Sport

Universitatea Craiova, ironii adresate rivalei din oraș înaintea meciului cu FC Voluntari

Universitatea Craiova nu a ratat șansa de a-și ironiza rivala din oraș, FC U Craiova, înaintea partidei cu FC Voluntari, programată sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”.
30.04.2022 | 09:58
Universitatea Craiova ironii adresate rivalei din oras inaintea meciului cu FC Voluntari
Universitatea Craiova, ironii adresate rivalei din oraș înaintea meciului cu FC Voluntari sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Bine-cunoscuta rivalitate dintre cele două echipe din Craiova continuă chiar și dacă acestea nu se vor mai confrunta în actualul sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Înaintea partidei cu FC Voluntari, Universitatea Craiova a lansat „ofensiva” împotriva formației finanțate de familia Mititelu, cu ajutorul unei postări pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Universitatea Craiova, ironii la adresa rivalei din oraș înaintea partidei cu FC Voluntari

Universitatea Craiova continuă „războiul” cu rivala din oraș, FC U Craiova 1948. Înaintea partidei cu FC Voluntari, formația din Bănie a creat o postare pe pagina oficială de Facebook a clubului prin care o ironizează pe formația finanțată de familia Mititelu, din cauza numărului de suporteri prezenți la meciurile trupei antrenate de Nicolo Napoli.

ADVERTISEMENT

„Bună dimineața, Craiova! Bună dimineața, “leilor”! 

Haideți să vedem printr-un emoticon cum vreți să arate stadionul la meciurile cu Voluntari și FCSB. 

* Facem precizarea că a doua poză nu este de la meciurile Științei”, se arată în descrierea postării create de Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

May be an image of stadium and text that says 'UNIVERSITATEA Fotbal C UNIVERSITATEA'

FC U Craiova 1948 speră să aducă un număr mai mare de suporteri la următoarea partidă din Casa Pariurilor Liga 1, cu UTA Arad, programată duminică, de la ora 19:00, de pe „Ion Oblemenco”. La ultimele partide din play-out, trupa lui Nicolo Napoli a avut o medie de aproximativ 1.000 de spectatori.

De cealaltă parte, Universitatea Craiova se așteaptă la un număr de peste 20.000 de suporterii în partidele cu FC Voluntari și FCSB. Înaintea meciului cu formația ilfoveană, Laurențiu Reghecampf a transmis fanilor că își dorește o atmosferă încendiară la ora de start a duelului cu trupa antrenată de Liviu Ciobotariu.

ADVERTISEMENT

„Vrem să avem 25.000 de fani la meciul cu Voluntari, să ia foc stadionul, să transmitem un mesaj celorlalte echipe că suntem puternici.  Dacă nu câştigăm meciul cu Voluntari, ce interes mai e pentru meciul cu FCSB? Sperăm să avem aportul fanilor, să ne susţină până la capăt, să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

Ironiile antecedente ale Universității Craiova la adresa rivalilor din oraș, FC U Craiova

Rivalitatea dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 a început încă de la înființarea echipei finanțate de Mihai Rotaru și a continuat odată cu revenirea formației lui Adrian Mititelu în fotbalului românesc. De-a lungul timpului ambele formații au purtat un „război”, atât pe teren, cât și în afara lui.

ADVERTISEMENT

Pe vremea când FC U Craiova 1948 evolua în Liga a 3-a, formația secundă a „Științei” s-a impus la scor de neprezentare în fața rivalilor din oraș, pe stadionul Municipal din Drobeta – Turnu Severin. Ovidiu Bic a fost unul dintre marcatorii „satelitului” Universității Craiova. La finalul meciului, „juveții” a ținut să evidențieze victoria în fața adversarei, pe care au numit-o „echipa din Severin”.

„Cu 8 jucători Under-21 pe teren, dintre care 4 juniori, Academia Științei mărșăluiește în deplasare împotriva echipei din Severin. În fața unui stadion gol, Știința 2 administrează un 3 – 0 sec prin golurile înscrise de Spahija, Țoiu și Bic. În scurta sa istorie, echipa din Severin are un palmares negativ împotriva academiei Științei, înregistrând un rezultat de egalitate și o înfrângere”, scrie în postarea creată de Universitatea Craiova, după victoria juniorilor „Științei”.

În ultima confruntare dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova, derby-ul Olteniei s-a purtat și între cele două galerii ale rivalelor. Membrii Peluzei au afișat mai multe bannere cu mesaje ironice adresate fanii „alb-albaștrilor”. „Los Platanos din Parcul cu Platani erau mai ultra ca voi și nici nu cereau bani”.

Fanii Universității Craiova au pornit un adevărat show pirotehnic în timpul confruntării cu rivala din Bănie. După ce membrii Peluzei Nord au încetat să arunce cu artificii, aceștia au reacționat la rândul lor cu diferite mesaje destinate celor de la FC U Craiova: „V-a demascat botoxatul că sunteți asistați, familia Mititelu vă plătește să cântați”.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Voluntari: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT