Sport

Universitatea Craiova – Farul 4-1. Victoria care îndulcește finalul ratat de sezon. Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 1

Universitatea Craiova a câștigat fără prea mari emoții meciul cu Farul din ultima etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1 și așteaptă cu încredere barajul de Conference League cu FC Botoșani
20.05.2022 | 22:23
Universitatea Craiova  Farul 41 Victoria care indulceste finalul ratat de sezon Cum arata clasamentul in playofful Ligii 1
Elvir Koljic, Virgil Andrei Ciobanu, Dragos Ionut Nedelcu si Ante Roguljic in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Farul Constanta, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 20 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
20-05-2022
19:25

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 1 după Universitatea Craiova – Farul 4-1

Deși a evoluat cu foarte mulți jucători care nu sunt titulari de drept, Universitatea Craiova a câștigat clar partida cu Farul din ultima etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1 și și-a consolidat locul 3 în clasament.

Formația antrenată de Laurențiu Reghecampf a îndulcit puțin amarul unui final de sezon ratat și așteaptă cu mare încredere meciul de baraj cu FC Botoșani. Acesta se va juca vinerea viitoare, de la ora 20:30,pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie, iar învingătoarea își va asigura calificarea în turul 2 preliminar al Conference League.

Farul venise cu speranțe mari la Craiova, în încercarea de a-i „fura” locul 4 lui FC Voluntari, însă nu a fost capabilă să le pună prea mari probleme oltenilor. Astfel, formația lui Gică Hagi trebuie să se mulțumească doar cu prezența în play-off, care a scutit-o de grijile retrogradării, cum s-a întâmplat în sezoanele precedente.

20-05-2022
17:29

Universitatea Craiova - Farul 4-1 (Roguljic 20, Vlădoiu 23, Baiaram 54, A. Ivan 90+2 / Jefte 27)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+2: GOOOL U CRAIOVA! Baiaram îi pasează cu capul lui Andrei Ivan, acesta luftează la 10 metri de poartă, mingea însă rămâne la el și înscrie din a doua încercare.

Min. 62: Ivan pasează pentru Baiaram, dar șutul plasat al acestuia e slab și portarul apără.

Min. 54: GOOOL U CRAIOVA! Koljic îi pune o minge pe tavă lui Baiaram, care de la 14 metri lutează direct în vinclu.

Min. 45: Minge aruncată în careul oltean, Larie se trezește singur pe 6 metri, dar șutează în bara transversală.

Min. 27: GOOOL FARUL! Marius Constantin degajează fix în Nistor, mingea ricoșează la Jefte, aflat singur în careul oltean, iar vârful Farului înscrie cu un șut plasat.

Min. 23: GOOOL U CRAIOVA! Baiaram scapă singur pe partea stângă, pasează în lateral la Vlădoiu, care de la 10 metri înscrie în poarta goală.

Min. 20: GOOOL U CRAIOVA! Koljic întoarce o minge pentru Roguljic, iar șutul acestuia de la 16 metri se duce direct în vinclu.

Min. 19: Koljic scapă spre poartă, pasează în spate pentru Baiaram, care șutează plasat în bară.

Min. 16: Pitu șutează slab din poziție ideală și portarul reține.

Min. 9: Liber pe 6 metri, Jefte reia cu capul mult peste poarta lui Lazar după o centrare perfectă a lui Dussaut.

Min. 7: Șutul lui Koljic din afara careului e deviat de Artean și trece pe lângă bară.

Min. 4: Pitu pătrunde în careu, îi pasează lui Enes Sali, care trece de doi adversari, dar din 5-6 metri șutează direct în fața lui Lazar.

Min. 1: A început partida.

20-05-2022
16:30

Echipele de start la Universitatea Craiova - Farul

  • Universitatea Craiova: Lazar – Vlădoiu, Găman. M. Constantin, Căpățînă – Vînă, Nistor, Roguljic – Cîmpanu, Koljic, Baiaram. Rezerve: Pigliacelli, Papp, Vătăjelu, Conte, Bic, Mateiu, Danciu, Sala, Ivan. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

  • Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Artean, De Nooijer – Ciobanu, Nedelcu, Grameni – Pitu, Jefte, Sali. Rezerve: Brănescu, Borza, Rădăslăvescu, Ad. Petre, N. Popescu, Moldoveanu, Georgescu, Bodișteanu, Bîrzu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Meciul Universitatea Craiova – Farul are loc vineri, 20 mai, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 10-a (ultima) a play-off-ului Casei Pariurilor Liga 1. Este meciul care încheie sezonul doar pentru dobrogeni, pentru că oltenii vor susţine peste o săptămână barajul de calificare în Conference League cu FC Botoşani.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – Farul, din etapa a 10-a a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1

Întâlnirea Universitatea Craiova – Farul se dispută vineri, 20 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei, în etapa a 10-a, care este și ultima, din play-off-ul ediţiei 2021-2022. Oltenii se află într-un moment foarte prost, cu un moral foarte scăzut, după ce au ratat calificarea în finala Cupei României, dar vor încheia parcursul pe locul 3.

ADVERTISEMENT

Această poziţie nu va fi suficientă pentru a obţine accesul în viitoarea ediţie a Conference League, fiind obligată să joace un baraj cu FC Botoşani, locul 2 în play-out şi învingătoarea va merge mai departe. Suporterii Universităţii sunt foarte supăraţi pe jucători pentru finalul prost de sezon şi este de aşteptat să vină în număr foarte scăzut la acest meci.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – Farul

Partida Universitatea Craiova – Farul se joacă vineri, 20 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din localitate în ultima etapă, a 10-a, din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1 şi va fi transmisă pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova încep, conform prognozei meteo, zilele caniculare, vineri, 20 mai, termometrele urmând a arăta temperaturi de până la 27 de grade. Vor fi în jur de 22 de grade la ora partidei, fără nici o ameninţare de precipitaţii.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Universitatea Craiova – Farul

În mod normal, proaspătul tată Laurenţiu Reghecampf va fi lipsit de mijlocaşul francez Lyes Houri, accidentat, şi de mult prea nevroticul căpitan al echipei, fundaşul stânga, Nicuşor Bancu, care a primit o suspendare record de şase meciuri după eliminarea din partida retur din semifinala Cupei României cu Sepsi Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă tehnicianul oltenilor va trimite pe teren mai mulți jucători de rezervă, menajând o parte dintre titulari pentru crucialul meci din 27 mai de la Craiova cu FC Botoşani, pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. Nu e exclus însă să joace și cu echipa de bază, ca o ultimă repetiție înaintea partidei cu moldovenii lui  Marius Croitoru.

Echipele probabile la Universitatea Craiova – Farul

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Screciu, Vătăjelu – Mateiu, Al. Crețu – Gustavo, Baiaram, A. Ivan – Koljic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf
  • Farul: Aioani – Boboc, Mladen, Larie, De Nooijer – Artean, A. Ciobanu, Radaslavescu – Pitu, Betancor, Ad. Petre. Antrenor: Gheorghe Hagi
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – Farul

În ciuda finalului ratat de sezon, casele de pariuri continuă să acorde credit oltenilor, care au primit cota 1,90 pentru a se impune în acest meci. O  victorie a Farului e apreciată la cota de 3,80 iar un gol al dobrogenilor la cota de 1,60.

Sub denumirea de Farul, craiovenii au mai jucat împotriva constănţenilor doar în acest sezon, fiecare echipă impunându-se acasă cu 1-0. În schimb, în prima partidă din play-off alb-albaştrii din Bănie au spulberat pe alb-albaştrii dobrogeni, chiar la Ovidiu, cu scorul de 3-0, meci în care portarul Pigliacelli a fost urât accidentat de atacantul gazdelor, Adrian Petre, care a văzut cartonaşul roşu.

ADVERTISEMENT