Fotbal intern

Universitatea Craiova, omagiu pentru Diego Maradona! Ce s-a întâmplat pe „Ion Oblemenco”

27.11.2020 | 21:51
Universitatea Craiova omagiu pentru Diego Maradona Ce sa intamplat pe Ion Oblemenco
ADVERTISEMENT

La meciul cu Progresul Spartac din Cupa României, Universitatea Craiova a pregătit un omagiu pentru fostul mare jucător Diego Armando Maradona. FANATIK îți prezintă tot ce s-a întâmplat pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Anunțul șoc al decesului celui care a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a luat prin surprindere pe toată lumea. Maradona a părăsit această lume la doar 60 ani și s-a dus să îi dea mâna înapoi lui Dumnezeu. 

ADVERTISEMENT

Perioada petrecută la Napoli l-a făcut pe Maradona un zeu. Singurele titluri ale napoletanilor sunt luate cu acesta în rol de lider, iar acest lucru nu este uitat. Stadionul formației din Seria A va purta numele fostului campion mondial.

Universitatea Craiova l-a omagiat pe Diego Maradona! Ce au pregătit oficialii clubului și fanii pentru partida cu Progresul Spartac

Progresul Spartac a acceptat să joace pe „Ion Oblemenco” meciul cu Universitatea Craiova, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. „Nu știu dacă este un avantaj sau dezavantaj că jucăm pe „Ion Oblemenco”, dar, cu siguranță, este o onoare pentru noi să jucăm pe această arenă. Poate fi o experiență unică pentru tinerii din lot. Sincer, singurul regret al nostru este că nu sunt spectatori. Bineînțeles, ne-am fi dorit să jucăm și acasă cu tribunele noastre mici pline, dar ne bucurăm că jucăm pe un stadion plin de istorie,” spunea antrenorul Andrei Erimia, tehnicianul „gazdelor”, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Cu doar două zile înainte de jocul din 16-imile Cupei României, lumea sportului a fost zguduită de auzul veștii că Diego Armando Maradona a decedat din cauza unei insuficiențe cardiace acute.

Înainte de partidele din UEFA Champions League s-au ținut momente de reculegere în memoria fostului fotbalist, însă înainte meciurilor din Cupa României nu s-a luat aceeași decizie, dar oltenii l-au omagiat într-un stil aparte pe Maradona. „Juveții” au purtat tricouri inscripționate cu chipul lui „El Pibe D’Oro”. Acestea vor fi oferite suporterilor din Peluza Nord, deoarece aceștia vor derula în luna decembrie mai multe acțiuni caritabile. Fanii fac astfel de gesturi în fiecare an.

ADVERTISEMENT
mesaje suporteri
Diego Maradona, omagiat de fanii olteni

Suporterii au afișat în tribune mai multe mesaje în limba italiană. Este bine cunoscut faptul că ultrașii craioveni sunt înfrățiți cu cei de la Napoli. „Suntem alături de poporul napoletan. Odihnește-te în pace, Dumnezeu al fotbalului”, a stat scris pe unul dintre bannere. De asemenea, mai multe tricouri ale naționalei Argentinei au fost puse în zona unde stă galeria, iar pe scaune s-a realizat o coregrafie specială.

suporteri craiova
Mesajul fanilor Universității Craiova pentru cei ai lui Napoli

„La vida tombola” și „Life is life” au răsunat pe stadionul „Ion Oblemenco”

Oficialii Științei au încercat pe cât posibil să redea atmosfera romantică înaintea meciurilor disputate de Diego Maradona, astfel că s-a produs și o premieră pe arena din Bănie. Înainte de fluierul de start, nu imnurile au fost cele care au răsunat, ci melodii care aduc aminte de legendarul „decar”.

ADVERTISEMENT
Bannere Craiova
Fulare, steaguri şi mesaje afişate pentru Maradona

Componenții celor două echipe au făcut încălzirea înainte de joc pe „Life is Life”, iar în momentul când au ieșit de la cabine pentru a începe partida s-a auzit din boxe piesa „La vida tombola”. Dacă mai era nevoie, Universitatea Craiova mai bifează un plus la ceea ce înseamnă imagine.

Mii de argentinieni au venit pentru au venit la Casa Rosada pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Maradona . Au fost momente emoționante, o țară întreagă este în doliu pentru omul care a produs o mare fericire în momentul câștigării Cupei Mondiale din anul 1986. „Fotbalul este sportul care mi-a adus atâta fericire și libertate. Este ca și cum am atins cerul cu mâna. Datorită mingii. Da, asta aș pune pe sicriul meu. Mulțumesc mingii,” era o declarație din urmă cu mai mulți ani a lui Diego Armando Maradona.


(P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș : 1,66 este cota pentru „1 solist“. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT