joci toate meciurile în deplasare, lucru care mi se pare aiurea. O să vedem cele trei meciuri și sper ca timpul și terenurile să fie bune”, a mărturisit Marcel Popescu.

  • 7 Cupe ale României are în palmares Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,93 este cota pentru ”1 și peste 1,5 goluri” la U Craiova – FC Voluntari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT