Fotbal intern

Universitatea Craiova reia pregătirea: „Vom face cinci antrenamente pe săptămână”

13.04.2020 | 12:07
Universitatea Craiova reia pregatirea Vom face cinci antrenamente pe saptamana
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a anunțat că va relua antrenamentele, cel puțin deocamdată, prin videoconferință. Preparatorul fizic al oltenilor a transmis că vor fi efectuate cinci ședințe de pregătire pe săptămână, monitorizate de staff.

Universitatea Craiova reia antrenamentele

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalului din România și antrenamentele organizate ale echipelor, jucătorii pregătindu-se individual, la domiciliu, în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

La mai bine de o lună de la ultimul meci oficial, oficialii Universității Craiova au decis reluarea antrenamentelor prin videoconferință, fiecare jucător urmând a fi monitorizat de preparatorul fizic al oltenilor, Cornel Blejan.

Blejan a anunțat că vor fi efectuate cinci ședințe de pregătire pe săptămână, dintre care trei vor fi monitorizate de staff.

ADVERTISEMENT

Jucătorii au avut obligația de a ne transmite în fiecare zi ce lucrează, au primit toţi un program, pe care trebuie să-l respecte în totalitate. Sunt programe complexe, care au ca bază forța, dar trebuie să menținem și o stimulare cardio-vasculară, să nu pierdem mult din ce am avut.

Am încercat ca tot ce le trimit să poată face fără materiale ajutătoare. Intrăm în a cincia săptămână de izolare şi vom face antrenamente live.

ADVERTISEMENT

Vom face adaptare anatomică. Ne vom conecta toți la o rețea, vom fi aproape de ce înseamnă antrenament dirijat. Vom face 5 antrenamente pe săptămână, trei cu mine,  două individual.

În prima parte a pregătirii ai nevoie de patru – șase săptămâni pentru a pregăti mușchii, tendoanele, ligamentele, pentru a susține un efort de intensitate maximă, altfel apare un mare risc de accidentare”, a declarat Cornel Blejan la Oltenia TV.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci oficial, pe 8 august

Universitatea Craiova a disputat ultimul meci oficial pe 8 martie, împotriva celor de la FCSB, în runda a doua din play-off.

Pe Arena Națională, formația lui Corneliu Papură a fost învinsă fără drept de apel, scor 1-4, și a coborât pe locul trei în clasamentul din Liga 1, la patru puncte în spatele liderului CFR Cluj.

ADVERTISEMENT