Fotbal intern

Universitatea Craiova nu își lasă „perla” la națională! Motivul din spatele deciziei. Exclusiv

28.02.2021 | 11:41
Universitatea Craiova nu isi lasa perla la nationala Motivul din spatele deciziei Exclusiv
Marius Constantin Sursa foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu îl lasă pe Ștefan Baiaram să meargă la acțiunea echipei naționale sub 19 ani. Oltenii au un motiv întemeiat pentru care au luat această decizie. La doar 18 ani, „Fane” este om de bază în echipa lui Marinos Ouzounidis, iar partida naționalei U19 împotriva Serbiei se suprapune cu jocurile din Liga 1, astfel că Știința ar pierde foarte mult dacă l-ar trimite pe Baiaram sub „tricolor”.

Duminică, 7 martie, România U19 se va reuni la Arad pentru a pregăti jocul cu Serbia de miercuri, 10 martie, de la ora 12:00, pe stadionul  „Francisc von Neuman”. Conducerea Craioveni nu riscă nicio sancțiune că nu-l lasă pe Baiaram, deoarece acțiunea nu este plasată într-o dată oficială FIFA.

ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru țara noastră, România nu va mai găzdui în acest an Campionatul European destinat jucătorilor sub 19 ani, deoarece forul european a decis anularea competiției din cauza pandemiei de COVID-19.

Universitatea Craiova nu îl lasă pe Ștefan Baiaram să meargă la echipa națională sub 19 ani. Liga 1 nu va fi întreruptă pentru meciul selecționatei lui Daniel Oprescu

Daniel Oprescu, selecționerul echipei naționale sub 19 ani a României, a decis să convoace trei jucători de la Universitatea Craiova pentru viitoarea acțiune a tinerilor săi fotbaliști. Astfel, Ștefan Baiaram, Ionuț Mitran și Marian Danciu ar fi trebuit să meargă să joace sub „tricolor”, însă doar Mitran și Danciu se vor duce.

ADVERTISEMENT

Motivul este că Baiaram este un jucător indispensabil pentru olteni, iar jocul cu Serbia se va desfășura în plin campionat. Spre exemplu, Universitatea Craiova va evolua vineri, 12 martie, de la ora 20:30, cu Gaz Metan Mediaș. Oltenii au meci și pe 6 martie, cu FC Botoșani, cu doar o zi înainte de reunire naționalei U19.

Craiova nu va risca nicio sancțiune, deoarece această acțiune a echipei naționale U19 nu este în calendarul FIFA. FANATIK a aflat că oficialii Științei le vor da drumul celorlalți doi fotbaliști. Ionuț Mitran are deja câteva prezențe în Liga 1, însă Marian Danciu, și el un produs de excepție al academiei Universității, mai are de așteptat până când va bifa prima sa prezență în tricoul echipei mari.

ADVERTISEMENT
Baiaram, Mitran și Danciu
Ștefan Baiaram, Ionuț Mitran și Marian Danciu, viitoarele staruri ale Craiovei

Tehnicianul Marinos Ouzounidis este foarte atent în ceea ce privește jucătorii din propria pepinieră. În ultima vreme, grecul a fost prezent mai mereu la jocurile amicale disputate de echipa secundă a clubului. FANATIK a prezentat în exclusivitate imagini. 

Octavian Popescu se află și el în aceeași postură. A devenit un jucător important pentru echipa lui Gigi Becali

Aproape sigur, FCSB va refuza și ea să-l trimită pe Octavian Popescu să joace pentru U19. Jucătorul a ajuns om de bază la bucureșteni, astfel că va fi greu de crezut că Anton Petrea și Gigi Becali ar fi de acord să dea curs convocării. Trecut și prin curtea Universității Craiova, Popescu a primit „interzis” să joace la naționalele de juniori chiar și în momentele în care evolua în Bănie.

ADVERTISEMENT

„Ei nu au vrut să îi dea drumul la lot, iar faptul că nu au curajul să vină public și să spună că nu l-au lăsat din anumite motive mă dezamăgește. Eu știu că sunt niște tipi corecți în club, dar probabil le este teamă, nu știu de ce sau de cine, de suporteri, chiar nu-mi dau seama. Eu nu i-am sunat să le cer socoteală.

Pot oricând să ies, întrucât mai mulți comentatori sportivi ne critică pentru faptul că Octavian Popescu nu are meciuri la echipa națională. Nu are și nu din cauza noastră, a departamentului de scouting al FRF,” a declarat în exclusivitate Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting al FRF, pentru FANATIK.

Lotul lărgit pentru amicalul cu Serbia U19:

  • Portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Otto Hindrich (ASU Politehnica Timișoara), Robert Popa (U Craiova 1948 SA);
  • Fundași: Darius Grosu (Viitorul Constanța), Andrei Iana (CSM Slatina), Mădălin Pascu (Sportul Chiscani), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), David Tălmaciu (CSM Corona Brașov), Gabriel Buta (Viitorul Constanța), Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui), Alexandru Sima (CSM Reșița), Alexandru Pantea (FCSB);
  • Mijlocași: Ovidiu Perianu (FCSB), Szondi Botond (AFK Csikszereda), Soma Casiadi-Bakó (AFK Csikszereda), Constantin Grameni (Viitorul Constanța), Ioan Borcea (Dinamo), Octavian Popescu (FCSB), Florin Bălan (AFC Farul Constanța), Mihai Constantinescu (FC Petrolul Ploiești), Ahmed Bani (Dinamo), Cătălin Cîrjan (Arsenal/Anglia), Marius Corbu (Puskás Akadémia FC/Ungaria), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Viitorul Constanța), Marian Danciu (Universitatea Craiova);
  • Atacanți: Louis Munteanu (Fiorentina/Italia), Ianis Stoica (CSM Slatina), Ion Vasluian (Ripensia Timișoara).

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 1,93 este cota pentru „oaspeții se califică în timp regulamentar”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT