Sport

Universitatea Craiova își înfruntă trecutul în semifinalele Cupei României. Patru foști câștigători ai trofeului stau în fața oltenilor în drumul spre finală

Universitatea Craiova și-a aflat adversară din semifinalele Cupei României. Oltenii o vor înfrunta pe Sepsi Sfântu Gheorghe, în dublă manșă, pentru calificarea în finală.
24.02.2022 | 18:59
Universitatea Craiova isi infrunta trecutul in semifinalele Cupei Romaniei Patru fosti castigatori ai trofeului stau in fata oltenilor in drumul spre finala
Universitatea Craiova este deținătoarea en-titre a Cupei României. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Meciurile din Cupa României au fost stabilite joi, 24 februarie. Tragerea la sorți a semifinalelor organizată de Federația Română de Fotbal le-a pus față în față pe Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe. Cea de-a doua partidă a acestei faze eliminatorii a competiției este FC Voluntari – FC Argeș.

Deținătoarea trofeului are o misiune complicată în cursa către cea de-a noua Cupă din istoria clubului. Universitatea Craiova o va întâlni pe Sepsi Sfântu Gheorghe în semifinale. Covăsnenii le-au creat probleme „alb-albaștrilor” în Casa Pariurilor Liga 1, iar disputa din semifinale se anunță cel puțin la fel de complicată ca și meciurile anterioare.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe în semifinalele Cupei României: „Dacă nu jucam acum, poate îi întâlneam în finală”

Calificată pentru a doua oară consecutiv în semifinalele Cupei, Universitatea Craiova are parte de o adevărată provocare în drumul către finală. Următoarea adversă a juvețiilor, Sepsi, este una dintre echipele din campionat care a obținut un număr mare de puncte în meciurile directe cu Știința.

La conferința de presă premergătoare meciului cu Chindia Târgoviște din campionat, Laurențiu Reghecampf a vorbit și despre șansele Universității Craiova în semifinala cu Sepsi. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani susține că meciul din Cupa României este extrem de dificil, atât din punct de vedere al valorii adversarilor, cât și al programului de joc.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere că jucăm între etapa a cincea și a șasea din play-off, evoluăm primul meci în deplasare, cu siguranță că va fi un joc dificil. Eu v-am spus și la meciul cu ei din campionat că au o echipă bună, au jucători cu experiență, au un antrenor foarte bun. Indiferent cum va fi, noi ne dorim să câștigăm Cupa”, a declarat Laurențiu Reghecampf

„Dacă nu jucam acum, poate jucam cu ei în finală. Pentru noi nu schimbă cu nimic această tragere la sorți. Ne dorim să câștigăm, ne dorim să ne calificăm, dar va fi un meci dificil. Va fi o dublă, vom juca primul meci la ei și vom avea șansa să jucăm partida decisivă la Craiova. Trebuie să tratăm meciul serios și să ne facem o strategie care să ne aducă victoria și calificarea în finală”, mai spune tehnicianul Universității Craiova

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu are cea mai bună serie în campionat cu Sepsi OSK

Universitatea Craiova a suferit în urma întâlnirilor cu formația din Sfântu Gheorghe. Ultima partidă dintre cele două echipe s-a disputat pe stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe și s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru covăsneni. Avantajul oltenilor este însă acela că Anass Achahbar, care a marcat atunci o dublă, va lipsi în formula de start a lui Bergodi din semifinală din cauza unei accidentări care îl va ține departe de terenul de fotbal în acest sezon.

Pentru elevii lui Reghecampf, confruntarea cu Sepsi este și o reîntâlnire cu foștii lor colegi. La Sfântu Gheorghe evoluează în momentul de față patru jucători care au făcut parte din lotul Universității Craiova în sezoanele trecute și care au cucerit deja Cupa României în tricoul alb-albastru: Radoslav Dimitrov (2018), Cristi Bărbuț (2018 și 2021), Alexandru Tudorie (2021) și Mihai Bălașa (2021), transferat în această iarnă de la Craiova.

ADVERTISEMENT

Jucătorii covăsnenilor nu sunt singurii oameni din club care își leagă trecutul de cel al formației din Bănie. Tehnicianul italian al lui Sepsi, Cristiano Bergodi, a stat pe banca Craiovei în 2020 și a fost foarte aproape de câștigarea campionatului. Pentru Universitatea Craiova ar fi fost primul titlu după 29 de ani de secetă pentru fotbalul din Oltenia.

Universitatea Craiova are ca și obiectiv principal Cupa României în acest sezon: „Ne obligă acest lucru”

Fără șanse mari în lupta la titlu în acest sezon al Casei Pariurilor Liga 1, Universitatea Craiova își îndreaptă atenția către Cupa României. Deși, au dezamăgit până acum în campionat, oltenii au mers foarte bine în Cupa României. Formația din Bănie a triumfat de două ori în această competiție de la revenirea în Casa Pariurilor Liga 1, în sezoanele 2017-2018 și 2020-2021.

Pentru antrenorul oltenilor, victoria din șaisprezecimile Cupei, cu CFR Cluj, îi obligă să câștige această ediție. Reghecampf a ținut să menționeze și că nivelul și pregătirea Universității Craiova o propun drept favorita acestei ediții de Cupa României.

„Pentru noi, obiectivul principal este să câștigăm Cupa. Mai avem foarte mult timp, avem timp să ne pregătim și să facem o strategie pentru cele două meciuri. Sunt două meciuri, iar important este că meciul decisiv va fi aici la Craiova. Dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă la noi la echipă, la nivelul la care suntem noi și ceea ce ne dorim noi să facem, clar suntem favoriți pentru câștigarea Cupei”, susține Reghecampf.

„Am avut cel mai greu adversar în tur și l-am eliminat, e vorba de CFR Cluj. Ne obligă acest lucru. Fără să jignim pe nimeni, la Craiova chiar se întâmplă lucruri și se dorește să se facă perfermoanță. Vom vedea ce se va întâmpla în dubla cu Sepsi, apoi în finală, dar toate echipele când încep aceste meciuri au aceeași șansă, pornesc de la zero”, a mai spus antrenorul Craiovei


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște: 2.55 este cota pentru „ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT