Fotbal intern

Universitatea Craiova – Politehnica Iași, duel studențesc! Deschiderea anului universitar este sărbătorită și în Liga 1

02.10.2020 | 11:08
Universitatea Craiova  Politehnica Iasi duel studentesc Deschiderea anului universitar este sarbatorita si in Liga 1
ADVERTISEMENT

Oltenii sunt favoriți înainte de jocul cu Poli Iași, de vineri, ora 21:00. Cu cinci victorii din cinci posibile, Craiova nu vrea să mai piardă puncte în lupta lungă pentru câștigarea campionatului.

Trupa lui Daniel Pancu se află pe un drum ascendent după victoria cu FCSB, însă tehnicianul ieșenilor știe că partida de pe „Ion Oblemenco” este extrem de dificilă, însă echipa sa nu merge ca „mielul la tăiere”.

ADVERTISEMENT

Jocul din Bănie este inedit prin prisma faptului că Universitatea Craiova și Poli Iași sunt echipele „studențești” din Liga 1. De altfel, „studenții” craioveni au avut și un mesaj special în ziua deschiderii anului universitar.

Universitatea Craiova – Politehnica Iași, duel studențesc! Deschiderea anului universitar este sărbătorită și în Liga 1

Imediat după înființarea primei instituții universitare de învățământ la Craiova, în 1948, un grup de studenți și profesori decid să înființeze un club, CSU Craiova. Sub coordonarea Ministerului Învățământului Public și al Uniunii Naționale a Studenților din România se realizează și formarea unei echipe de fotbal, U.N.S.R. Craiova. Astăzi, formația se numește Universitatea Craiova și este una dintre cele mai iubite branduri din țara noastră.

ADVERTISEMENT
Universitatea Craiova - an universitar
„N-ai restanță, ai prestanță”, mesajul Universității Craiova pentru studenții din întreaga țară.

În fiecare an, oltenii nu uită să sărbătorească și deschiderea anului universitar. Managerul general al clubului din Bănie, Marcel Popescu, a avut un mesaj special pentru studenți: „Viața își continuă cursul. Începe un nou an universitar într-un mod delicat, nu pentru România, ci pentru toată planeta. Studenții, care sunt locomotiva societății, indiferent de țară, de religie sau apartenență politică, intră înapoi în scenă.

Profit de ocazie, indiferent că termenul la modă este distanțare socială, mă consider foarte aproape de voi și, așa cum a fost în fiecare an, nu vă doresc decât tot binele din lume. Partea asta de stres, de stres, de teamă să fie estompată de energia voastră, de optimismul vostru, de disponibilitatea voastră de a vă pregăti pentru societate. Pentru a fi lideri ai societății. Pentru toți studenții din Craiova și din țară, o îmbrățișare caldă din partea Universității Craiova.”

ADVERTISEMENT

🗣️ Succes în noul an universitar!#SustineStiinta#AsaELaCraiova#CampioniLaSuporteri

Geplaatst door Universitatea Craiova op Donderdag 1 oktober 2020

Adversara Științei de vineri, Poli Iași, este considerată continuatoarea formației înființate în 1945 de studenții ieșeni. Clubul actual deține brandul „FC Politehnica Iași” și sigla echipei care s-a aflat sub tutela Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași.

Partida din Bănie va fi ca o „sărbătoare a fotbalului” , consideră Daniel Pancu

În conferința de presă ce a prefațat meciul dintre Craiova și Poli Iași, antrenorul oaspeților a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarei:Mergem ca la o sărbătoare a fotbalului. Întâlnim liderul, un club foarte bine dezvoltat pentru nivelul României, plecând de la stadion, infrastructură, teren de antrenament, condiţii, patron potent şi priceput, jucători de zeci de milioane de euro adunaţi, un antrenor pe care îl respect enorm , chiar dacă am lucrat foarte puţin timp împreună la Rapid. Este liderul, o echipă care nu a pierdut niciun punct până în acest moment.”

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a încercat să le caute punctele nevralgice în jocul practicat de elevii lui Cristiano Bergodi, însă nu prea a reușit să le descopere: „Am analizat-o şi am căutat să îi găsesc puncte mai slabe. Nu prea le găsesc. Mergem ca la o sărbătoare, căutăm să ne continuăm procesul nostru de integrare a jucătorilor, care până acum au răspuns extraordinar de bine. Sigur nu mergem acolo ca mielul la tăiere, de asta să fiţi siguri.”


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Poli Iași: 2,10 este cota pentru “sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT