Fotbal intern

Universitatea Craiova îi prelungește contractul lui Marius Constantin! Cum l-a impresionat fundașul pe Mihai Rotaru. Exclusiv 

16.04.2021 | 12:31
Universitatea Craiova ii prelungeste contractul lui Marius Constantin Cum la impresionat fundasul pe Mihai Rotaru Exclusiv
Marius Constantin Sursa foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Marius Constantin își va prelungi contractul cu Universitatea Craiova. Fundașul central va juca în Bănie pentru cel puțin încă un sezon. Fotbalistul care va împlini 37 de ani, pe 25 octombrie, are evoluții excelente în tricoul ”juveților”.

Actualul angajament al apărătorului central expiră la începutul lunii august, dar FANATIK a aflat că Mihai Rotaru e atât de impresionat de el încât a decis să îi prelungească contractul. Marius Constantin se afla oricum pe lista jucătorilor cărora conducerea Universității urmau să-i propună un nou angajament.

ADVERTISEMENT

31 de meciuri, în toate competițiile, a bifat în acest sezon Marius Constantin în tricoul ”Științei” din Bănie, clasându-se în Top 3 în ceea ce privește numărul de meciuri, dintre jucătorii oleni.

U Craiova îi prelungește contractul lui Marius Constantin. Sacrificiul din meciul cu CFR Cluj a fost decisiv

Finanțatorul oltenilor, Mihai Rotaru, a fost impresionat de evoluția excelentă din meciul cu FCSB și mai ales de sacrificiul fotbalistului, din întâlnirea cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regulat, încheiată la egalitate, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

Marius Constantin s-a accidentat în minutul 25 al partidei cu campioana țării, dar a continuat să evolueze până la sfârșit, după care a fost transportat direct la spital din cauza unei tăieturi la picior suferită încă din prima repriză a meciului cu CFR Cluj.

În ciuda vârstei înaintate, Marius Constantin este titular de drept în centrul defensivei lui Marinos Ouzounidis. Un sigur gol a primit Universitatea Craiova în ultimele 10 meciuri din campionat, iar antrenorul grec și finanțatorul Rotaru sunt extrem de mulțumiți de prestațiile lui Marius Constantin.

ADVERTISEMENT

Marius Constantin, o afacere de o jumătate de milion de euro

Marius Constantin a semnat cu Universitatea Craiova în august anul trecut, oltenii achitând doar 50.000 de euro celor de la Gaz Metan Mediaș, unde fotbalistul era căpitanul echipei.

Dacă suma de transfer pare una derizorie, clauzele din contractul jucătorului îl transformă în cel mai scump fotbalist din Liga 1, trecut de 35 de ani. Constantin a încasat un bonus de ”bun venit” în valoare de 150.000 de euro, iar salariul pentru primul sezon a fost de încă 120.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Conform contractului semnat în 2020, prelungirea înțelegerii actuale îi va aduce și un venit suplimentar. 12.000 de euro pe lună va fi noul salariu al fotbalistului, în sezonul 2021/2022.

  • 450.000 de euro este cota fotbalistului de 36 de ani, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Sepsi: 2,07 este cota pentru „Craiova nu primeşte gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT