Fotbal intern

Universitatea Craiova continuă colaborările cu foști rapidiști. Cine a venit în staff-ul echipei secunde a clubului

28.07.2020 | 17:10
Universitatea Craiova continua colaborarile cu fosti rapidisti Cine a venit in stafful echipei secunde a clubului
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova continuă să caute cei mai potriviți oameni pentru diferite funcții în cadrul clubului.

Oficialii oltenilor au mutat în zona staff-ului tehnic. Dacă Cristiano Bergodi este noul tehnician al primei echipe și are parte de un început de mandat perfect, cu șase victorii consecutive, Ionuț Stancu a fost numit antrenor principal la echipa a doua.

ADVERTISEMENT

Craiova continuă colaborarea cu foști rapidiști și a adus un fost câștigător al primei ligi în zona tehnică a „satelitului”.

Craiova continuă să colaboreze cu foști rapidiști. Emilian Dolha este noul antrenor cu portarii al echipei secunde

Conform Gazetei de Sud, oficialii Universității Craiova au luat decizia de a-l aduce pe Emilian Dolha la echipa a doua a clubului. Fostul câștigător al campionatului cu Rapid va ocupa funcția de antrenor cu portarii:

ADVERTISEMENT

„Emilian Dolha este antrenorul cu portarii la echipa a doua.  El se ocupă şi de portarii de la juniori, până la grupa de copii născuţi în 2005. Ceilalţi portari-juniori îl au antrenor pe Marius Firulescu“, a declarat Dragoş Stăvaru, managerul Centrului de Copii şi Juniori al Științei.

Născut în Turda, fostul goalkeeper a evoluat pentru echipe ca Gloria Bistrița, Olimpia Satu Mare, Rapid, Wisla Cracovia, Lech Poznan, Dinamo , FC Fakel Voronej și Universitatea Cluj. S-a retras în anul 2015. Are în palmares un titlu, două Cupe și două Supercupe, toate cucerite alături de Rapid București. A strâns două selecții la echipa națională a României. Ultima dată a fost antrenor cu portarii la Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Dolha va lucra cu Ionuț Stancu, cel care se ocupă de pregătirea jucătorilor după plecarea lui Adrian Iencsi: „Pregătirile au continuat şi în această perioadă sub comanda lui Ionuţ Stancu şi Mugur Guşatu. Nu se ştie încă dacă vor rămâne ei. O decizie în acest sens se va lua probabil după încheierea campionatului de la Liga 1. Cu toţii suntem cu gândul numai acolo acum”, a mai spus Stăvaru.

Înainte ca înțelegerea dintre el și Universitatea Craiova să expire, fostul antrenor Adrian Iencsi vorbea despre condițiile excelente de care beneficiază Știința: „Craiova are condiții foarte bune, stadionul „Extensiv” are un gazon excelent. Nu mai spun de echipament, condiții de cazare, alimentația era ireproșabilă. Poate nici la echipe de liga 2-a nu găsim astfel de lucruri.”

ADVERTISEMENT

Ce amintire are Dolha din Coreea de Nord: „Nici pe Anfield, la Liverpool – Rapid, n-am simțit așa ceva”

Emilian Dolha a evoluat cu echipa de tineret a Gloriei Bistrița într-un turneu în Coreea de Nord, iar „Ema” a rămas cu o amintire plăcută din ceea ce s-a întâmplat în cea mai izolată țară din lume: „În Coreea de Nord, la Phenian, am jucat în fața a 120.000 de spectatori, eram cu echipa de tineret a Gloriei Bistrița, ne trimisese Jean Pădureanu la un un turneu amical. A fost un impact major asupra mea când am ieșit pe teren și ne aplaudau 120.000 de spectatori, în 1998.

N-a putut să meargă echipa mare și ne-am dus noi, tinerele speranțe. Nici pe Anfield, la Liverpool – Rapid, n-am simțit așa ceva, eram al treilea portar al Rapidului. Pe stadionul din Coreea de Nord m-am simțit ca într-o navetă spațială”, a spus Dolha pentru DigiSport.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 3,95 este cota pentru „X FINAL”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT