Fotbal intern

Universitatea Craiova l-a cedat definitiv pe Luis Nițu. „S-au descotorosit foarte urât de el!”

28.10.2020 | 08:29
Universitatea Craiova la cedat definitiv pe Luis Nitu Sau descotorosit foarte urat de el
ADVERTISEMENT

Politica de transferuri a Universității Craiova a fost una foarte bună în ultimii ani, iar acționarul Mihai Rotaru a știut mai mereu să facă afaceri și a scos un profit bun pe jucătorii săi.

Exemple ar fi vânzările lui Alexandru Mitriță, Alexandru Băluță sau Andrei Ivan, iar lista poate continua. Ultima lovitură este cea dată cu transferul lui Valentin Mihăilă la Parma. Această mutare a adus în conturile clubului oltean aproximativ 8,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Totuși, ultima noutate este faptul că Universitatea Craiova l-a cedat definitiv pe Luis Nițu.  Fostul său antrenor îi acuză pe cei de la clubul din Bănie că „s-au descotorosit urât de el”.

Universitatea Craiova l-a cedat definitiv pe Luis Nițu: „S-au descotorosit urât de el”

În ultimul său descălecat în Bănie, Victor Pițurcă nu a stat prea mult și nu a avut realizări notabile cu Universitatea Craiova, însă i-a oferit șansa debutului lui Luis Nițu, fotbalist provenit de la echipa secundă a Științei. Adus la prima formație pentru a acoperi regula U21, Nițu a arătat că poate fi un atacant de viitor și chiar a marcat în tricoul alb-albastru.

ADVERTISEMENT

La doar 18 ani, Nițu a bifat patru goluri în cele 13 apariții la echipa mare a Craiovei. Primul a fost reușit chiar în meciul cu actuala sa echipă, Gaz Metan Mediaș. Următoarea victimă a fost FC Viitorul, atunci când jucător provenit de la Clubul Sportiv Școlar Caracal a egalat situația la 1. Cel de-al treilea gol în campionat a fost înscris în meciul cu Poli Iași, atunci când a deschis scorul. De asemenea, Luis Nițu mai are un gol în partida cu CSM Reșița, în Cupa României.

Într-o intervenție la postul de televiziune Oltenia TV, directorul CSS Caracal, Dani Nicolae, a dezvăluit că tânărul atacant a fost cedat definitiv la Mediaș: „Luis Niţu a fost vândut la Gaz Metan Mediaş, care ne-a virat dreptul de solidaritate, chiar azi. Cei de la Craiova s-au cam descotorosit foarte urât de el.

ADVERTISEMENT

Ei aşa procedează acolo la fel cu toţi juniorii care nu fac ce vor ei. Copiii ăştia stau pe 8-10 milioane de lei vechi acolo, nu mai sunt juniori, au 19 ani, dar trebuie să accepţi termenii lor sau să pleci. Silviu Bogdan se ocupă de toţi juniorii noştri şi ştiu ce vorbesc.” 

  • 150.000 de euro este valoarea de piață a lui Luis Nițu
  • 3 meciuri a prins Luis Niți în tricoul Mediașului, după care s-a accidentat
ADVERTISEMENT

În toată această afacere a intrat și Marius Constantin, în vârstă de 36 de ani. Experimentatul fundaș este un om de bază în garnitura echipei lui Bergodi, dar o accidentare l-a scos în joc pentru câteva săptămâni. Cu el în teren, Craiova a părut să nu mai aibă aceleași probleme în defensivă pe care le știam an de an.

Prelungirea contractelor celor tineri, marea problemă a conducerii Științei

Conducerea oltenilor se află în dificultate atunci când vine vorba de prelungirea contractelor jucătorilor ajunși la 18 ani. Conform surselor FANATIK, cei mai tineri dintre fotbaliștii Craiovei au salarii foarte mici și nu de puține ori acest lucru a cântărit când a venit vorba de traseul fotbalistic al puștilor.

Alin Dudea, Andrei Vlad sau Octavian Popescu sunt doar câteva exemple. Acum, în ceea ce-l privește pe Luis Nițu, Universitatea Craiova a păstrat un procent dintr-o vânzare ulterioară a acestuia. În Bănie, Nițu avea un salariu de doar 2.000 de lei pe lună, iar Mediaș îi oferă acum 2.500 de euro, iar suma poate crește în fiecare an. În viitorul apropriat, conducerea Științei va trebui să le prelungească contractele unor jucători ca Ștefan Baiaram, titular incontestabil sau Ionuț Mitran, fotbalist care a debutat deja, însă evoluează pe postul lui Ștefan Vlădoiu, titular la echipa națională sub 21 de ani.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – U Craiova: 2,17 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT