Fotbal intern

Universitatea Craiova dă peste olteanul Emil Săndoi în sferturile Cupei României. Când are loc meciul

15.02.2021 | 08:55
Universitatea Craiova da peste olteanul Emil Sandoi in sferturile Cupei Romaniei Cand are loc meciul
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, iar „juveții” puteau să dea peste patru antrenori olteni în această fază. Flavius Stoican (Viitorul Pandurii), Eugen Neagoe (Astra),Emil Săndoi (Chindia) sau Ionel Gane (Dinamo) se aflau printre potenţialii adversarii Științei.

UPDATE, 15 februarie, ora 10:46 / U Craiova o va întâlni pe Chindia Târgovişte în sferturile de finală ale Cupei României. Astfel, formaţia din Bănie se va duela cu olteanul Emil Săndoi, antrenorul echipei dâmboviţene. Partida va avea loc în perioada 2-4 martie 2021.

ADVERTISEMENT

Oltenii au trecut în optimile de finală de FC Botoșani, scorul 1-0, iar partida a fost una cu scântei. Pe lângă vremea care a dat mari bătăi de cap ambelor echipe, arbitrajul nu le-a fost deloc pe plac gazdelor.

Patronul Botoșanului l-a jignit pe arbitrul Marcel Bîrsan, iar reacția Universității Craiova nu a întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova poate înfrunta patru olteni în sferturile Cupei României. Stoican, Neagoe, Săndoi sau Gane, potențiali adversari

Oltenii pot înfrunta olteni în faza următoare a competiției. Patru dintre cele șapte posibile adversare au tehnicieni născuți în zona Olteniei și care au evoluat pentru echipa Craiovei.

Flavius Stoican și echipa sa, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sunt surpriza plăcută a campionatului Ligii 2. Se află pe locul secund, iar în Cupa României sunt calificați în sferturi. Au trecut în optimi de formația Gaz Metan Mediaș, scor 1-0. Golul lui Daniel Paraschiv s-a dovedit decisiv pentru calificare.

ADVERTISEMENT

Astra lui Eugen Neagoe a revenit de la 0-1 și s-a calificat cu ajutorul golurilor lui Silviu Balaure și Mattias Montini. Coadă deschisese scorul pentru ASU Politehnica Timișoara, însă Neagoe și-a mobilizat elevii. Emil Săndoi este și el un potențial adversar pentru Craiova lui Marinos Ouzounidis. Chindia nu a avut milă de Farul Constanța și s-a impus cu scorul de 3-0. Berisha, Iacob și Diaz au marcat pentru dâmbovițeni. De asemenea, Dinamo îl are pe bancă pe Ionel Gane. Fostul atacant al Craiovei i-a condus pe dinamoviști spre victorie în meciul cu FCSB, scor 1-0.

Flavius Stoican este născut în Vânju Mare, județul Mehedinți și a jucat pentru Craiova în perioada 1995-2002. Eugen Neagoe a evoluat pentru Universitatea în următoarele perioade: 1986-1992, 1992-1993 și 1993-1994. Emil Săndoi a îmbrăcat tricoul „alb-albastru” al Științei între anii 1983-1995 și 1998-1999.

ADVERTISEMENT
  • 3 trofee a cucerit Săndoi cu Universitatea Craiova: un titlu și două Cupe ale României
  • 2018 a fost ultima dată când echipa fanion a Olteniei a pus mâna pe trofeu

Craiova este marea favorită la câștigarea Cupei României. Competiția ar fi trebuit să aibă finala în Bănie sezonul trecut

Meciul de la Botoșani dintre echipa locală și Universitatea a mai avut o miză pe lângă calificarea mai departe. Formația care se impunea devenea principala favorită la câștigarea competiției, deoarece în Cupa României mai sunt calificate patru cluburi din Liga 2: Dunărea Călărași, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj. De asemenea, Astra Giurgiu, Chindia Târgoviște și Dinamo vor fi și ele prezente la tragerea la sorți de luni.

Partidele din sferturile de finală ale Cupei României se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei care este mai slab cotată. Jocurile vor avea loc la începutul lunii martie. Sezonul trecut, ultimul act al competiției ar fi urmat să se dispute chiar pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, însă izbucnirea pandemiei de coronavirus a schimbat datele problemei. Până la urmă, duelul din finală, Sepsi – FCSB, a avut loc la Ploiești, iar trofeul a fost câștigat de bucureșteni.

„Nu a fost un start ușor pentru mine. A fost frig, dar victoria ne ține de cald. Am făcut doar două antrenamente cu băieții, important e să le dau încredere jucătorilor, pe care vreau să-i felicit pentru rezultat. 

Le-am spus înainte de meci jucătorilor că trebuie să avem determinare, hotărâre, să luptăm, nu neapărăt să facem o partidă calitativă din punct de vedere tehnic, pentru că era greu în aceste condiții.E o victorie mare împotriva unui adversar bun. Echipele din România joacă mai mult ofensiv, se gândesc mai puțin la defensivă. Am făcut însă doar un pas înainte, nimic mai mult”, a declarat Marinos Ouzounidis la Digisport, după Botoșani – Craiova 0-1.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Hermannstadt : 2,10 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT