Sport

Decizia românească 100%, care va șoca Europa! Clubul de fotbal Universitatea Craiova anunță oficial că va boicota firmele cu capital austriac Raiffeisen Bank și OMV Petrom

Austria a blocat aderarea Romaniei în Schengen, iar clubul din Bănie a luat o decizie radicală, aplaudată de o țară întreagă.
08.12.2022 | 20:43
Decizia romaneasca 100 care va soca Europa Clubul de fotbal Universitatea Craiova anunta oficial ca va boicota firmele cu capital austriac Raiffeisen Bank si OMV Petrom
Decizia românească 100%, care va șoca Europa! Clubul de fotbal Universitatea Craiova anunță oficial că va boicota firmele cu capital austriac Raiffeisen Bank și OMV Petrom. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România nu a aderat la Spațiul Schengen, chiar dacă a avut sprijinul a 26 de state membre ale Uniunii Europene. Austria a votat împotriva intrării românilor în spațiul european de liberă circulație, iar oltenii au hotărât să ia măsuri după această decizie importantă.

Universitatea Craiova, după ce aderarea României la Spațiul Schengen a fost respinsă: „A luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total”

Românii au fost foarte aproape de a primi liberă circulație în spațiul european. România și Bulgaria nu au aderat la Spațiul Schengen, după voturile Olandei și Austriei, chiar dacă olandezii s-au opus doar întrării vecinilor de peste Dunăre, iar decizia a fost luată la pachet.

ADVERTISEMENT

Oficialii Universității Craiova au decis să rupă orice legătură cu Austria, după ce a reușit să blocheze accesul României în Spațiul Schengen. Oltenii au anunțat că vor muta conturile bancare de la Raiffeisen Bank și nu vor mai alimenta autoturismele de la stațiile OMW-Petrom.

„În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.

ADVERTISEMENT

Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMW-Petrom”, spun oltenii.

Oltenii renunță la cantonamentele din Austria: „Sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României”

La sfârșitul fiecărui sezon din SuperLigă, „juveții” obișnuiau să efectueze cantonamentele de vară în Austria. Chiar dacă oltenii s-au simțit foarte bine în stațiunile montane austriece, Universitatea Craiova a anunțat că următoarea destinație a „alb-albaștrilor” va fi una diferită.

ADVERTISEMENT

„Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: «Capul plecat, sabia nu-l taie!»”, au transmis oltenii.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,15 este cota pentru „ambele marchează” la meciul CS Mioveni – Universitatea Craiova! Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: