Sport

FC U Craiova – Universitatea Craiova. Fanii celor două echipe s-au bătut pe stadion! Torțe în Peluza Nord. Video + Foto exclusiv

Cele două mari rivale din Craiova se înfruntă pentru prima dată în Liga 1, duminică, de la ora 21:00. FANATIK îți prezintă cele mai tari informații despre acest meci al orgoliilor.
03.10.2021 | 20:50
Torțe Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT
03-10-2021
20:13

Tragedie în tribune la Craiova. Un suporter a murit

Tragedie în tribune! Un suporter a murit după ce a făcut infarct înainte de startul partidei. Medicii de la stadion au încercat să îl resusciteze în drum spre spital, dar nu a mai putut fi salvat. A fost luat cu o ambulanță SMURD înainte de start, a murit chiar când a ajuns la spital.

“A fost adus un pacient, bărbat, în vârstă de 57 de ani, în unitatea de primiri urgențe. A fost adus de o ambulanță dotată cu resuscitare mobilă. Bărbatul a făcut stop cardio-respirator la stadion. Oamenii de pe ambulanță au încercat să îl resusciteze acolo. Resuscitarea a la stadion a durat 25 de minute, timp în care omul își revenise, motiv pentru care a și fost adus la unitatea de primiri urgențe. Dar la spital a mai făcut un stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au mai durat circa o oră, dar din păcate omul a murit”, a explicat dr. Geormane, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Din informațiile FANATIK, chiar lângă victimă era în stadion un bărbat de la SMURD, care i-a acordat imediat primul ajutor. Fanul a făcut infarct chiar la intrarea echipelor pe teren. Surse medicale au explicat că victima avea probleme cardiace cunoscute și suferea și de obezitate.

03-10-2021
17:52

Fanii de la Peluza Nord au aprins zeci de torțe, jocul a fost întrerupt

Fanii de la Peluza Nord au creat un adevărat spectacol pirotehnic în startul partidei. Zeci de torțe au fost aprinse în sectorul fanilor Universității Craiova.

Unele dintre ele au fost aruncate în teren. De asemenea, câțiva fani ai oaspeților au aruncat torțe spre rivalii aflați la Tribuna II.

Torțe în Peluza Nord

03-10-2021
14:44

460 de bilete pentru fanii de la Peluza Nord

Oficialii FC U Craiova au decis să ofere doar 460 de bilete pentru fanii Universității Craiova, deși aceștia ar fi dorit 3.000. La Peluza Sud nu s-au vândut bilete. Ultrașii FC U Craiova protestează pentru că accesul la meci nu este permis pentru nevaccinați.

Cel mai mare pericol de incidente este la Tribuna 2, acolo unde ar putea lua loc fani ai ambelor echipe.

02-10-2021
20:45

Patru variante pentru suporterii Universității

Primul derby al Craiovei în Liga I începe peste mai puțin de 21 de ore, dar suporterii tot nu știu dacă și câți vor avea acces în tribune. Printr-un domunicat dur, în care este atacată familia Mititelu, ultrașii de la Peluza Nord au explicat care ar fi variantele. 

“Circul familiei Mititelu continuă deși nimanui din orașul ăsta nu îi era dor de el. Aceleași manevre obosite, aceleași amenințări grețoase din partea argaților, aceleași răzgândiri peste răzgândiri de care din fericire de acum înainte o sa ne lovim maxim o dată pe an. Asta în cel mai rau caz în care lucrurile nu intră pe făgașul logic și impostorii nu dispar din L1 și poate chiar din fotbal după sezonul ăsta.

1. 3.000 de bilete dacă se respectă înțelegerea și întreaga Peluză Nord este oferită fanilor Știintei

2. 775 de bilete, adică 5% din 50%

3. 462 de bilete

4. 0 bilete, meci fără spectatori.

Liderii Peluzei Nord sunt de părere că „în cazul primei variante, biletele probabil că ne ajung fără probleme în conditiile actuale de acces. Pe varianta a doua, de 775 de bilete, foarte puține bilete o să fie disponibile pentru vânzare la liber, în timp ce pe varianta cu 462 de bilete niciunul, deoarece lista de așteptare depășește deja acest număr”.

Ei aduc la cunoștința suporterilor Universității că, dacă meciul se va juca fără spectatori, „ne vedem toți cei vaccinați sau trecuți prin boală în centru la Fan Zone, dar începând cu ora 20 pentru a vedea meciul acolo.

PS: se pare că au apărut și online bilete, ceea ce înseamnă că vânzarea loc poate fi urmărită cu ușurință și, în caz de nevoie, pe final, se pot cumpăra ușor bilete la T2”.

Celor care au doar teste li se aduce la cunoștință că „singura posibilitate de a simți meciul e să vină alături de noi la ora 18.00 în centru și să bea o bere până la ora 20.00, când începe carantina de noapte”.

02-10-2021
12:48

S-au pus în vânzare biletele pentru FC U Craiova - Universitatea Craiova

Veste mare pentru microbiștii olteni! Cei de la FC U Craiova au pus în vânzare biletele pentru derby-ul cu Universitatea Craiova, din acest weekend.

La casele de bilete este o coadă de aproximativ 40 de persoane. Vestea mai puțin bună este aceea că nu se știe, încă, dacă persoanele nevaccinate vor avea permis accesul pe stadion. Din informațiile FANATIK, astăzi, va avea loc o ședință, la ora 17:00, pentru a se clarifica acest aspect.

 

02-10-2021
10:24

Conducerea lui FC U Craiova 1948 așteaptă hotărârea de Guvern

Contactat de FANATIK pentru un punct de vedere în ceea ce privește situația de la casele de bilete, președintele lui FC U Craiova 1948, Marcel Pușcaș, nu a dorit să facă niciun comentariu. Conducerea echipei lui Adrian Mititelu a transmis că așteaptă hotărârea de Guvern cu privire la noile restricții impuse de pandemia COVID-19, iar după ora 14:00 va emite un comunicat de presă. 462 de bilete pentru fanii Universității Craiova

02-10-2021
10:01

Nu se vând încă bilete la casele stadionului din Craiova

Continuă tensiunile legate de biletele pentru partida de duminică, dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova. Gazdele nu au pus încă în vânzare tichetele de acces pentru partida de duminică.

Fanii care s-au prezentat la case au fost anunțați că măsura ar fi una luată de autoritățile locale. Au fost foarte mulți nemulțumiți, în condițiile în care mulți suporteri ai ambelor echipe își doresc să asiste la jocul de duminică.

La începutul săptămânii oficialii lui FC U vorbeau despre posibilitatea ca partida să se joace cu porțile închise, sau chiar să se amâne, dacă nu se va putea intra și în baza unui test negativ. În cele din urmă au ales soluția de a primi fani la 30 la sută din capacitatea arenei, iar intrarea să se vacă pe bază de vaccin, test, sau pentru cei trecuți prin boală. Aproximativ 9000 de bilete ar trebui scoase la vânzare.

FC U Craiova – Universitatea Craiova se va juca la doar 30 la sută din capacitatea stadionului din Bănie. Oficialii gazdelor au apelat această variantă pentru a putea permite accesul și celor care prezintă un test negatic la noul coronavirus. Ar fi avut și varianta de a permite 50 la sută, dar doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.

Partida este extrem de importantă pentru ambele echipe, nu doar prin prisma orgoliilor, dar și pentru situația în clasament. Cu 16 puncte după primele 10 etape, Universitatea Craiova este pe locul 7. Speră să urce pe poziție de play-off.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova – Universitatea Craiova, duminică, de la ora 21:00. Cine transmite derby-ul Olteniei

FC U Craiova – Universitatea Craiova va fi transmis de Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport. De asemenea, poate fi urmărit în format Live Video pe FANATIK, cu cele mai noi informații de la reporterii speciali trimiși la Craiova pentru derby.

De partea cealaltă, FC U Craiova 1948 este pe un îngrijorător loc 13, cu doar 9 puncte din primele 10 etape. Adrian Mutu, fără victorie în Liga 1 de la începutul lui august, este sub mare presiune.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a fost printre victimele fanatismului dus la extrem și al războiului dintre cele două galerii. Gardei casei fostului mare internațional, actualmente oficial al Universității Craiova, a fost vandalizat.

Ultrașii de la FC U Craiova, acuzați că au vandalizat gardul casei lui Sorin Cârțu. Cum a comentat fostul mare jucător

Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru, iar Sorin Cârțu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre problemele pe care le are în Craiova cu ultrașii FC U.

ADVERTISEMENT

“Poliția s-a autosesizat, pentru că, imediat după ce s-au făcut pozele, au apărut pe Facebook, noaptea, la 3. Și atunci, poliția a văzut, s-a autosesizat și a venit la mine pentru cercetări.

Aștept să vedem rezultatele cercetărilor. Eu știu ce minte au ei (n.r. suporterii)? Se poate orice. Cert e că ei își caută să facă din asta un trofeu, pentru că nu dau în vreun fraier, dau și ei într-un șmecher al fotbalului, într-o fostă glorie a Craiovei”, a declarat Sorin Cârțu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, aspru și el cu huliganii care au vandalizat gardul casei lui Sorin Cârțu

Dumitru Dragomir a taxat și el gestul huliganic, într-un interviu oferit pentru FANATIK. Fostul președinte al LPF nu înțelege cum se poate ca Sorin Cârțu să nu primească respectul care i se cuvine, cu atât mai mult în Craiova.

“Nu am să fiu niciodată de acord cu huliganii care au atacat casa lui Sorin Cârțu. Ce vină au gardurile casei lui Cârțu? Oameni de nimic! Cârțu nu a fost doar un mare fotbalist. Este și un mare caracter”, a declarat, printre altele, Dumitru Dragomir.

Aproximativ 9000 de bilete au fost scoase în vânzare de oficialii FC U Craiova. Se anunță o atmosferă incendiară pe “Centralul” din Bănie.


(P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 2,57 este cota pentru „peste 0,5 cartonașe roșii în meci”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT