Fotbal intern

Universitatea Craiova s-a despărțit de Marius Briceag. Jucătorul a semnat imediat cu FCSB!

01.07.2020 | 11:37
Universitatea Craiova sa despartit de Marius Briceag Jucatorul a semnat imediat cu FCSB
ADVERTISEMENT

Universității Craiova îi merge foarte bine după pandemie. Oltenii au ajuns la trei victorii consecutive și se pot lăuda cu faptul că au ajuns la doar un punct în spatele liderului CFR Cluj.

Chiar dacă nu a avut prea mult timp la dispoziție să pregătească echipa, Cristiano Bergodi a știut cum să gestioneze perioada scurtă și a făcut din Craiova o echipă care poate câștiga titlul în acest sezon.

ADVERTISEMENT

În perioada de pauză, Universitatea Craiova s-a despărțit de trei fundași: Claude Dielna, Ivan Martic și Tiago Ferreira. Recent, oficialii craioveni nu au mai prelungit un contract al unui alt apărător.

UPDATE, 1 iulie, ora 12:02 / FCSB a anunțat că Marius Briceag a semnat deja cu „roș-albaștrii”: „FCSB anunță că Marius Briceag va evolua pentru echipa noastră începând cu sezonul 2020-2021. Fundașul în vârstă de 28 de ani a semnat din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Universitatea Craiova. Marius a adunat 74 de meciuri și un gol în Liga 1, 16 jocuri în Cupa României și 5 în preliminariile UEFA Europa League.

ADVERTISEMENT

#oficialBine ai venit, Marius Briceag!FCSB anunță că Marius Briceag va evolua pentru echipa noastră începând cu…

Nai-post ni FCSB noong Miyerkules, Hulyo 1, 2020

Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru! ”Sunt fericit că am semnat cu acest club mare, care își propune mereu să realizeze mari performanțe. Mulțumesc mult conducerii clubului pentru încrederea acordată și sper să demonstrez pe teren că pot fi util echipei în lupta pentru îndeplinirea obiectivelor”, stă scris pe site-ul oficial al bucureștenilor.


Universitatea Craiova s-a despărțit de Marius Briceag! Fundașul era sub contract cu oltenii din 2015

Piteștean la origine, Marius Briceag a început fotbalul la FC Argeș, însă odată cu desființarea echipei, acesta a ajuns la CSM Râmnicu Vâlcea. Acolo, „Brici” a făcut o treabă bună, fiind remarcat de oficialii Universității Craiova, dar și de cei ai lui Dinamo. Totuși, Știința a câștigat bătălia pentru semnătura acestuia. Suma de transfer s-a învârtit în jurul a 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Briceag nu s-a impus din prima la echipa din Bănie și a mai fost împrumutat la FC Voluntari, unde a prins 16 meciuri. Imediat, s-a întors la Universitatea și a început să fie folosit din ce în ce mai des. În vârstă de 28 de ani, fundașul lateral a adunat 84 de partide în toate competițiile pentru „Campioana Unei Mari Iubiri”, a reușit un gol și a pasat decisiv la alte 5 reușite.

În actualul sezon, Marius Briceag a fost folosit în trei partide, două în preliminariile UEFA Europa League și una în Cupa României, dar a prins meciuri la echipa secundă a clubului, antrenată în acest an de Adrian Iencsi. De altfel, jucătorul se poate lăuda cu trofeul cupei în tricoul alb-albastru al Craiovei. Lui Briceag i-a expirat contractul şi nu a mai fost prelungit.

ADVERTISEMENT

Clubul Universitatea Craiova anunță faptul că s-a despărțit de fundașul de bandă Marius Briceag. Îi mulțumim lui Marius pentru profesionalismul de care a dat dovadă și îi dorim mult succes în continuare”, stă scris în mesajul de adio al oltenilor pentru fundașul care a îmbrăcat tricoul Științei timp de 5 ani. De asemenea, la postare este atașat golul din partida cu Dinamo din 17 octombrie 2016.

Mulțumim, Marius Briceag!

? Clubul Universitatea Craiova anunță faptul că s-a despărțit de fundașul de bandă Marius Briceag. Îi mulțumim lui Marius pentru profesionalismul de care a dat dovadă și îi dorim mult succes în continuare.#SustineStiinta#CampioniLaSuporteri#AsaELaCraiova

Nai-post ni Universitatea Craiova noong Miyerkules, Hulyo 1, 2020

Numărul plecărilor din defensivă a ajuns la 4. Dielna, Martic și Tiago sunt ceilalți fundași care au părăsit Bănia

Aflați la final de contract, Ivan Martic și Tiago Ferreira nu și-au mai prelungit înțelegerile cu Universitatea Craiova. De asemenea, Claude Dielna, fundaș adus în iarna acestui an, nu a mai continuat în Bănie, deși a prins doar 90 de minute în două meciuri. Dacă un jucător nu dorește să prelungească contractul, nu îl poți obliga să joace chiar dacă se prelungește sezonul. Tiago Ferreira și Claude Dielna sunt în aceeași situație cu Ivan Martic, nu vor mai face parte din lotul Universității Craiova la reluarea campionatului, nu vor mai reveni”, declara, în acel moment, Corneliu Papură la Oltenia TV.

„Tot respectul meu pentru suporteri, pentru modul în care apără blazonul echipei și îi asigur de faptul că din prima zi de când am venit și până acum am luptat pentru Universitatea Craiova cu toate puterile mele.

Doresc familiei Universității Craiova ca anul acesta sau următorul să ia campionatul, știu că toți vă doriți enorm și a trecut atât de mult timp.

Vreau să vă văd pe toți ridicând trofeul și voi rămâne pe viață suporterul vostru. P.S. Sper să-mi păstrați și mie o medalie de campion și dacă voi avea timp, vin cu siguranță la sărbătoarea”, au fost câteva rânduri din mesajul postat de Martic pe contul său de Facebook.

În acest moment, Cristiano Bergodi se poate baza pe 4 fundași centrali: Mihai Bălașa, Stephane Acka, Uros Cosic și Florin Gardoș. Pe dreapta, italianul îi are la dispoziție  pe Ștefan Vlădoiu și Ionuț Mitran, în timp ce pe stânga, tehnicianul poate alege între Nicușor Bancu și Bogdan Vătăjelu.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 2,22 este cota pentru „ambele echipe marchează“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT