ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Universitatea Craiova are amintiri frumoase din meciurile de Cupă cu FC Botoșani. Precedentul care le dă speranțe fanilor

Autor: Razvan Iova - Craiova | 11.02.2021 | 10:13
Universitatea Craiova are amintiri frumoase din meciurile de Cupă cu FC Botoșani. Precedentul care le dă speranțe fanilor
Singurele întâlniri dintre U Craiova și Botoșani din Cupa României, amintiri frumoase pentru olteni

Singurele meciuri dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani care s-au derulat în Cupa României sunt amintiri plăcute pentru olteni. Craiova s-a calificat în finala competiției și avea să o și câștige, după ce a trecut de Botoșani în semifinale, iar scorul la general a fost 5-3. 

ADVERTISEMENT

Jocul cu Botoșani va reprezenta și debutul lui Marinos Ouzounidis pe banca Științei. Tehnicianul grec se teme de vremea care va fi la ora meciului, dar și de starea gazonului.

Ouzounidis a anunțat la conferința de presă ce a prefațat jocul din Moldova că nu va schimba prea multe lucruri de la meciul cu Dinamo și că se va consulta cu Dragoș Bon în alcătuirea echipei.

ADVERTISEMENT

Singurele întâlniri dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani din Cupa României au fost în sezonul în care oltenii au câștigat trofeul

Universitatea Craiova a avut mereu meciuri dificile la Botoșani, iar „juveții” nu se pot lăuda decât cu o victorie pe terenul echipei lui Marius Croitoru, iar acest lucru s-a întâmplat chiar în sezonul trecut, cu Cristiano Bergodi pe bancă. Atunci, Știința a câștigat cu 2-0 și a rupt blestemul meciurilor fără victorie pe stadionul din Botoșani.

  • 8 la 7 este bilanțul întâlnirilor dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani în favoarea „studenților”
  • 19 meciuri au fost între cele două echipe de la revenirea Științei pe prima scenă fotbalistică
  • 0-0 a fost scorul ultimei partide directe
ADVERTISEMENT

Echipa din Bănie și FC Botoșani s-au întâlnit într-o dublă manșă în semifinalele Cupei României în sezonul 2017-2018. În primul meci, Craiova s-a impus cu 5-1 pe stadionul „Ion Oblemenco” și a fost rezultatul care i-a dus în finală pe „alb-albaștri”, deoarece returul a fost pierdut de elevii conduși de pe margine de Devis Mangia, cu 1-2.

Craiova Botoșani 5-1 Cupa României
Alex Băluță a reușit primul său „hatt-trick” din cariera de profesionist în U Craiova – FC Botoșani 5-1

„Tripleta” ofensivă a făcut ravagii prin apărarea botoșănenilor în tur. Alexandru Băluță a reușit un „hatt-trick”, în timp ce Alexandru Mitriță și Gustavo au marcat și ei. Florin Acsinte puncta pentru oaspeți. În retur, Istvan Fulop și Gonzalo Cabrera încercau să reaprindă flacăra speranței pentru Botoșani, dar Apostol Popov a redus din diferență și a risipit orice emoție.

ADVERTISEMENT

În finală, Universitatea Craiova a dat peste FC Hermannstadt, echipă de liga a doua în acel moment. Craiovenii s-au impus cu 2-0 și au câștigat primul trofeu după o așteptare de 25 de ani.

Debut pentru Marinos Ouzounidis pe banca Universității Craiova. Vremea și terenul îi dau mari bătăi de cap

Debutul nu va fi deloc ușor pentru Marinos Ouzounidis. Pe lângă faptul că Botoșani – Craiova se joacă într-o competiție cu un sistem eliminatoriu, Ouzounidis trebuie să se gândească și la faptul că terenul nu va fi cel mai bun la ora duelului, deoarece vremea va fi precară. Se anunță temperaturi cu multe grade sub minus, dar și zăpadă și vânt.

ADVERTISEMENT

De altfel, la conferința de presă, grecul a anunțat că știe ce îl va aștepta la primul său meci în noua sa calitate: „Mă aştept la un meci greu şi nu doar din pricina faptului că întâlnim o echipă foarte bună, dar şi la ce am văzut ieri seară, mai exact starea terenului nu a fost deloc bună. Sper să fie mai bun la ora meciului, dar trebuie să fim mai buni şi pe acest teren.

Să ştiţi că o echipă de calitate, cum este a noastră, are nevoie de un gazon bun. Trebuie să ne adaptăm. Altfel, îmi place formaţia din Botoşani, îmi place stilul lor,” a declarat Marinos Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Delegația Universității Craiova a decolat de pe Aeroportul Internațional Craiova, având ca destinație Suceava, acolo unde a fost așteptată de două autocare. Înainte de plecare, Marinos Ouzounidis și doi dintre secunzii său, Dragoș Bon și Octavian Benga, și-au făcut timp pentru a asista la jocul echipei a doua a Universității Craiova. Cei trei au putut vedea la treabă mai mulți tineri de perspectivă, incluzându-l aici și pe Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, care a fost urmărit din tribune și de tatăl său.

staff Universitatea Craiova
Marinos Ouzounidis a vrut să vadă ce vine din urmă la Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani– U Craiova: 2,25 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!