Sport

Universitatea Craiova se pregătește de partida cu Zorya Luhansk. Jucătorii au vizitat orașul Lublin înaintea antrenamentului oficial

Jucătorii Universității Craiova se pregătesc pentru confruntarea cu Zorya Luhansk. Oltenii vor disputa prima manșă din turul trei preliminar din Conference League pe stadionul din Lublin, Polonia.
04.08.2022 | 10:40
Universitatea Craiova se pregateste de partida cu Zorya Luhansk Jucatorii au vizitat orasul Lublin inaintea antrenamentului oficial
Universitatea Craiova se pregătește de partida cu Zorya Luhansk. Jucătorii au venitat orașul Lublin înaintea antrenamentului oficial. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se pregătește de prima confruntare cu formația ucraineană Zorya Luhansk, din turul trei preliminar din Conference League. Partida tur dintre cele două echipe este programată joi, de la ora 20:30, pe arena din Lublin, Polonia, din cauza războiului din Ucraina.

Jucătorii Universității Craiova au vizitat orașul polonez Lublin înaintea antrenamentului oficial

Universitatea Craiova speră să obțină calificarea în play-off-ul din Conference League cu Zorya Luhansk, care în sezonul trecut a fost prezentă în grupele competiției. Formația din Ucraina va disputa primul meci oficial al sezonului chiar împotriva trupei antrenate de Laszlo Balint.

ADVERTISEMENT

În ultima partidă oficială, Zorya Luhansk a remizat împotriva celor de la Dinamo Kiev, scor 1-1, în campionatul Ucrainei, pe 12 decembrie 2021. După izbucnirea războiului, formația antrenată de Patrick van Leeuwen a jucat o serie de meciuri amicale.

Înaintea confruntării cu Zorya Luhansk, jucătorii „alb-albaștrilor” au vizitat centrul orașului polonez. Laszlo Balint împreună cu elevii săi au ales să se relaxeze înaintea antrenamentului oficial de pe stadionului din Polonia și au străbătut străzile din Lublin.

ADVERTISEMENT
jucatorii universitatii craiova se plimba prin lublin
Jucătorii Universității craiova s-au plimbat prin centrul orașului Lublin înaintea primului antrenament oficial

Zorya Luhansk – Universitatea Craiova se va juca pe Arena Lublin

Zorya nu își poate disputa partidele de pe teren propriu în Luhansk din cauza războiului din Ucraina. Gazdele au ales să joace cu Universitatea Craiova pe arena din Lublin. FANATIK a anunțat în exclusivitate că meciul retur din turul trei preliminar din Conference League se va juca pe „Ion Oblemenco”.

Arena a fost inaugurată în 2014, iar costurile de construcție s-au ridicat la aproximativ 155 de milioane de euro. Pe stadionul din orașul polonez evoluează formația din liga secundă, Motor Lublin, și are o capacitate de 15.247 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Înaintea partidei împotriva celor de la Zorya Luhansk, Universitatea Craiova și-a efectuat antrenamentul oficial pe stadionul din Lublin. Așa cum a anunțat FANATIK în exclusivitate, Valerică Găman nu face parte din lotul oltenilor pentru confruntarea cu formația din Ucraina, din cauza accidentării suferite.

stefan baiaram se antreneaza inaintea partidei cu zorya
UJucătorii Universității Craiova au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul din Lublin

Sorin Cârțu a vizitat lagărul de concentrare Majdanek: „Îmi e greu să explic astfel de tragedii”

Președintele Universității Craiova este alături de formația din Bănie în deplasarea din Lublin, pentru partida cu Zorya Luhansk. Sorin Cârțu a vizitat primul lagăr de concentrare construit pe teritoriul Poloniei, Majdanek.

ADVERTISEMENT

„Sunt impresionat de tot ce s-a întâmplat aici, îmi e greu să explici astfel de tragedii. Este o parte tragică a istoriei și te bucură faptul că nu ai trăit o asemenea tragedie”, a declarat președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu.


  • (P) Cota BETANO pentru Zorya Luhansk – Universitatea Craiova: 2,37 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT