Fotbal intern

Universitatea Craiova, record de marcatori contra FCSB! Cei 12 jucători care i-au dat gol rivalei

04.04.2021 | 15:38
Universitatea Craiova record de marcatori contra FCSB Cei 12 jucatori care iau dat gol rivalei
ADVERTISEMENT

FCSB – Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 20:30. Oltenii au toate motivele să spere că vor da lovitura în partida care se va disputa la Giurgiu. În lotul lui Ouzounidis sunt nu mai puțin de 12 jucători care au reușit să marcheze contra FCSB.

Universitatea Craiova s-a chinuit mai mereu în partidele cu FCSB și nu a reușit niciodată să câștige în deplasare. Dar Marinos Ouzounidis dispune de un număr record de jucători care știu ce înseamnă un gol marcat contra FCSB.

ADVERTISEMENT

Printre ei este chiar și portarul Mirco Pigliacelli. Vătăjelu, Constantin, Fedele, Nistor, Căpățînă, Ivan, Tudorie, Koljic, Bărbuț, Bancu și Cicâldău sunt ceilalalți. Nistor are nu mai puțin de 5 reușite contra FCSB, pentru Pandurii, Dinamo și Universitatea Craiova. În vreme ce Constantin, Tudorie și Căpățînă au marcat doar pentru alte echipe.

Marius Constantin, 30 de meciuri și trei goluri împotriva FCSB

Mirko Pigliacelli a marcat golul de 1-1 pe 24 februarie 2019, într-o partidă pe care Craiova a pierdut-o pe Arena Națională, scor 2-3. Bogdan Vătăjelu a marcat de două ori în poarta FCSB, dar de fiecare dată în înfrângeri ale echipei sale. Un 1-2 pe 23 august 2015, meci disputat pe stadionul Extensiv. Și apoi același rezultat în defavoarea oltenilor, pe 2 octombrie 2016, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Matteo Fedele și Elvir Koljic au semnat goluri de care oltenii își aduc aminte cu mai mare plăcere. La prima victorie împotriva celor de la FCSB, pe 21 octombrie 2019. Universitatea întorcea scorul în repriza secundă, prin reușitele celor doi, și se impunea cu 2-1.

Marius Constantin a jucat nu mai puțin de 30 de partide împotriva celor de la FCSB. A și marcat de trei ori în aceste partide. Prima dată într-o victorie spectaculoasă obținută de Rapid, scor 5-1, pe 18 aprilie 2010. Apoi, pe 4 martie 2014, fundașul central a punctat într-un FCSB – ASA Târgu Mureș 1-1. În fine, ultimul gol a fost la o altă partidă în care FCSB a fost umilită. 0-4 la Mediaș, pe 25 august 2019.

ADVERTISEMENT

Dan Nistor, de cinci ori marcator în poarta celor de la FCSB. Pentru Pandurii, Dinamo și Universitatea Craiova

Dan Nistor este cu siguranță cel mai periculos om pentru poarta celor de la FCSB. Pe care i-a înfruntat de 27 de ori de-a lungul carierei. A înscris cinci goluri și a dat cinci pase decisive. Mijlocașul a înscris pentru prima dată în poarta FCSB în mai 2014, când era jucător la Pandurii. S-a terminat 2-2 atunci.

Golurile 2 și 3 contra FCSB au venit în Cupa Ligii. La acea dublă din semifinalele competiției, disputată în sezonul 2016-2017. Nistor a punctat și la tur și la retur, iar Dinamo s-a impus cu un categoric 7-2 la general. Al patrulea gol al lui Nistor contra FCSB a fost pe 29 iulie 2018, tot la Dinamo. A fost 3-3 pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

În fine, Dan Nistor a înscris în poarta FCSB și ca jucător al Universității Craiova. La ultima victorie a oltenilor, pe 12 iulie 2020, scor 2-1, în faza play-off a campionatului trecut.

Mihai Căpățînă a marcat în poarta FCSB când juca pentru FC Voluntari. Un 2-2 pe stadionul “Anghel Iordănescu”, pe 2 martie 2019. Andrei Ivan a înscris și el o dată în poarta FCSB. Pe 2 august 2014, într-o partidă pe care Universitatea o pierdea pe Arena Națională, 1-3.

Tudorie marca primul său gol în Liga 1 chiar contra FCSB. Pentru Oțelul, în 2013

Alexandru Tudorie marca primul său gol în Liga 1 chiar în poarta celor de la FCSB. A fost un 1-1 pe 8 decembrie 2013. Pe 27 octombrie 2018, Tudorie marca din nou contra celor de la FCSB. Dar echipa sa, FC Voluntari, pierdea partida, scor 1-2.

Cristi Bărbuț are și el două goluri marcate în partidele cu FCSB. Ambele în tricoul Universității Craiova, dar în partide pierdute de olteni. Primul pe 24 februarie 2019, când Universitatea ceda cu 2-3. Al doilea pe 8 martie 2020, victorie 4-1 pentru FCSB.

Cicâldău și Bancu au marcat în aceeași partidă contra FCSB, disputată pe 31 martie 2019. Dar Universitatea Craiova ceda acel joc, scor 2-3. Cu mențiunea că Alex Cicâldău a marcat și în victoria de pe 12 iulie 2020, ultima a oltenilor, când a înscris și Dan Nistor.

Cum ar putea arăta echipa Universității Craiova formată exclusiv din marcatori contra FCSB

Pigliacelli – Vătăjelu, Căpățînă (Fedele), M. Constantin, Bancu – Bărbuț, Nistor, Cicâldău, Ivan – Koljic, Tudorie.

FANATIK.RO a anunțat formula de start pe care Marinos Ouzounidis o pregătește pentru partida cu FCSB. Unul dintre marcatorii contra rivalei cu siguranță nu poate juca. Nicușor Bancu este suspendat. În schimb, Elvir Koljic revine după accidentare și ar urma să ia loc pe bancă. Are șanse bune să prindă minute pe teren.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 3,23 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT