Sport

Universitatea Craiova – Hapoel Beer Sheva din play-off-ul Conference League se va juca la Severin. Când are loc dubla manșă

Universitatea Craiova a strălucit cu Mirel Rădoi pe bancă și s-a calificat în play-off-ul Conference League, acolo unde va da piept cu Hapoel Beer Sheva, din Israel.
11.08.2022 | 22:52
Universitatea Craiova  Hapoel Beer Sheva din playofful Conference League se va juca la Severin Cand are loc dubla mansa
Universitatea Craiova - Hapoel Beer Sheva din play-off-ul Conference League se va juca la Severin. Când are loc dubla manșă. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este mai aproape ca niciodată de grupele unei competiții europene. Învinsă cu 0-1 în Polonia de ucrainenii de la Zorya Luhansk, când antrenor era Laszlo Balint, „Știința” a întors scorul odată cu venirea lui Mirel Rădoi, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Stadionul, dezavantaj pentru U Craiova în dubla cu Hapoel Beer Sheva. Când se joacă dubla din Conference League

La returul de pe „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova a avut o evoluție entuziasmantă și a câștigat cu 3-0, securizându-și astfel biletele pentru play-off-ul UEFA Europa Conference League, acolo unde va da peste Hapoel Beer Sheva, echipă care a trecut la general de Lugano cu scorul de 5-1.

ADVERTISEMENT

Dubla cu vicecampioana Israelului se va juca pe 18 și pe 25 august. Turul va avea loc în România, iar returul în „Țara Sfântă”. La meciul de acasă, oltenii vor avea dezavantajul de a evolua pe teren netru.

Prima manșă a dublei cu Hapoel Beer Sheva nu se va juca în Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”, ci pe arena din orașul unde s-a născut antrenorul Mirel Rădoi, Drobeta-Turnu Severin.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu va putea să îi primească pe israelieni pe „Oblemenco” deoarece începând de vineri, 12 august, stadionul va fi închis până pe 30 septembrie pentru organizarea și desfășirarea festivalului muzical „IntenCity”, unde vor cânta artiști celebri precum DJ Snake, Jason Derulo, Afrojack, Luis Fonsi, Clean Bandit, Paul van Dyk sau Natti Natasha.

Cine e Hapoel Beer Sheva, adversara „Științei” din play-off-ul Conference League

Hapoel Beer Sheva este vicecampioana Israelului și a trecut fără probleme de Lugano în turul 3 preliminar din UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

După 2-0 în Elveția, echipa antrenată de Elyaniv Barda a defilat și pe teren propriu, impunându-se cu scorul de 3-1. Miguel Vitor a deschis scorul pentru gazde în minutul 51.

Zece minute mai târziu, tabela arăta din nou 2-0 pentru Hapoel Beer Sheva, după autogolul lui Albian Hajdari.

ADVERTISEMENT

Lugano a încercat să revină în meci, când Ousmane Doumbia a marcat din penalty. A fost însă doar golul de onoare din această dublă al elvețienilor. Rotem Hotuel a marcat pentru 3-1 în minutul 85, stabilând astfel rezultatul final și adversarul „Științei” din play-off-ul Conference League.

 

Cvintuplă campioană în Israel, Hapoel Beer Sheva este o echipă deloc străină românilor. La adversara Universității Craiova au evoluat de-a lungul timpului Ovidiu Hoban, Alin Minteuan, Robert Niță sau Lică Movilă.

În turul doi preliminar din UEFA Europa Conference League, vicecampioana din Israel a trecut de bielorușii de la Dinamo Minsk, cu scorul general de 3-1 (2-1 pe teren propriu și 1-0 în deplasare).

Cel mai valoros fotbalist al lui Hapoel Beer Sheva este atacantul Astrit Selmani (25), cotat de transfermarkt.com la 1,2 milioane de euro. Internațional kosovar, vârful a fost transferat în această vară de la Hammarby, acolo unde a marcat 21 de goluri în 57 de partide.

  • 11,93 milioane de euro este cota de piață a celor de la Hapoel Beer Sheva

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CS Mioveni: 4,75 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT