Fotbal intern

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 3-1. Oltenii se apropie la două puncte de FCSB

Universitatea Craiova  Gaz Metan Medias 31 Oltenii se apropie la doua puncte de FCSB
ADVERTISEMENT

Meciul Craiova – Gaz Metan Mediaş a avut loc luni, 7 decembrie, cu începere de la ora 19:00, pe stadionul “Ion Oblemenco” din Cetatea Banilor şi a închis etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1. 

După mai multe jocuri nereușite pe teren propriu, oltenii au arătat poftă de fotbal în jocul cu Gaz Metan și au câștigat cu 3-1. Trupa lui Corneliu Papură și-a făcut meciul ușor încă din start, după ce „decarul” Cicâldău a punctat în minutul doi. Ofosu și Bărbuț au marcat și ei pentru gazde, în timp ce Cardoso a fost responsabil pentru unicul gol al ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova ajunge la 28 de puncte acumulate și vine la două puncte de liderul FCSB. „Juveții” mai au de jucat cu UTA Arad (deplasare), FCSB (acasă) și CFR Cluj (deplasare), astfel că orice punct acumulat este foarte important în acest final de an calendaristic.


U Craiova – Gaz Metan Mediaș 3-1 (Cicâldău 2, Ofosu 38, Bărbuț 58 / Cardoso 50)

Final: Craiova se impune cu 3-1, apropiindu-se la două puncte de liderul FCSB.

Min. 79: Bălașa s-a accidentat și el. Iese de pe teren și este înlocuit de Papp. Terenul este din ce în ce mai acoperit de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Min. 72: Cicâldău centrează foarte bine pentru Bălașa, dar fundașul Universității nu reușește să găsească calea spre gol.

Min. 69: Marcatorul golului, Dumitru Cardoso, înlocuit cu fostul jucător al Științei, Luis Nițu. Atacantul intrase după pauză.

ADVERTISEMENT

Min. 58: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Cristi Bărbuț marchează cu o deviere, după ce oaspeții au pierdut ușor mingea în propria jumătate de teren, iar Ofosu a realizat o nouă cursă, centrându-i colegului său.

Min. 55: Ivan Mamut, cu o lovitură de cap, trimite mingea în bara porții apărate de Buzbuchi.

Min. 50: GOOOL GAZ METAN MEDIAȘ! Dumitru Cardoso reușește faza etapei! A driblat mai mulți jucători adverși, inclusiv pe portarul Pigliacelli și reduce din handicap, iar jocul este relansat.

ADVERTISEMENT

Min. 46: S-a reluat partida de la Craiova.

Pauză: Craiova intră la cabine cu un avantaj liniștitor de două goluri, iar ardelenii speră la o „minune” pentru a scoate măcar un punct din acest joc.

Min. 38: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Reagy Ofosu marchează al doilea său gol în tricoul alb-albastru. Jucătorul german și-a pus în valoare viteza și tehnica și a dus scorul la 2-0, iar oltenii se distanțează pe tabela de marcaj.

Min 2: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Alexandru Cicâldău deschide scorul foarte rapid în jocul de pe „Ion Oblemenco”. „Decarul” a primit o minge pe tavă de la Nicușor Bancu, după ce căpitanul Științei trimisese în primă fază în portarul advers. Totul a plecat de la acțiunea foarte bună a lui Cristi Bărbuț.

Min.1: Start de meci în Bănie

Echipele de start:


UPDATE, 7 decembrie, ora 18:37. Sezione Ultra, cea mai importantă grupare ultras din Bănie, aniversează 20 de ani de la înființare. Fanii grupați în Peluza Nord au pregătit și o coregrafie specială: „Sezione Ultra a salvat-o pe Știința,” este mesajul ultrașilor, făcând referire la momentul critic din 2013. Sezione a fost prima grupare care a aderat la proiectul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.


Craiova – Gaz Metan Mediaş Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Craiova – Gaz Metan Mediaş se joacă luni, 7 decembrie, de la ora 19:00, pe stadionul “Ion Oblemenco” din Bănie. Va fi o vreme înnorată, care are şanse reale spre seară să se transforme în lapoviţă şi ninsoare, cu o maximă de 3 grade. Meciul va fi televizat pe canelele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar puteţi să îl vizionaţi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Revenirea pentru a treia oară pe bancă a lui Corneliu Papură, după despărţirea de italianul Cristiano Bergodi, oficial pentru că acesta ar fi avut probleme grave de sănătate cu mama lui, neoficial neînţelegeri cu oficiali din club, nu a adus nici pe departe revirimentul. Dimpotrivă, la Botoşani, unde Craiova a făcut doar 0-0 cu o echipă decimată de COVID, oltenii au arătat multă neputinţă în atac şi sărăcie în idei în jocul de construcţie.

Gaz Metan vine după două victorii în deplasare

A urmat un succes clar, cu 5-0, în Cupă, dar în faţa unui adversar de Liga 3, Progresul Spartac, singurul element pozitiv fiind descătuşarea atacantului croat Ivan Mamic, adus urgent în locul golgeterului Koljic, grav accidentat şi se speră ca după reuşitele din Cupă acesta să înceapă să înscrie şi în campionat.

Gaz Metan arată tot mai bine de la meci la meci. Succesele de la Cluj şi Arad nu au fost întâmplătoare, echipa începând să lege jocul, să reuşească acţiuni frumoase de atac, unde italiano-românul Dumitru Cardoso are deja 6 goluri. A pierdut dintr-un penalty inventat ultimul meci de campionat, în minutul 93, cu FCSB, dar în Cupă s-a distrat la Voluntari, scor de set de tenis la zero, ce e drept în faţa rezervelor rezervelor la ilfoveni, cu 15 jucători out din motive de virus.

Craiova e favorită pentru bookmakeri

Nu va fi, cu siguranţă, un meci uşor pentru Craiova, mai ales că medieşenii nu au renunţat la gândul de a merge al doilea an consecutiv în play-off şik vor veni să joace la victorie, ştiind problemele pe care le-au avut oltenii în ultimele două jocuri de acasă.

Bookmakerii acordă cotă de 1,55 la victorie Craiovei, însă par a subestima forţa ofensivă a medieşenilor. Aceştia au primit 6,40 pentru a repeta isprăvile Clincenilor şi Târgoviştei, dar şi pentru gol marcat au cotă foarte bună, 1,50 şi nu e deloc imposibil să lovească odată pe contraatac.

 

 

ADVERTISEMENT