Fotbal intern

Universitatea Craiova, cu Papură pe bancă, bilanț negru în fața FCSB-ului! Ultimul meci înainte de demisie

18.12.2020 | 10:00
Universitatea Craiova cu Papura pe banca bilant negru in fata FCSBului Ultimul meci inainte de demisie
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova, cu Corneliu Papură pe bancă, nu stă prea bine în duelurile directe cu FCSB. Ba mai mult, oltenii au un bilanț negru, fiind învinși în ambele meciuri disputate și primind șase goluri.

Acum, Corneliu Papură vrea să-și îmbunătățească palmaresul împotriva bucureștenilor, iar șansa sa se poate ivi vineri, 18 decembrie, de la ora 20:30, pe „Ion Oblemenco”, atunci când Craiova și FCSB închid etapa cu numărul 14 din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Moralul „juveților” este unul foarte bun, având în vedere că Universitatea abordează derby-ul de pe prima poziție a clasamentului, în timp ce FCSB vine după înfrângerea cu CFR Cluj.

Cu Papură pe bancă, Universitatea Craiova nu stă prea bine în duelurile cu FCSB! Bilanț negru pentru olteni

Noul mandat al lui Corneliu Papură arată destul de bine. Chiar dacă a debutat cu un egal, 0-0, la Botoșani, trupa sa a etalat un joc foarte bun în următoarele meciuri. Universitatea Craiova s-a impus cu Progresul Spartac, scor 5-0, Gaz Metan Mediaș, 3-1 și 2-1 cu UTA Arad.

ADVERTISEMENT

Pentru „Papi” urmează un examen de maturitate, un derby cu FCSB. Craiova a câștigat doar de două ori în cele 21 de partide împotriva „roș-albaștrilor”, de la revenirea pe prima scenă, însă niciuna dintre victorii nu a venit cu Papură pe banca, ba mai mult, tehnicianul de 47 de ani are două eșecuri, cu doar un gol marcat și șase primite.

Prima înfrângere a venit pe 5 mai 2019, pe vremea primei aventuri a lui Papură, imediat după despărțirea de italianul Devis Mangia. Atunci, FCSB s-a impus cu 2-0 pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar bătălia din Bănie a fost una spectaculoasă, cu multe ocazii de ambele părți. Lovitura de pedeapsă transformată de Florin Tănase, în minutul 34, și Dennis Man, în prelungirile jocului, au decis soarta meciului.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Kelic, Bancu – Cicâldău, Mateiu, Fedele (Baicu 85) – Bărbuț (Meza Colli 68), A. Cristea (Fortes 46), Mihăilă. Antrenor: Corneliu Papură
FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa (Teixeira 81), Jr. Moiras – I. Cristea, Filip – Man, Tănase, Coman (M. Roman 73) – Gnohere (Hora 16 ). Antrenor: Mihai Teja

Înfrângere usturătoare în acest an. A fost ultimul meci al lui Corneliu Papură înainte de demisie

Al doilea eșec s-a derulat chiar în acest an. Pe 8 martie 2020, trupa lui Corneliu Papură s-a deplasat pe „Arena Națională”, iar meciul s-a disputat fără spectatori, decizia venind în dimineața duelului, atunci când fanii Științei se pregăteau să plece din Craiova.

Pe un stadion gol, FCSB a câștigat cu 4-1. La pauză, cele două formații se aflau la egalitate, 1-1, după ce Răzvan Oaidă a deschis scorul în minutul 23, iar Cristi Bărbuț a marcat pentru oaspeți în minutul 45. Același Oaidă a dus scorul la 2-1, iar Craiova a ratat o mare ocazie la acest scor. Execuția lui Ștefan Baiaram a lovit ambele bare ale porții apărate de Andrei Vlad. Tănase și Mann au definitivat un meci în care apărarea Universității a arătat sub orice critică. De remarcat că Valentin Mihăilă s-a accidentat la încălzire și nu a putut fi folosit.

ADVERTISEMENT

FCSB: Vlad – Creţu, Cristea, Planic, Panţîru – Oaidă, Ov. Popescu, Olaru (Vînă 11, L. Filip 70) – Tănase – Coman (Moruţan 82), Man. Antrenor Bogdan Vintilă.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Bălaşa, Cosic, Bancu – Nistor, Cicâldău, Mateiu (Qaka 70) – Bărbuţ (Ivan 64), Niţu (Koljic 18), Baiaram. Antrenor Corneliu Papură.

„Au fost greșeli copilărești, de genul celor de la juniori. Nu poți să faci asemenea greșeli la nivelul ăsta și să nu fii taxat. Asta ne-a costat! Prea ușor le-am dat mingea în anumite situații și i-am favorizat să înscrie,” era declarația lui Papură după corecția aplicată de FCSB.

A fost ultimul meci al lui Corneliu Papură înainte de demisie. Campionatul a fost întrerupt la câteva zile, din cauza pandemiei de coronavirus, iar antrenorul Craiovei și-a anunțat demisia în luna mai, înainte ca play-off-ul Ligii 1 să se reia. FANATIK a anunțat ce a făcut Papură cât timp nu a mai antrenat-o pe Universitatea. 


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,00 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele! 
ADVERTISEMENT