Fotbal intern

Universitatea Craiova, lovită pe plan extrasportiv! De ce sunt afectați și fanii Științei

26.11.2020 | 10:25
Universitatea Craiova lovita pe plan extrasportiv De ce sunt afectati si fanii Stiintei
ADVERTISEMENT

Rezultatele din ultima vreme nu sunt mulțumitoare pentru Universitatea Craiova, iar echipa a fost lovită și pe plan extrasportiv. FANATIK îți prezintă de ce sunt afectați și fanii Științei din cauza acestei probleme.

Suporterii sunt foarte importanți pentru clubul din Bănie, iar comunicarea de pe site-urile de socializare reprezintă un punct la care oltenii performează. În România, echipele au cam uitat că există și oameni care iubesc culorile fără a cere nimic în schimb, însă, din fericire, oficialii craioveni au știut să-și țină susținătorii aproape.

ADVERTISEMENT

Pandemia ține departe oamenii de stadioane și mediul online este locul unde ar trebui să existe acea simbioză de care am pomenit.

Universitatea Craiova a fost lovită pe plan extrasportiv! Peste 242.000 de fani nu pot să vadă noutațile de la echipă

Brandul „Universitatea Craiova” vinde. Club de tradiție, poate printre singurele din Liga 1, cu un stadion modern și care este însămânțat într-o zonă fierbinte a țării. Bănia, acest „Napoli” de România. Odată cu întoarcerea Științei acasă, pe noul stadion „Ion Oblemenco”, tribunele arenei erau mai mereu înțesate cu olteni. Zeci de mii de oameni veneau să îi urmărească pe „juveți” în luptele crâncene din Liga 1, Cupa României sau Europa League.

ADVERTISEMENT

Faptul că „leii din Bănie” aveau cea mai mare medie de spectatori se observa și pe plan extrasportiv. Cu o bază de suporteri solidă, Universitatea beneficiază de un departament de marketing și PR excelent. Oltenii sunt prezenți pe toate site-urile de socializare, de la Facebook, la Youtube, Instagram sau Tik-Tok, chiar și pe Twitter.

Numărul de oameni care urmăresc activitatea de zi cu zi a echipei nu este deloc mic. Spre exemplu, pe Facebook, pagina Universității are peste 211.000 persoane care au apreciat-o și peste 242.000 de microbiști urmăresc postările. Pe Instagram sunt aproape 50.0000 de „followeri.” În acest moment, cei de pe Facebook au o mare problemă.

ADVERTISEMENT

Ultimul post al Științei este de pe 20 noiembrie, iar suporterii s-au întrebat dacă clubul a abandonat pagina. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar FANATIK a aflat că oficialii întâmpină probleme în ceea ce privește activitatea, astfel că aceștia nu pot să folosească pagina în niciun scop, iar toată activitatea s-a mutat pe celelalte canale de comunicare. Conferința de presă era transmisă pe Facebook în mod obișnuit, însă Căpățînă și Papură au putut fi văzuți pe Youtube. Problema care s-a ivit este specifică paginilor care au acea bulină albastră de verificare. „Campioana unei Mari Iubiri” a avut și are nevoie mare de pagina de pe Facebook, întrucât clubul are o promoție foarte interesantă pentru suporteri. Toate materialele cu noul sponsor tehnic sunt reduse la jumătate de preț.

De altfel, mai multe persoane publice nu au putut să-și acceseze paginile, iar Alina Gheorghiu, membră a Partidului Național Liberal, a avut contul hackuit.

ADVERTISEMENT

FCSB are pagina de Facebook cu cele mai multe aprecieri. Ce echipe sunt în top trei

Pagina de Facebook a clubului „FCSB”, care a purtat o lungă perioadă de timp denumirea FC Steaua București, beneficiază de 1.800.000 de aprecieri, un număr important pentru un club din România, dar știm foarte bine că audiențele de pe stadion nu erau excelente pentru bucureșteni. „Roș-albaștrii” au avut partide și în care au jucat cu câteva sute de fani, lucru care nu s-a întâmplat niciodată la Craiova.

În fine, pe locul secund este Dinamo București. Peste 421.000 de „câini roșii” au dat „like” pentru a afla cele mai multe noutați despre echipa din „Ștefan cel Mare”. Din păcate pentru fani, aceștia nu află noutați și de la Pablo Cortacero, omul care ar trebui să aducă banii la club și să o țină în viață pe Dinamo. Pe ultima treaptă a podiumului este Universitatea Craiova. Așa cum spuneam, craiovenii au aproape 212.000 de persoane care au dat like.

Putem să îi menționăm și pe cei de la CFR Cluj, 123.000 de aprecieri, dar și pe oamenii lui Gheorghe Hagi. Viitorul are peste 116.000 de aprecieri pe Facebook și un departament de imagine foarte bun.


  • (P) Cota BETANO pentru Progresul Spartac – Universitatea Craiova: 1,57 este cota pentru „ambele echipe nu înscriu“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT