Sport

Universitatea Craiova – FCSB 0-1, play-off Casa Pariurilor Liga 1. Ivan Mamut își ține echipa la două puncte de liderul CFR Cluj. Video

Echipa FCSB a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Universitatea Craiova în derby-ul etapei a 8-a din Casa Pariurilor Liga 1. Cu acest succes, bucureștenii rămân la 2 puncte în spatele liderului CFR Cluj.
08.05.2022 | 21:27
Universitatea Craiova  FCSB 01 playoff Casa Pariurilor Liga 1 Ivan Mamut isi tine echipa la doua puncte de liderul CFR Cluj Video
Andrei Miron și Jovan Markovic în duel pentru balon în meciul Universitatea Craiova - FCSB. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-05-2022
14:53

Universitatea Craiova - FCSB 0-1 (Mamut 86)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – FCSB se salvează în finalul meciului și învinge Universitatea Craiova cu 1-0 prin golul lui Ivan Mamut. Ne îndreptăm către o ”finală”, în ultima etapă, între ”roș-albaștri” și CRR Cluj.

l1p

Min. 90+4 – Craiova trece pe lângă egalare, dar reluarea cu călcâiul lui Căpățînă nimerește bara.

Min. 86 – GOOOL FCSB!!! Mamut deschide scorul la prima atinge cu călcâiul, după o centrare a lui Radunovic.

Min. 78 – Istvan Kovacs nu dictează penalty deși Paul Papp îl busculează în careu pe Iulian Cristea.

Min. 73 – Edjouma s-a trezi cu mingea la picior în fața porții oltenilor, dar s-a precipitat și Bancu a avut timp să-l blocheze.

Min. 72 – Golul marcat cu capul de Koljic a fost anulat pentru o poziție de ofsaid.

Min. 56 – Șut a deviat cu capul o centrare, dar Ianis Stoica, aflat într-o poziție suspectă de ofsaid, a trecut milimetric pe lângă balon.

Min. 54 – Șutul lui Markovic de la 12 metri a fost blocat in extremis de Miron.

Min. 49 – Gustavo îi așază mingea lui Baiaram care șutează din prima, dar mingea lovește bara porții lui Tîrnovanu.

Min. 46 – Lovitura de cap a lui Cristea a trecut pe lângă poarta lui Pigliacelli.

Final de primă repriză

Min 45 – Markovic reia cu capul pe lângă poartă cu o lovitură de cap după o centrare în stil ”rabona” a lui Ivan.

Min. 44 – Cordea face o cursă superbă, dar șutul său de la 16 metri trece mult pe lângă poarta lui Pigliacelli.

Min. 41 – Radunovic a pătruns în stânga, a centrat la marginea careului de unde a șutat Ovidiu Popescu, însă șutul a fost blocat în fața porții de Bancu.

Min. 37 – Toni Petrea face prima mutare și îl trimite în teren pe Ianis Stoica în locul lui Florinel Coman. ”Șeptarul” FCSB-ului nu a venit pe banca de rezerve pentru restul reprizei, plecând direct la cabine.

Universitatea Craiova - FCSB

Min. 30 – Bancu a primit un balon în colțul careului de 16 metri, dar șutul său a trecut peste poartă.

Min. 23: Baiaram i-a pasat pe culoar lui Vătăjelu, dar șutul acestuia din unghi a fost reținut în doi timpi de Târnovanu.

Min. 10 – Alexandru Crețu trage de la distanță, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 9 – Florin Tănase șutează din afara careului, dar Mirko Pigliacelli intervine.

Min. 1 – A început meciul.

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, Bancu – Screciu, Al. Crețu – Gustavo, Baiaram, A. Ivan – Markovic. Rezerve: Lazar, Găman, Vlădoiu, Căpățînă, Nistor, Vînă, Roguljic, Câmpanu, Koljic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
  • FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Șut, Fl. Tănase – Cordea, Fl. Coman, Oc. Popescu. Rezerve: A. Vlad, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Oaidă, Mamut, Paulo Vinicius, Șerban. Antrenor: Anton Petrea.

Meciul Universitatea Craiova – FCSB este capul de afiş al etapei a 8-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1 şi are loc duminică, 8 mai, cu începere de la ora 19:30. Pentru bucureşteni nu există decât varianta victorie dacă vor să mai facă din întâlnirea din ultima rundă, în Capitală, cu CFR Cluj, o dispută directă pentru titlu.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – FCSB

Întâlnirea Universitatea Craiova – FCSB se dispută duminică, 8 mai, de la ora 19:30, în etapa a 8-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1 pe stadionul Ion Obmenco din Bănie şi este o confruntare care se va desfâşura cu casa închisă, atât de mare este interesul în jurul partidei. O partidă care însă, dupâ succesul la scor fluviu reuşită de CFR Cluj la Piteşti nu mai poate face multe în favoarea oltenilor pentru a câştiga campionatul, aceştia ieşind din cursă matematic.

ADVERTISEMENT

Vor fi foarte mulţi suporteri în tribune şi vor veni şi cel puţin o mie de susţinători ai echipei bucureştene, ceea ce a pus deja în alertă forţele de ordine şi autorităţile din Craiova, care ştiu că deseori aceste întâlniri între suporteri nu au fost deloc serbări câmpeneşti la iarbă verde. De aceea efectivul forţelor de ordine a fost suplimentat.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – FCSB

Partida Universitatea Craiova – FCSB se joacă duminică, 8 mai, de la ora 19.30, pe sradionul Ion Oblemenco din capitala judeţului Dolj, în etapa a 8-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1 şi va fi transmisă în direct pe micile ecrane de posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1, dar o mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova va fi duminică, 8 mai, o zi plăcută, cu un cer variabil, mai mult senin, iar maxima din termometre va atinge la ora prânzului valoarea de 22 de grade, urmând a scădea până la 18 grade la ora jocului. Nu există pericol de ploaie. Acest meci extrem de important a primit şi un arbitru pe măsură: Istvan Kovacs, numărul 1 la acest moment în România.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Universitatea Craiova – FCSB

După foarte multă vreme antrenorul oltenilor, Laurenţiu Reghecampf, are un singur absent, francezul Lyes Houri, vestea bună fiind revenirea fundaşului central Valerică Găman, care ar putea chiar intra din primul minut. Cum alb-albaştrii nu mai au şanse la titlu nu ar fi deloc exclus ca Reghe să bage mai multe rezerve pentru că săptămâna viitoare vine, tot acasă, returul semifinalei cu Sepsi Sf. Gheorghe, care porneşte de la scorul de 2-1 pentru covăsneni.

ADVERTISEMENT

La FCSB în afara accidentaţilor pe termen lung,  Panţâru şi Achim, nu va fi pe teren nici fundaşul dreapta Vali Creţu, care foarte probabil va fi înlocuit de Ovidiu Popescu. Este posibil să revină, cel puţin pe bancă, veteranul brazilian din apărare, Vinicius, care foarte probabil nu va  mai continua din vară la FCSB.

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – FCSB

Este un meci foarte echilibrat şi acest lucru ăl consideră şi casele de pariuri, care acordă cote apropiate celor două echipe. Totuşi, FCSB este considerată drept uşor favorită, cotă de 2,35 faţă de 3,00 pentru gruparea olteană. Over 1,5 la goluri ajunge la cota de 1,40 iar varianta şansă dublă X2 are valoarea de 1,45.

ADVERTISEMENT

În primul meci direct din acest play-off Universitatea Craiova a dat lovitura pe Arena Naţională, reuşind o spectaculoasă dar meritată victorie cu scorul de 2-0. A fost însă unul dintre puţinele succese ale Craiovei în faţa FCSB din ultimii ani, pentru că aproape trei sferturi din aceste întâlniri au revenit bucureştenilor.

Echipe probabile

UNIVERSITATEA CRAIOVA (4-2-3-1)

Pigliacelli – Vâtăjelu, M. Constantin, Găman (Screciu), Bancu – Creţu, Mateiu – Câmpanu, Bairam, Ivan – Koljic (Markovic). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

FCSB (4-3-3)

Târnovanu – Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic – Şut, Edjouma., Olaru – Coman, Tănase, Oct. Popescu. Antrenor: Toni Petrea

ADVERTISEMENT