Sport

Universitatea Craiova, scoasă din calcul în lupta la titlu: „Nu are niciun jucător de mare valoare!”. Video exclusiv

Dumitru Dragomir (77 de ani), fostul președinte al LPF, consideră că Universitatea Craiova nu are un lot valoros și critică politica de transferuri a lui Mihai Rotaru.
26.01.2023 | 14:12
Universitatea Craiova scoasa din calcul in lupta la titlu Nu are niciun jucator de mare valoare Video exclusiv
Dumitru Dragomir e de părere că valoarea scăzută a jucătorilor nu-i permite Universității Craiova să se bată la titlu. FOTO: Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova e doar pe locul patru în SuperLiga și a fost eliminată din Cupa României, iar Dumitru Dragomir a dat un verdict trist pentru olteni în prima ediție a emisiunii FANATIK „Profețiile lui Mitică”.

Mitică Dragomir îi face praf pe cei de la Universitatea Craiova: „Poți să spui 2 fotbaliști care mâine să joace la Steaua? (n.r.FCSB)

Fostul președinte al LPF a analizat pentru FANATIK de ce Universitatea Craiova nu are nicio șansă la titlu nici în acest sezon: „Hai, domne, lăsați-mă cu lotul bun! Poți să spui doi fotbaliști care mâine să vină să joace la Steaua? (n.r.F CSB). În locul cui să joace Baiaram la Steaua? Hai, domne! Poate să fie fotbalist bun, dar e lipsit de capacitate de efort. Poate dacă e forțat mai mult”.

ADVERTISEMENT

Toate acestea, în condițiile în care Mihai Rotaru le-a oferit condiții excelente jucătorilor din multe puncte de vedere: „La Craiova totul este roz sau mov. Adică patron bun și cu bani mulți, primărie trăznet, care ți-a dat un stadion nemaipomenit, baza de pregătire e la nivelul Barcelonei, suporteri la nivelul Rapidului și FCSB”.

„Oracolul de la Bălcești” îi reproșează însă un singur lucru lui Mihai Rotaru: „Ai toate premizele marii performanțe, numai că nu au băgat bani în jucători de mare valoare. Un jucător pe care îl cumperi cu un milion sau două nu e de mare valoare! Nu înțelege lumea în această țară!

ADVERTISEMENT

Tu vinzi afară un jucător cu zece milioane de euro și nu poți să iei de la Hagi de exemplu, un jucător cu trei milioane? Înseamnă că nu ești bun businessman sau ești fricos”, a mai declarat Dragomir în cadrul emisiunii „Profețiile lui Mitică”.

VEZI VIDEO MAI JOS

Dumitru Dragomir știe care e singurul jucător de valoare de la Universitatea Craiova: „Nicușor Bancu. Unul singur e de top”

Olteanul e convins că singurul jucător al lui Eugen Neagoe care poate juca în străinătate este fundașul stânga de națională și indisponibil din cauza unei accidentări„De mare valoare nu e niciunul în afară de Nicușor Bancu. Poate să joace la nivel de cupe europene. Sunt jucători buni, dar nu foarte buni. Unul singur e top. Și Baiaram poate să fie, dar acum nu e”.

ADVERTISEMENT

Dragomir îl laudă pe Eugen Neagoe și îl sfătuiește pe Rotaru să caute vinovații pentru înfrângerea de la Botoșani în altă parte: „Lotul e problema, nu antrenorul. Neagoe e în primii cinci. E serios și știe meserie. De ce plânge Clujul după el? Boc e vreun fraier? Se pricepe la sport”.

„Profetul” FANATIK știe și unde Mihai Rotaru ar trebui să aducă întăriri: „Dacă nu își aduce doi jucători de mijlocul terenului, cu personalitate, să facă simbioză între apărare și atac… Parcă sunt speriați de bombe și nu e niciunul cu moral de competiție înaltă. Nici Ivan nu e”.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir spune că SuperLiga are doar 5 jucători de mare valoare: „Pot să plece la echipe mari de tot!”

Dumitru Dragomir a enumerat patru jucători de mare valoare care pot ajunge departe în carieră: „Sunt doar 4-5 în această țară. Trei portari! Cel de la Voluntari, Mihai Popa. Pe locul doi, cei doi portari, Târnovanu și Vlad și Horațiu Moldovan de la Rapid. Ăștia sunt jucători de cupele europene și pot să plece la echipe mari de tot!

Și îți mai spun unul: Octavian Popescu de la FCSB, despre care foarte mulți specialiști consideră că nu joacă. E singurul fotbalist cu minte care își asumă pasele. Adică: greșește 4-5 pase, dar a șasea e gol, că de acolo a plecat și cu Hermannstadt. L-a pus în situația să îi dea pasa. Jucător de mare valoare este Octavian Popescu. E cel mai bun din țară”, a concluzionat fostul președinte al LPF.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru „ambele echipe marchează” la meciul Universitatea Craiova – AFC Hermannstadt

ADVERTISEMENT