Sport

Universitatea Craiova, în cursă pentru cupele europene! Ștefan Baiaram, printre vedetele din finala Ligii de Tineret. Exclusiv

Universitatea Craiova - UTA Arad este finala Ligii de Tineret care va decide reprezentanta României în Youth League. Ștefan Baiaram îi va ajuta pe olteni să obțină calificarea.
25.05.2023 | 21:00
Universitatea Craiova in cursa pentru cupele europene Stefan Baiaram printre vedetele din finala Ligii de Tineret Exclusiv
Universitatea Craiova, în cursă pentru cupele europene! Ștefan Baiaram, printre vedetele din finala Ligii de Tineret. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a rămas în cursa pentru cupele europene atât în SuperLiga, cât și în Liga de Tineret. Juniorii „alb-albaștrilor” se vor confrunta cu UTA Arad pentru calificarea în Youth League, iar FANATIK vă prezintă toate detaliile meciului care îi poate duce pe olteni în Europa.

Universitatea Craiova este în cursă pentru un loc în cupele europene! Ștefan Baiaram, printre vedetele din finala Ligii de Tineret

Deși în campionat lucrurile nu stau foarte bine pentru olteni, Universitatea Craiova este aproape de o performanță unică la juniori. Formația din Bănie este calificată în finala Ligii de Tineret U18, iar „leii” din Bănie își pot asigura prezența în cupele europene pentru sezonul viitor în Youth League.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a calificat în premieră în finală după ce juniorii „alb-albaștrilor” au reușit să treacă de Farul Constanța în semifinale. Deși oltenii sunt favoriți în fața celor de la UTA Arad, tehnicianul puștilor din Bănie va primi întâriri de la prima echipă.

FRF a schimbat regulamentul competiției, iar Ștefan Florescu va putea să apeleze la trei jucători U21 în finala Ligii de Tineret. Astfel, Ștefan Baiaram va fi una dintre vedetele „alb-albaștrilor” care îi va ajuta din teren pe juniorii Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

„Decarul” Universității Craiova este om de bază la trupa lui Eugen Neagoe, însă acesta nu va putea să fie pe teren la ora meciului cu Sepsi de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Ștefan Baiaram a văzut al patrulea cartonaș galben în Giulești, astfel că va rata ultima etapă din SuperLiga.

Universitatea Craiova s-a calificat în premieră în finala Ligii de Tineret U18! Care este miza unei calificări în Youth League: „Mi-aș dori să nu o simtă, să se bucure de fotbal”

Lucian Pretorian, managerul Centrului de Copii și Juniori de la Universitatea Craiova, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre finala Ligii de Tineret. Omul de la cârma academiei „alb-albaștrilor” este mulțumit de evoluția juniorilor și speră ca miza ultimului act să nu îi apese pe tinerii fotbaliști.

ADVERTISEMENT

„Este prima dată când cea mai mare categorie de vârstă a nostră joacă o finală, însă dincolo de asta sau un lucru mai îmbucurător este că copii crescuți de noi fac pasul către prima echipă. Asta mă bucură mai tare, iar cu cât vei crește mai mulți jucători de calitate, rezultatele de echipă vor veni de la sine.

Cu cât mai mulți jucători buni cu atât mai bune rezultatele. Mi-aș dori ca copii să nu simtă miza asta, dar este o miză clar. Să se bucure de fotbal, așa cum au făcut-o până acum și să rămână concentrați pe ce le-a cerut antrenorul și filosofia prezentată în cadrul academiei și să uite de marea miză de la final. Sunt copii care au câștigat un titlu anul trecut, sunt obișnuiți cu trofeele”, a spus Lucian Pretorian.

ADVERTISEMENT

Participarea în Youth League le-ar putea aduce „juveților” și aproximativ 250.000 de euro, dacă juniorii vor avea un parcurs bun în competiția europeană. Lucian Pretorian a dezvăluit că oltenii nu au stabilit o următoare strategie în cazul calificării, iar miza financiară va fi calculată ulterior.

„Este o chestie relativă, nu am făcut niciun calcul financiar, iar investiția în Centrul de Copii și Juniori nu are ca scop încasarea banilor din competițiile europene. Trebuie să ne creștem copii în așa fel încât să facă pasul către prima echipă, ce vine conex este binevenit, deci aceste calcule nu au fost făcute.

Formația satelit face parte din academie, atunci noi împărțim jucătorii cumva. Cât despre prima echipă trebuie să luați în calcul că duminică va fi un meci decisiv pentru cupele europene și clar că primordial este prima echipă fără doar și poate.

Nu știu dacă este competiție sau focus pe un meci, dar preferăm să luam pas cu pas și să trecem de meciul acesta. Suntem un club foarte bine organizat din punct de vedere administrativ, iar o participare în Youth League cu siguranță nu ne va pune probleme, iat începând de luni vom avea tot timpul la dispoziție”, a spus managerul de la Centrul de Copii și Juniori.

Finala Universitatea Craiova – UTA Arad se va juca pe stadionul din Târgoviște! Chindia a retrogradat după patru sezoane în SuperLiga pe noua arenă

Finala din Liga de Tineret este programată duminică, de la ora 14:00, pe stadionul din Târgoviște. Universitatea Craiova – UTA Arad va fi a doua partidă oficială disputată pe noua arenă, după ce Chindia și-a pierdut locul în SuperLiga la inaugurare.

„Cred că încercăm să luam jocul acesta ca pe oricare altul, deci nu se întâmplă nimic deosebit față de acum trei săptămâni sau un meci din campionat. Este luat ca atare, diferența este că se va juca pe un stadion mare din Târgoviște, bun. Din păcate pentru Chindia a fost inaugurat cu o retrogradare”, a declarat Lucian Pretorian.

Toate detalii despre Youth League! Cum s-a descurcat ultima reprezentantă a României

Sezonul 2023-2024 din Youth League este a 10-a ediție a competiției și se va desfășura între 19 septembrie și 22 aprilie. Cele 32 de formații din grupele Champions League vor concura în faza grupelor, iar la rândul lor se vor adăuga și campionii ale căror echipe de seniori nu s-au calificat în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa.

Grupele Youth League vor fi identice cu cele din Champions League, iar câștigătorii vor trece direct în optimile de finală, iar ocupantele poziției secunde vor merge în play-off. Astfel, câștigătoarea Ligii de Tineret va trebui să treacă de trei tururi înaintea confruntărilor cu juniorii celor mai mari cluburi din Europa.

În sezonul trecut din Youth League, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a fost reprezenta României, însă juniorii nu au reușit să treacă de primul tur. Aceștia au fost eliminați de Galatasaray după 1-1 în prima manșă și 4-0 pe terenul campioanei Turciei.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,60 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – Sepsi

ADVERTISEMENT