Fotbal intern

Universitatea Craiova, primul transfer pentru noul sezon! Ce mijlocaş este aproape să ajungă pe “Ion Oblemenco” EXCLUSIV

09.05.2019 | 12:57
Universitatea Craiova primul transfer pentru noul sezon Ce mijlocas este aproape sa ajunga pe Ion Oblemenco EXCLUSIV

Universitatea Craiova este aproape să bifeze primul transfer pentru noua stagiune. FANATIK a aflat că oficialii “Ştiinţei” sunt aproape să îl semneze pe portughezul Diogo Viana, căpitanul celor de la Belenenses, care va deveni liber de contract la 30 iunie 2019. 

Universitatea Craiova, primul transfer! Diogo Viana, aproape de a semna cu oltenii

Viana este un jucător polivalent şi poate evolua atât ca mijlocaş dreapta, dar şi ca aripă, ideal într-un sistem 4-3-3 precum cel folosit de U Craiova. Lusitanul are un stil asemnănător cu Alex Băluţă şi Gustavo, foşti jucători ai oltenilor. Diogo Viana îşi încheie contractul cu Belenenses în vara acestui an şi va semna cu oltenii din postura de jucător liber de contract.

Jucătorul lui Belenenses a fost crescut de Sporting Lisabona şi FC Porto. A fost internaţional U16 şi U21 al Portugaliei, însă nu a jucat niciodată pentru echipa mare a lui Porto. A mai evoluat în carieră la Venlo, în Olanda, la mai multe echipe din prima ligă portugheză (Penafiel, Gil Vicente sau Belenenses), dar şi în Bulgaria, la Litex Loveci şi la ŢSKA Sofia, acolo unde a jucat şi sub comanda lui Edward Iordănescu.

VEZI VIDEO: 

Diogo Viana a revenit în Portugalia în 2017 la Belenenses. Este cel mai important jucător al echipei din prima ligă portugheză. În actualul sezon, fotbalistul în vârstă de 29 de ani a jucat în 33 de meciuri. El a dat un gol şi a dat 8 pase decisive.

Pentru sezonul viitor, Universitatea Craiova are planuri mari. Patronul Mihai Rotaru a anunţat că vrea să construiască o echipă care să se bată la titlu şi este gata să meargă pe mâna antrenorului Corneliu Papură, care asigură interimatul după plecarea lui Devis Mangia. Aşa cum FANATIK a anunţat, preşedintele Sorin Cârţu şi managerul general, Marcel Popescu, au plecat la scouting în Portugalia şi Viana este primul lusitan pe care oltenii vor să îl aducă.

Universitatea Craiova, primul transfer pentru noul sezon! Ce mijlocaş este aproape să ajungă pe Ion Oblemenco EXCLUSIV
Diogo Viana, în perioada în care juca la ŢSKA Sofia

U Craiova, probleme în ofensivă

Universitatea Craiova are nevoie de întâriri pe zona ofensivă, după ce i-a vândut pe rând pe Alex Băluţă, Gustavo şi Alex Mitriţă. În acest final de sezon, oltenii au probleme în atac: vârful bosniac Koljic fiind accidentat, iar Carlos Fortes a trebuit să plece de urgenţă Portugalia pentru a fi alături de soţia sa, care a avut probleme cu sarcina.

În ultimele două etape, Universitatea Craiova joacă împotriva lui CFR Cluj şi Viitorul şi trebuie să îşi păstreze locul 3 pentru a fi sigură de calificarea în cupele europene. Dacă oltenii vor cădea pe locul 4, trebuie să aştepte cu înfrigurare finala Cupei României şi să spere că Viitorul lui Hagi se va impune în faţa Astrei pentru a prinde un loc de Europa League.

  • 1 milion de euro este cota lui Diogo Viana
  • 8 meciuri pentru Portugalia U21 a bifat Viana
  • 18,80 milioane de euro valorează lotul Universităţii Craiova în acest moment

 

Tags: