Sport

Universitatea Craiova – FCSB, duel între echipele viitorului. Cele două rivale au jucători cu potențial de zeci de milioane de euro

Universitatea Craiova - FCSB, derby-ul etapei a 8-a din play-off, este un veritabil duel între echipele viitorului. Cele două rivale au în lot jucători care pot aduce zeci de milioane de euro în viitorul apropiat.
08.05.2022 | 00:03
Universitatea Craiova  FCSB duel intre echipele viitorului Cele doua rivale au jucatori cu potential de zeci de milioane de euro
U Craiova - FCSB, derby-ul jucătorilor care pot aduce zeci de milioane de euro în Liga 1 (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1 se apropie de final, iar Universitatea Craiova şi FCSB se întâlnesc duminică, de la ora 19:30, în etapa a 8-a. Este un derby de tradiţie în prima ligă, dar şi un duel între jucătorii de pe urma cărora cele două cluburi pot câştiga zeci de milioane de euro.

Jucătorii de pe urma cărora U Craiova speră să dea lovitura. Milioanele de euro vin din ofensivă

Andrei Ivan este golgeterul Universităţii Craiova şi unul dintre jucătorii de export pentru milioane de euro. Atacantul oltenilor a marcat 15 goluri încele 35 de meciuri jucate în actualul sezon, în toate competiţiile, iar cota acestuia este în continuă creştere. De altfel, jucătorul de 25 de ani a mai plecat o dată din Bănie, în 2017, la Krasnodar, iar U Craiova obţinea atunci 3.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Jovan Markovic are parte de un sezon foarte bun la Universitatea Craiova, cu 13 goluri în 40 de meciuri, iar cota atacantului de 21 de ani este în plină ascensiune. În play-off, fotbalistul născut la Belgrad a înscris 4 goluri, printre care se numără şi o dublă cu Farul, unul dintre cele mai bune meciuri ale lui în această primăvară.

Ştefan Baiaram este un alt jucător al Universităţii Craiova cu o creştere constantă a cotei. Cu 7 goluri în 35 de meciuri, mijlocaşul ofensiv de 19 ani a ajuns să fie evaluat la 750.000 de euro. Cei trei jucători au fost remarcaţi şi de Gică Craioveanu, care i-a analizat pentru FANATIK înaintea derby-ului din Bănie.

ADVERTISEMENT

Transferat de la FC Botoşani, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK, George Cîmpanu a ajuns să fie cotat la 800.000 de euro, după 6 goluri în 39 de meciuri. În urmă cu un an şi jumătate, înainte să ajungă în Băinie, fotbalistul de 21 de ani era evaluat la 250.000 de euro.

Lyes Houri nu a mai jucat din decembrie, dar oltenii sunt optimişti

Lyes Houri nu a mai jucat din 2021, după o accidentare gravă suferită în cantonamentul din Antalya, din iarnă, însă fotbalistul de 26 de ani mai are puţin de aşteptat până să revină pe teren. FANATIK a anunţat când ar putea să revină mijlocaşul ofensiv, iar verdictul final va fi dat de doi oameni-cheie. “Cred că se va recupera complet și va juca mai bine ca înainte”, spunea Alin Burileanu, kinetoterapeut al oltenilor.

ADVERTISEMENT

Perioada petrecută departe de gazon, din cauza accidentării, i-a scăzut cota, iar în prezent este evaluat la 1.000.000 de euro. Dacă va reveni pe teren la parametrii avuţi înainte de problemele medicale, U Craiova ar putea să dea lovitura cu el.

Octavian Popescu, “perla” de pe urma căruia Gigi Becali vrea 50.000.000 de euro

Octavian Popescu a făcut un sezon de excepţie la 19 ani, cu 9 goluri în 35 de meciuri, şi a ajuns printre cei mai buni jucători din Casa Pariurilor Liga 1, conform rapoartelor InStat. Chiar dacă este evaluat la 3.000.000 de euro, Gigi Becali nici nu vrea să audă de un transfer sub o sumă record pentru fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

“Eu pe 10 milioane nu îl dau. La ora asta, dacă îmi oferă cineva 20 de milioane pe Tavi, nu îl dau! Dacă eu vreau 50 de milioane, voi nu o să râdeți?”, spunea Gigi Becali la PRO Arena, după FCSB – FC Voluntari 4-0, în turul play-off-ului.

La 19 ani, Ianis Stoica a reuşit să aibă câteva prestaţii foarte bune în actualul sezon, ceea ce l-a făcut să intre pe lista favoriţilor lui Gigi Becali. Mijlocaşul ofensiv este evaluat la 1.000.000 de euro, însă Gigi Becali va ţine la preţ şi în cazul lui. Tânărul fotbalist are 9 goluri în 31 de meciuri.

Darius Olaru a devenit al doilea cel mai bine cotat fotbalist al celor de la FCSB, fiind evaluat la 4.000.000 de euro. Cu un sezon foarte bun, cu 6 goluri şi 11 pase decisive în 34 de meciuri, în care a făcut diferenţa în câteva partide, mijlocaşul ofensiv de 24 de ani ar putea să aducă o sumă bună în conturile clubului.

“Orice jucător e transferabil, dar de la mine trebuie să fie transferat la prețul corect, dacă el face 10 milioane, eu trebuie să iau 12. Eu trebuie să iau cu 20% mai mult decât valoarea lui, așa e la mine” – Gigi Becali

Bani grei pot aduce şi “veteranii” lui FCSB

Florin Tănase continuă să fie golgeterul lui FCSB, după ce sezonul trecut a fost cel mai bun marcator al campionatului. Cu toate acestea, mijlocaşul ofensiv de 27 de ani nu a reuşit încă să prindă transferul în străinătate. FANATIK a anunţat în exclusivitate că jucătorul nu mai este atât de interesat să plece de la FCSB şi i-a promos lui Gigi Becali că va sta la echipă până când va veni o ofertă greu de refuzat.

  • 19 goluri în 33 de meciuri are Florin Tănase la FCSB, în actualul sezon

Tot din categoria “veteranilor” face parte şi Florinel Coman. După o lungă perioadă de probeleme, medicale şi legale, mijlocaşul ofensiv de 24 de ani este cotat la 3.500.000 de euro şi poate oricând să fie jucătorul care să-i aducă lui Gigi Becali câteva milioane de euro. În victoria cu Farul, scor 4-0, din prima etapă a returului din play-off, Coman a reuşit unul dintre cele mai bune meciuri din ultimul timp.

U Craiova şi FCSB au vândut pe bani grei în ultimii ani

FCSB deţine recordul celui mai scump transfer realizat în străinătate, după ce Dennis Man a fost vândut în schimbul a 13.000.000 de euro, la Parma. În vara anului trecut, Gigi Becali a mai dat o lovitură, după ce a încasat 4.100.000 de euro, de la Galatasaray, în schimbul lui Olimpiu Moruţan.

De cealaltă parte, U Craiova a încasat sume ameţitoare pentru vedetele ei. Alex Mitriţă a ajuns în MLS, la New York City FC, după ce americanii au plătit 8.000.000 de euro. Recordul clubului a fost bătut în toamna lui 2020, când Parma îl transfera pe Valentin Mihăilă, pentru 9.100.000 de euro. La începutul actualului sezon, oltenii l-au dat pe Alex Cicâldău la Galatasaray, mutare care a adus 6.500.000 de euro în conturile clubului.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FCSB: 2,05 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT