Sport

Universitatea Craiova are un nou „decar”! Cine i-a suflat tricoul cu numărul 10 lui Ionuț Vînă

Veste proastă pentru Ionuț Vînă (27 de ani). După experiența de la FCSB, mijlocașul gălățean nu pare să se fi adaptat nici la U Craiova, iar înainte de startul SuperLiga, conducerea i-a luat tricoul cu numărul 10.
12.07.2022 | 20:37
Universitatea Craiova are un nou decar Cine ia suflat tricoul cu numarul 10 lui Ionut Vina
Universitatea Craiova va avea un nou purtător al tricoului cu numărul 10. FOTO: Facebook U Craiova
ADVERTISEMENT

Ionuț Vînă joacă la Universitatea Craiova din iulie 2021, când a fost luat de la FCSB, la schimb cu Ivan Mamut și Andrei Burlacu, transferul fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK. Oltenii au avut mare încredere în metronomul născut la Galați și i-au dat tricoul cu numărul 10. Vînă nu a convins și, după doar un an, nu va mai fi „decarul” „Științei”.

Universitatea Craiova are un nou „decar”. Cine va juca în Bănie cu 10 pe spate în noul sezon de SuperLiga

În primul sezon la Universitatea Craiova, Ionuț Vînă a evoluat în 22 de meciuri în toate competițiile, perioadă în care a înscris două goluri. Nu a fost suficient pentru a păstra tricoul cu numărul 10 și în viitoarea ediție. Acesta a ajuns la Ștefan Baiaram (19 ani), fotbalist care evolua cu 17 pe spate.

ADVERTISEMENT

„Ștefan Baiaram va purta tricoul cu numărul 10 în noua ediție de campionat”, a fost mesajul celor de la Universitatea Craiova.

Oltenii nu au anunțat și ce număr îi va reveni lui Vînă, care pare intrat în dizgrația conducerii. Alb-albaștrii au vrut să îl transfere de la CS Mioveni pe atacantul Bogdan Rusu (32 de ani), în locul căruia au vrut să îl cedeze pe fostul fotbalist al FCSB-ului, dar oferta a fost refuzată de argeșeni.

ADVERTISEMENT

Conducerea din Bănie dovedește astfel că are încredere totală în Ștefan Baiaram, care a avut evoluții excelente în sezonul precedent. Puștiul din atacul „Științei” a marcat opt goluri și a oferit trei assist-uri în 40 de partide.

Mihai Rotaru promite noi transferuri pentru echipa lui Laszlo Balint

Suporterii „Științei” sunt „fierți” că echipa lor favorită nu a fost prea activă pe piața transferurilor în această vară. La Craiova au sosit doar fundașii Raul Silva și Ivan Martic, ambele transferuri fiind anunțate în exclusivitate de FANATIK. Mihai Rotaru îi liniștește însă pe olteni și promite că va mai aduce cel puțin trei jucători sub comanda noului antrenor, Laszlo Balint.

ADVERTISEMENT

„Sunt mulțumit de cele două transferuri. Pe Raul Silva l-am dorit de anul trecut. Este greu să aduci jucători cu o anumită cotă în România. Apare și acea declarație că România e pe lista neagră. Se puteau face niște specificări, ca sunt trei cluburi care nu au avut probleme, Sepsi, Farul și Craiova. Trebuie să facem o distincție.

Noi ne dorim mai multe transferuri. Bogdan Rusu poate fi o variantă. Mai avem discuții cu un atacant. Pe Silva l-am dorit din iarna trecută, dar Braga a preferat să îl dea împrumut la Estoril Praia. Acum am reușit să îl luăm. Suntem mulțumiți. Mai sunt doi atacanți și încă unul de care încercăm să ne apropiem, dar e foarte greu. Un jucător care are cotă așteaptă să prindă un transfer în vestul Europei, Turcia sau Arabia.

ADVERTISEMENT

Vrem să aducem un atacant, un fundaș central de picior stâng sau care poate juca în stânga și o bandă, care să poată evolua în ambele părți. Acestea sunt posturile pe care vrem să ne întărim”, a declarat patronul Universității Craiova, într-o intervenție la Digi Sport.

  • 900.000 este cota de piață a lui Ștefan Baiaram, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 2,35 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT