Fotbal intern

Universitatea Craiova reacționează oficial după evenimentele de la meciul cu Gaz Metan: ”O seară tristă. Ne-am huiduit unii pe alții” + clubul este alături de Pigliacelli: ”Mirko nu a trădat”

04.02.2020 | 14:13
Universitatea Craiova reactioneaza oficial dupa evenimentele de la meciul cu Gaz Metan O seara trista Neam huiduit unii pe altii  clubul este alaturi de Pigliacelli Mirko nu a tradat
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a debutat cu succes în 2020 în Liga 1, dar și cu un scandal între o parte din fani și portarul Mirko Pigliacelli. Oltenii au învins pe Gaz Metan Mediaș, scor 3-1, într-un meci în care Peluza Nord s-a războit cu portarul italian al echipei lui Papură, pe care îl consideră în continuare a fi un trădător.

Universitatea Craiova, comunicat oficial după evenimentele de la meciul cu Gaz Metan

La meciul cu Gaz Metan Mediaș de vineri, 31 ianuarie, suporterii  Universității Craiova nu au uitat de conflictul dintre Mirko Pigliacelli și Victor Pițurcă și și-au menținut poziția față de portarul echipei, redevenit titular între timp.

ADVERTISEMENT

Fanii trupei oltene l-au taxat dur pe italian în timpul meciului cu Gaz Metan Mediaș. În startul reprizei secunde, deși Craiova conducea cu 2-1 și victoria îi era aproape, Pigliacelli a fost înjurat de Peluza Nord de pe ”Ion Oblemenco”.

Marți, 4 februarie, clubul din Bănie a emis un comunicat pe pagina oficială de Facebook în care deplânge momentele triste care au avut loc pe ”Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

”O victorie frumoasă într-o seară tristă. Știința a început bine acest mini-retur: agresivitate, determinare și risipă de efort. Așa putem caracteriza prestația băieților din acest prim meci. Și cu toate acestea a fost poate cea mai tristă seară de când Știința a repornit la drum.

Tristă pentru că este seara în care pentru prima dată ne-am huiduit unii pe alții. Seară în care în loc să ne bucurăm de reîntoarcerea băieților acasă am avut toți de reproșat ceva unii altora. Și acum toată „lumea de bine” se uită la noi și se bucură că Știința se clatină.

ADVERTISEMENT

Și se clatină într-un moment în care aveam și avem nevoie mai mult că oricând de unitate. Și normal că ne clătinam din moment ce tribuna este împotriva peluzei, peluza împotriva unor jucători, iar jucătorii termină meciul cu lacrimi în ochi”, scriu oltenii.

Clubul din Bănie, alături de Pigliacelli: ”Nu a trădat”

Oficialii Craiovei recunosc că Pigliacelli a avut o dispută cu fostul antrenor Victor Pițurcă, însă consideră că jucătorul nu a trădat și a avut un ”comportament exemplar” atunci când a fost trimis la echipa a doua.

ADVERTISEMENT

”Mirko Pigliacelli nu a trădat. Este adevărat că el a avut o divergență cu fostul antrenor al Universității Craiova. Diferende între antrenor și jucători vor exista întotdeauna și la toate echipele din lume, indiferent de numele lor sau cât de mari sunt.

Și aici suntem de acord că toată lumea a greșit, nu doar Mirko, pentru că aceste nemulțumiri nu trebuiau să fie făcute publice. Dar pentru asta Mirko a plătit. Mirko a mai făcut o greșeală, parțial de înțeles, dar pe aceea nu o vom face publică. Și pentru aceea a plătit.

Clubul este alături de Mirko. Asta nu înseamnă că este împotriva tribunei sau a peluzei. Ci înseamnă că-l va apăra și îi va fi alături, dar și că îl va sancționa în momentul când greșește. Este bine de știut că el nu a părăsit clubul niciodată, ci a fost trimis la echipa a doua, perioadă în care el a avut un comportament exemplar”, se mai arată în comunicat.

Între fanii revoltați și Mirko Pigliacelli vor avea loc mai multe discuții în această săptămână, dă asigurări clubul oltean. ”Săptămâna aceasta toți cei implicați ne vom așeza la masă. Și vom rezolva problema în familie.”

Moment tensionat la Craiova după meciul cu Mediaș

În premieră după un meci oficial, galeria a refuzat să cânte cu jucătorii Universității după meciul cu Gaz Metan, iar fanii au cerut să plece Mirko din grupul acestora. Jucătorii au refuzat și după două minute au plecat la vestiare.

Mirko Pigliacelli, portarul Universității Craiova, a jucat 23 de partide pentru Universitatea Craiova în acest sezon. El nu a mai fost utilizat în ultimele șase meciuri jucate în 2019 din cauza unui conflict cu Victor Pițurcă, fostul tehnician al echipei.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – Universitatea Craiova: 3.05 este cota pentru ”2 solist”. Vezi aici toate cotele!


 

ADVERTISEMENT