Fotbal intern

Universitatea Craiova – Dinamo 1-0. Oltenii mai visează la titlu, „câinii” se depărtează de play-off

06.02.2021 | 22:34
Universitatea Craiova  Dinamo 10 Oltenii mai viseaza la titlu cainii se departeaza de playoff
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se simte bine după demiterea lui Corneliu Papură și a obținut a doua victorie consecutivă în Casa Pariurilor Liga 1. Sub privirile noului antrenor Marinos Ouzounidis, oltenii s-au impus la limită în fața lui Dinamo, dar au suferit mult pentru cele 3 puncte.

Mai ales în prima repriză, când oaspeții au fost la cârma jocului și au ratat câteva ocazii uriașe la 0-0. Dacă le-ar fi fructificat, alta ar fi fost fost soarta jocului. A fost nevoie de inspirația lui Andrei Ivan, „nașul” dinamoviștilor, și astfel cele trei puncte au rămas, cu noroc, în Bănie. Iar la visul la titlu continuă…

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – Dinamo 1-0 (A. Ivan 26) – VEZI VIDEO

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor (75 Căpățână), Mateiu, Cicâldău (90+2 Papp) – Câmpanu (65 Mamut), A. Ivan, Baiaram. Rezerve: L. Popescu, Tudorie, Bărbuț, V. Constantin, Bic, Mamut, Căpățână, Mitran, Papp. Antrenor: Dragoș Bon
  • Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljic, Ehmann, A. Radu – Nepomuceno (81 Vl. Achim), Gol, Răuță, Fabbrini (62 Mihaiu) – Magaye (73 Moldoveanu), Nemec. Rezerve: Mitrovici, R. Grigore, I. Șerban, Bejan, G. Crețu, Bani, Vl. Achim, Mihaiu, Moldoveanu. Antrenor: Ionel Gane

Min. 85: Bancu profită de o neatenție a apărării bucureștene, scapă singur spre poartă, dar nu reușește să-l învingă pe Eșanu din 7-8 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 80: Dinamo domină, dar o face steril, fără a-și mai crea ocazii ca în prim aparte a meciului.

Min. 49: Nemec își bate joc de o nouă oportunitate a oaspeților. Excelent lansat de Sorescu, poate scăpa singur cu Pigliacelli, însă preia total aiurea și le dă posibilitatea fundașilor olteni să respingă.

ADVERTISEMENT

Min. 36: Nepomuceno scapă singur în careu, dar șutul său este respins de Bancu în ultimă instanță în corner.

Min. 26: GOOOL U CRAIOVA: Andrei Ivan, „coșmarul lui Dinamo, combină excelent cu Baiaram, rămâne singur cu Eșanu și înscrie din 6 metri. U Craiova – Dinamo 1-0

ADVERTISEMENT

Min. 14: Șutul lui Cicâldău din 8 metri, la colțul scurt, este respins de Eșanu în corner.

Min. 6: Șutul lui Sorescu din lovitură liberă este scos cu greutate de Pigliacelli în corner.

Min. 4: Gueye scapă singur spre poartă, dar se precipită și este ajuns și deposedat de Bălașa în ultimul moment.

Min. 2: Dinamo ratează prima mare ocazie a meciului: șutul lui Magaye Gueye din mijlocul careului este deviat și trece puțin pe lângă bară.

Jucătorii se încălzesc pe acorduri muzicale grecești

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 19:56 / În timp ce jucătorii celor două formații efectuau obișnuitele mișcări de încălzire dinaintea partidei, din difuzoarele stadionului „Ion Oblemenco” se auzea muzică grecească, ca un semn de bun venit pentru noul antrenor Marinos Ouzounidis.


Marinos Ouzounidis, noul antrenor al Universității Craiova, va asista din tribună la meciul cu Dinamo

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 19:56 / A ajuns la stadion, pentru a asista din tribune la meciul cu Dinamo, și grecul Marinos Ouzounidis, noul antrenor al Universității Craiova. Acesta va fi prezentat oficial duminică la prânz.


Cele două echipe au ajuns la stadion

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 19:35 / Cu aproximativ o oră și jumătate înainte de startul partidei, cele două echipe au ajuns la stadionul „Ion Oblemenco”. De remarcat că jucătorii gazdă au făcut deplasarea spre arenă cu două autocare.


Universitatea Craiova – Dinamo Live stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida Craiova – Dinamo se joacă sâmbătă, 6 februarie, de la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie și va fi condusă de Florin Andrei. O delegare oarecum surprinzătoare, pentru că acesta este un arbitru neexprimentat, care are doar 11 partide la centru în Casa Pariurilor Liga 1.

Acest joc va fi televizat, conform obiceiului, de cele trei canale de sport care au cumpărat drepturile de transmisie pentru Liga 1, adică Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus, dar îl mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Marinos Ouzounidis este noul antrenor al Universității Craiova. Va fi în tribune la derby-ul cu Dinamo

După succesul categoric de la Iași, unde s-au impus cu 3-0, jucătorii din Bănie și-au recăpătat moralul tocmai la primul meci după despărțirea de antrenorul Corneliu Papură. Ei doresc să confirme ieșirea din criză repetând victoria în partida cu Dinamo, dar nici „alb-roșiii” încă nu au renunțat la ideea de a prinde play-off-ul.

La acest derby va asista din tribună și grecul Marinos Ouzounidis, noul antrenor al Universității Craiova, așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate. Acesta a sosit vineri noaptea în Bănie, sâmbătă la prânz a semnat contractul și va „intra în pâine” duminică, după ce va fi prezentat oficial.

Ambele echipe vor să mai aducă jucători

Universitatea Craiova anunță că nu a încheiat încă transferurile și că la echipă va mai sosi cel puțin un jucător de calitate, care, după toate probabilitățile, va fi chiar fostul echipier al lui Dinamo, spaniolul Juan Camara. Craiova mai crede că poate conta în lupta la titlu, chiar dacă a pierdut serios teren în cele șapte meciuri fără victorie.

Și Dinamo se pregătește să mai efectueze încă două achiziții, pentru a întări lotul, dar acestea trebuie făcute în scurt timp, pentru că a apărut ideea salvării clubului prin intrarea într-o nouă insolvență. Nimeni nu mai îl ia în seamă pe spaniolul Pablo Cortacero, pe care îl vor cât mai repede plecat din România definitiv.

Dinamo, fără Steliano Filip și Anton în Bănie. Universitatea nu-i are apți pe Screciu, Vlădoiu și Ofosu

Dinamo va fi lipsită la Craiova de doi oameni importanți, jucători cu mare experiență. Este vorba de fundașul stânga Steliano Filip, eliminat în meciul cu FCSB pentru al doilea galben în urma unui atac urât la croatul Vukusic, și de mijlocașul Paul Anton, adevărata curea de transmisie a echipei.

De partea cealaltă, nici Universitatea Craiova nu poate conta pe serviciile lui SCreciu, Vlădoiu și Ofosu, care au lipsit și în meciul de la Iași, dar se va putea baza pe Bălașa, care s-a refăcut după accidentare.

Cum Universitatea Craiova joacă acasă și pare a fi depășit momentul negru care a durat foarte mult, și casele de pariuri înclină balanța în favoarea oltenilor, aceștia primind cota de 1,55 la victorie față de 6,20 cât sunt creditați „câinii”. Un gol al bucureștenilor face mai mult decât cota la victorie a gazdelor, 1,65.

ADVERTISEMENT