Sport

Focarul de COVID-19 de la Craiova dă peste cap startul de campionat al Universității! Mihai Rotaru dă cărțile pe față: „Avem 10 jucători infectați!”

Vestea că U Craiova e lovită de un focar de COVID-19 a dinamitat restartul sezonului regulat. În mod normal, derby-ul cu Rapid se va juca la data și la ora stabilită, dar oltenii ar putea primi noi vești proaste.
14.01.2022 | 21:08
Focarul de COVID19 de la Craiova da peste cap startul de campionat al Universitatii Mihai Rotaru da cartile pe fata Avem 10 jucatori infectati
ADVERTISEMENT
14-01-2022
19:09

Mihai Rotaru dă cărțile pe față: „Avem 10 jucători infectați!”

Mihai Rotaru a spus precis câți jucători s-au infectat la Universitatea Craiova și a spus în ce condiții meciul cu Rapid nu se va juca:  „10 jucători și 3 din staff sunt infectați. Situația e foarte gravă și ne așteptăm și la alte cazuri, am făcut teste PCR și vom face și mâine. Facem zilnic teste rapide, dar, din păcate, dau rezultate fals negative sau fals pozitive într-o proporție mare.

Noi am avut cinci-șase suspecți de coronavirus înainte de plecarea în cantonament. Am făcut teste rapide, nu au ieșit, după care am făcut teste PCR, iar doar Mateiu a ieșit pozitiv. Am plecat în Antalya, i-am ținut sub supraveghere pe toți. Am făcut teste pe 7-8 ianuarie, nu au fost probleme.

În acest timp, am avut o vreme proastă în Antalya, cu multe ploi, am mai făcut teste pe 10 ianuarie, au ieșit toate negative și mai trebuia să facem încă un set de teste PCR înainte de plecare”.

„Având testele făcute, am luat decizia de a pleca, pentru că se mai amânaseră și alte meciuri. Au stat multe echipe în hotelul în care am fost cazați. Erau o mie de oameni în hotel, deci cu siguranță era multă lume în acel hotel.

Dacă dai timpul înapoi, era mai bine să rămâi aici, noi suntem cea mai testată echipă la nivel intern… asta a fost.

Toată lumea este bine, un singur membru al staff-ului a avut o formă mai dură, dar acum e mai bine.

Mâine putem să facem o estimare mai aproape de realitate, dar dacă începem să vedem că avem 3-4 jucători pozitivi pe zi, șansele ca meciul cu Rapid să se joace sunt destul de mici.

Dacă urmărești să diminuezi rata de infectare, trebuie să te testezi o dată la două zile. Noi vrem să trecem la testare zilnică”, a mai spus Mihai Rotaru, la TV TelekomSport.

Universitatea are un start nebun de 2022. Echipa lui Laurențiu Reghecampf a avut un cantonament ratat în Turcia, acolo unde nu a putut disputa meciurile amicale pe care le dorea și de unde s-a întors cu un focar de COVID-19, iar acum trebuie să se pregătească de primul meci oficial, derby-ul cu Rapid.

FANATIK a anunțat în exclusivitate numele fotbaliștilor și antrenorilor de la U Craiova infectați cu noul coronavirus, dar meciul de pe „Ion Oblemenco” nu ar trebui să fie în pericol.

ADVERTISEMENT

Confruntarea dintre echipa lui Laurențiu Reghecampf și cea a lui Mihai Iosif este programată pentru sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 20:00. În tur, oltenii au câștigat pe Național Arena, scor 2-1.

Focar de COVID-19 la U Craiova! Ce se întâmplă cu derby-ul contra celor de la Rapid

Nicușor Bancu, Elvir Koljic, Mihai Căpățînă, Vladimir Screciu și Lyes Houri au fost depistați cu COVID-19 pe 14 ianuarie, cu opt zile înaintea derby-ului de pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Conform noului regulament, fotbaliștii infectați trebuie să stea șapte zile în carantină, ceea ce ar însemna că ei ar putea fi apți la ora jocului cu giuleștenii. Problema este că jucătorii nu se pot antrena alături de ceilalți colegi până când nu se vor negativa.

Sunt însă șanse mari ca cei cinci să devină negativi mai devreme și să poată reveni la antrenamente în următoarele trei sau patru zile. În ceea ce îi privește pe fotbaliștii cu test negativ, dar care sunt contacți direcți ai celor pozitivi, trebuie să stea în carantină timp de cinci zile, ceea ce ar însemna ca miercuri, 19 ianuarie, să poată ieși din izolare și să meargă la pregătire.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, în urma unei retestări RT-PCR, mai mulți componenți din cadrul lotului nostru și din cadrul staffului au fost depistați pozitiv COVID-19.

Cu excepția unui singur membru din staff, toți ceilalți sunt asimptomatici. Vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații”, a fost mesajul prin care U Craiova a anunțat, pe Facebook, apariția focarului de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a cerut devansarea partidei cu o zi. Rapid și-a dat acordul

Conform gsp.ro, Universitatea Craiova ar fi cerut deja devansarea cu o zi a derby-ul cu Rapid, iar giuleștenii și-au dat acordul. Laurențiu Reghecampf are nu mai puțin de nouă jucători infectați cu COVID-19, însă numărul ar putea fi mult mai mare.

Deși cele două cluburi și-au dat acordul pentru ca partida să fie mutată luni, 24 ianuarie, Liga Profesionistă de Fotbal și televiziunile au ultimul cuvânt de spus.

Pe 24 ianuarie se mai dispută meciurile FC Botoșani – Sepsi Sfântu Gheorghe de la ora 17:00 și Farul Constanța – FC U Craiova 1948, de la ora 20:00.

Noi cazuri de coronavirus în Bănie?

Pe lângă cei cinci fotbaliști testați pozitiv cu noul coronavirus, Laurențiu Reghecampf ar mai putea primi vești proaste. Antrenorul nu doar că îi are infectați pe colegii din staff-ul tehnic, Florin Tene și Cristinel Țermure, dar se poate trezi și cu alți jucători care au COVID-19.

Universitatea Craiova va face astăzi o nouă serie de teste în rândul jucătorilor și este posibil ca și alții să fie depistați ca purtători ai virusului SARS-CoV-2.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 1,91 este cota pentru „X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT