Sport

Laurențiu Reghecampf a stabilit lotul cu care Universitatea Craiova pleacă în cantonament. Nume grele rămân acasă, așa cum a anunțat FANATIK

Universitatea Craiova s-a reunit la ora 11:00, iar la ora 15:00 pleacă în cantonament în Turcia, antrenorul Laurențiu Reghecampf lăsând acasă mai mulți jucători importanți, după cum a anunțat FANATIK.
03.01.2022 | 11:19
Laurentiu Reghecampf a stabilit lotul cu care Universitatea Craiova pleaca in cantonament Nume grele raman acasa asa cum a anuntat FANATIK
Laurențiu Reghecampf a luat 29 de jucători în cantonamentul din Antalya
ADVERTISEMENT

Aflată pe locul 5 în clasamentul Ligii 1, cu 32 de puncte, adunate din nouă victorii și cinci remize, Universitatea Craiova s-a reunit, luni, la ora 11:00, pentru un scurt antrenament de acomodare la efort, iar la ora 15:00 este programată plecarea în cantonament.

Laurențiu Reghecampf a luat 29 de jucători în cantonamentul din Antalya

Pregătirea centralizată are loc în Turcia, în Antalya, iar antrenorul Laurențiu Reghecampf îi va avea la dispoziție pe Mirko Pigliacelli, David Lazar, Denis Rusu, Alexandru Bunea, Nicușor Bancu, Denis Benga, Marius Constantin, Ionuț Mitran, Paul Papp, Vladimir Screciu, Ștefan Vlădoiu, Bogdan Vătăjelu, Bogdan Brășfăleanu, Mihai Căpățînă, Alexandru Crețu, Lyes Houri, Alexandru Mateiu, Dan Nistor, David Sala, Ionuț Vînă, Gustavo Di Mauro, Ștefan Baiaram, Ante Roguljic, Alberto Călin, Alexandru Cîmpanu, Andrei Ivan, Elvir Koljic, Jovan Markovic și Atanas Trică-Balaci.

ADVERTISEMENT

FANATIK a informat că Fedele, Ivanov, Roman și Bălașa vor fi lăsați acasă

Așa cum FANATIK a informat duminică, în exclusivitate, Matteo Fedele, Antoni Ivanov, Mihai Roman și Mihai Bălașa nu sunt în lotul Universității Craiova. Cei patru nu fac parte din planurile antrenorului și sunt liberi să își caute angajamente sau vor fi trimiși la echipa a doua a clubului.

În afara celor patru mai sus menționați, și alți jucători se află pe lista neagră a lui Laurențiu Reghecampf. Ionuț Vînă, adus de la FCSB la începutul sezonului, este unul dintre ei.

ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli mai are contract cu Universitatea doar până în vară, iar tehnicianul vrea să îl titularizeze pe David Lazar.

Alt jucător la care Reghecampf vrea să renunțe este Ștefan Vlădoiu, care nu mai este elibigil U21 și are mult de luptat pentru un loc de titular. Chiar dacă a fost titular în mandatul actualului antrenor, Căpățână ar putea fi vândut cât încă mai are o cotă bună.

ADVERTISEMENT

Mihai Bălașa și brazilianul Gustavo, care au ratat exasperant de mult în prima parte a campionatului, sunt și ei pe lista neagră, alături de fostul jucător al FCSB, Alexandru Crețu. Adus cu surle și trâmbițe, a jucat doar zece meciuri, iar prestațiile sale au fost nesigure și are un salariu mare, 15.000 de euro pe lună.

FANATIK a aflat că Valerică Găman ar putea relua pregătirea la finalul lui februarie

Laurențiu Reghecampf are bătăi de cap și în ceea ce îi privește pe jucătorii accidentați. Oameni importanți ca Găman, Bancu, Houri, Mateiu, Conte sau Roguljic au lipsit când era mai mare nevoie de ei.

ADVERTISEMENT

Absența fundașului central Valerică Găman a contat cel mai mult. Accidentarea lui a survenit în etapa a 15-a a Ligii 1, ultima a turului, când Universitatea Craiova a jucat în deplasare cu Farul Constanța.

În finalul acelei partide, la un contact cu portarul constănțean Aioani, stoperul oltean a suferit o accidentare la gambă și gleznă, din cauza căreia ratat ultimele 6 meciuri ale anului.

Procesul de refacere nu decurgea normal și, până la urmă, Găman a ajuns pe masa operație. El s-a deplasat la Barcelona, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Din informațiile aflate în exclusivitate de FANATIK, Găman va rata toată pregătirea de iarnă și partidele care au mai rămas de disputat în sezonul regulat. În cel mai fericit caz, el și-ar putea relua antrenamentele la finalul lui februarie sau începutul lui martie și sunt șanse să fie apt de joc pentru meciurile din play-off sau play-out.

Antoine Conte se va alătura lotului lui Laurențiu Reghecampf în Antalya

În schimb, sunt și vești bune pentru antrenorul Laurențiu Reghecampf, legate de francezul Antoine Conte, care a evoluat doar de 6 ori în tricoul Universității. Prima dată a suferit o ruptură musculară la finalul lui iulie, în derby-ul cu FCSB de pe Arena Națională (1-4).

În speranța unei recuperări mai rapide, a fost trimis de club la tratament în Serbia, unde a încăput pe mâna celebrei Marijana Kovacevici, cunoscută și sub numele de „vraciul din Belgrad”.

Revenit pe teren, Conte a suferit o nouă accidentare, dar la gleznă, cu Dinamo, la finalul lui septembrie, și de atunci nu a mai apărut pe teren. Pentru că tratamentul la care a fost supus la Craiova nu a dat roade, Conte a fost trimis pentru mai multe investigații la o clinică din Barcelona, unde a și fost operat în cele din urmă.

Perioada post-operatorie a fost lipsită de incidente, recuperarea a decurs bine, iar fundașul este apt de joc. El va efectua un control medical la Craiova, iar când va primi undă verde de la medici pentru efort la 100% din capacitate, se va deplasa în cantonamentul din Antalya.

Elevii lui Laurențiu Reghecampf vor juca trei amicale în Antalya

Plecarea spre Antalya se va face de pe aeroportul din Craiova cu o cursă charter. Jucătorii echipei oltene vor avea parte de o bază de pregătire de cinci stele la Gloria Sports Arena: mai multe terenuri, hotel de cinci stele, sală de forță și recuperare și un stadion cu pistă de atletism.

În cadrul cantonamentului din Turcia, Universitatea Craiova va juca și trei meciuri de pregătire. Primul este programat pe 9 ianuarie cu Paksi (Ungaria), iar al doilea are loc pe 14 ianuarie cu Banik Ostrava (Cehia). Adversarul din ziua de 16 ianuarie va fi stabilit ulterior.

Universitatea va reveni în România pe 20 ianuarie, cu două zile înaintea reluării campionatului. Elevii lui Laurențiu Reghecampf întâlnesc Rapid, pe 22 ianuarie, în etapa a 22-a, pe stadionul „Ion Oblemenco”. În tur, echipa olteană a produs Rapidului prima înfrângere din sezon, 2-1.

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 4,30 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT