News

Reportaj. Primul amical al “Ştiinţei”: “Văzuşi ce goluri luarăm?”

Universitatea Craiova a pierdut primul meci din 2018 împotriva lui Meppen, club din a treia ligă germană cu 2-4. Oltenii au marcat două eurogoluri sub privirile secundului naţionalei. De la confruntare a lipsit Devis Mangia, plecat de urgenţă în Italia.
14.01.2018 | 14:19
Reportaj Primul amical al Stiintei Vazusi ce goluri luaram

Oltenii au mari speranţe la titlu şi pregătesc partea a doua a campionatului în Antalya. Universitatea a avut primul amical al iernii, pierdut în faţa unei echipe de ligă inferioară, scor 2-4, însă au punctat la impresia artistică, reuşind două goluri superbe prin Mitriţă şi Burlacu. (CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE)

Meciul a avut loc pe terenul folosit de craioveni pentru pregătire. Un teren dotat cu nocturnă, gazon foarte bun, dar fără tribune. Nici nu a avut nevoie pentru că nu au fost fani la această confruntare. Spre teren am mers alături de Nicolae Calancea, care nu a fost în lot pentru această confruntare şi care lăuda condiţiile de pregătire din Antalya. 

“Ce goluri luarăm, văzuşi?”

După ploile torenţiale din ultimele două zile, terenul se prezenta în condiţii foarte bune, fără să cedeze în niciun moment. Oltenii au intrat cu prima gardă în prima repriză, pe care au şi dominat-o de altfel.

Noul transfer al “Ştiinţei”, Ovidiu Bic, a debutat în această confruntare şi a avut prima ocazie de gol a meciului. Mitriţă şi Băluţă au arătat o formă foarte bună şi primul a deschis scorul printr-un şut la vinclu, în minutul 24. 

Până la pauză, Băluţă a mai ratat o şansă foarte bună de a înscrie, dar a trimis puţin alături. În a doua repriză, secundul lui Mangia a făcut 10 schimbări. S-a văzut şi pe tabelă. Oltenii au aţipit în debutul părţii secunde, iar nemţii de la Meppen au punctat de 3 ori în 6 minute, în minutele 52, 55 şi 56. 

“Ce goluri luarăm, văzuşi?”, îşi spuneau oltenii pe margine, uşor dezamăgiţi de aiureala de pe faza defensivă din debutul părţii secunde. Burlacu a intrat în repriza a doua şi a arătat de ce e considerat unul dintre cele mai mari talente. După ce a trecut de 4 jucători, atacantul Craiovei a înscris cu o scăriţă peste portar, execuţie aplaudată de toată lumea.

Imediat după, nemţii de la Meppen au mai scuturat o dată plasa porţii oltenilor. Gustavo a ratat o lovitură de pedeapsă în final, dar conta mai puţin rezultatul final. Totuşi, oficialii Craiovei au părut puţin îngrijoraţi de apărarea permisivă arătată de echipă împotriva unui adversar modest.

Devis Mangia, plecat de urgenţă din cantonament

Antrenorul oltenilor, Devis Mangia, a plecat de urgenţă din cantonamentul Craiovei în Italia, unde a avut de rezolvat o problemă personală, astfel că nu a putut asista la meci. 

În locul său a fost secundul Andrea Tedesco. Italianul a dat indicaţii pe tot parcursul meciului, iar la final a recunoscut că până la finalul cantonamentului trebuie să se rezolve problemele echipei, în special cele de apărare. Devis Mangia este aşteptat înapoi la cantonament în cursul zilei de luni. 

Arbitrul… care a stat prea mult la all-inclusive

Meciul a fost condus de o brigadă din Turcia. Toţi cei trei arbitrii care au condus confruntarea păreau retraşi de mult din sportul de performanţă. Ca să vă faceţi o idee, arbitrul central semăna cu un Marius Avram după 3 luni la All Inclusive în Turcia. (CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE)

Kilogramele în plus îi limitau mişcarea din teren, dar oficialul s-a descurcat, chiar dacă în momentul în care fluiera, era mereu la câţiva zeci de metri de locul fazei. Oltenii şi nemţii s-au amuzat de siluetele “cavalerilor fluierului”.

Club cu buget de 4 milioane de euro cu avocaţi şi ingineri în lot

SV Meppen este un club semiprofesionist din Germania, care evoluează în liga a 3-a, dar fără pretenţii de promovare. Pe lângă fotbalişti profesionişti, în lotul echipei îşi fac loc avocaţi, ingineri şi IT-işti. Chiar întrebam dacă joacă şi bucătari, dar ei n-au avut loc la echipă. 

Lăsând gluma la o parte, clubul Meppen are un buget anual de 4 milioane de euro, o sumă uriaşă pentru un club care nu este profesionist şi al cărui lot este format în proporţie de 60% de jucători care mai au şi alte joburi.

Următorul meci al Universităţii Craiova va avea loc pe 21 ianuarie, împotriva formaţiei Legia Gdansk din prima ligă poloneză. Stagiul de pregătire al oltenilor se încheie pe 26 ianuarie. 

Universitatea Craiova – Meppen 2-4 (Mitriţă 24, Burlacu 77)

Craiova prima repriză: Mitrovic – Dimitrov, Popov, Kelic, Screciu, Bancu – Bărbuţ, Bic, Zlatinski – Mitriţă, Băluţă.

Au intrat pe parcurs: L. Popescu, Tiago, Popa, Juncu, Datkovic, Martic, V. Constantin, Gustavo, Mihăilă şi Burlacu.

VEZI VIDEO: