Sport

Universitatea Craiova nu are reprezentant la naționala României, dar a trimis jucători în preliminariile din Africa și Europa. Unul dintre ei a ieșit accidentat

Gjoko Zajkov și Basilio Ndong de la Universitatea Craiova au fost titulari în preliminariile pentru Euro 2024, respectiv Cupa Africii.
25.03.2023 | 19:52
Universitatea Craiova nu are reprezentant la nationala Romaniei dar a trimis jucatori in preliminariile din Africa si Europa Unul dintre ei a iesit accidentat
Fără jucători convocați la naționala României, Universitatea Craiova a avut titulari în preliminariile pentru Euro 2024 și Cupa Africii. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Deși Edi Iordănescu nu a convocat niciun jucător de la Universitatea Craiova la echipa națională a României, oltenii au avut doi jucători titulari la reprezentativele țării lor. Basilio Ndong a fost integralist în Guineea Ecuatorială – Botswana, scor 2-0, iar Gjoko Zajkov a bifat o nouă prezență la selecționata Macedoniei de Nord în preliminarii Euro 2024.

Titulari la Universitatea Craiova, Gjoko Zajkov și Basilio Ndong sunt „leii din Bănie” care au fost bifat minute în preliminariile Euro 2024 și Cupa Africii

Pauza competițională i-a trimis pe „leii din Bănie” atât la selecționata condusă de Emil Săndoi, cât și în alte colțuri ale lumii. Chiar și fără jucători convocați la naționala României, Universitatea Craiova a avut un reprezentat în preliminariile pentru Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Gjoko Zajkov, care a fost titular în Macedonia de Nord – Malta, scor 2-1. Stoperul transferat de olteni în această iarnă s-a impus în primul „11” al Universității Craiova și a fost convocat la naționala țării, cu care a participat la Campionatul European din 2020.

Gjoko Zajkov nu a terminat pe teren confruntarea din preliminariile Euro 2024, din cauza unor probleme care l-a făcut să ceară ajutorului staff-ului medical în minutele de prelungire. Starea stoperului macedonean i-ar putea da bătăi de cap lui Eugen Neagoe, fiind unul dintre titularii incontestabili din apărare în ultimele meciuri.

ADVERTISEMENT

Obișnuit cu atmosfera din selecționata Guineei Ecuatoriale încă din perioada petrecută în Norvegia la IK Start, Basilio Ndong speră să bifeze o nouă prezență cu naționala la Cupa Africii. „Busuioc” a evoluat pe durata meciului cu Botswana, scor 2-0, și a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

În grupa J din preliminariile Cupei Africii, Guineea Ecuatorială este pe poziția a doua cu șase puncte, la o lungime în spatele Tunisiei. La turneul final precedent, Basilio Ndong a reușit să ajungă înfrângă Algeria lui Riyad Mahrez și a ajung până în optimile de finală ale competiției, fiind eliminată de Mali.

ADVERTISEMENT

În afară de Basilio Ndong și Gjoko Zajkov, nu mai puțin de patru olteni au mers și la naționala U21 a României. Alexandru Ișfan, Vladimir Screciu, Jovan Markovic și Ștefan Baiaram se pregătesc pentru amicalul de lux cu reprezentativa similară a Germaniei înaintea turneului final.

Sorin Cârțu, despre neconvocarea lui Andrei Ivan: „E treaba lui, știe cu cine vrea să plece la drum. Poate l-aș fi luat”

Sorin Cârțu a vorbit despre neconvocarea lui Andrei Ivan pentru preliminariile Euro 2024 la FANATIK SUPERLIGA. Președintele alb-albaștrilor i-ar fi luat în calcul pe căpitanul oltenilor și Vladimir Screciu la echipa națională, ținând cont de forma din ultimele apariții din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„Eu mă gândesc la treburile noastre, ale echipei noastre, nu la ce gândește selecționerul, la ce se gândește Edi. Sunt alegerile lui. Putem să spunem că e deranjant. Dar e treaba lui. El alege, le știe cu cine vrea să plece la drum și meciurile pe care le are cu cine le abordează.

Sigur că dacă aș fi fost antrenor gândeam în alt mod, poate l-aș fi luat pe Ivan sau Screciu. Jucători care sunt formă și joacă bine și sunt tineri. Sunt alegerile lui”, a declarat Sorin Cârțu în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 13,00 este cota pentru ”1 și peste 3,5 goluri” la Universitatea Craiova – CFR Cluj

ADVERTISEMENT