Sport

Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 0-1 în etapa 10, ultima, din SuperLiga. Echipa lui Neagoe a ratat șansa barajului european

Universitatea Craiova a pierdut cu Sepsi, scor 0-1 în etapa cu numărul 10, ultima, din SuperLiga. Oltenii au ratat șansa de a juca barajul pentru Conference League.
28.05.2023 | 22:50
Universitatea Craiova  Sepsi Sf Gheorghe 01 in etapa 10 ultima din SuperLiga Echipa lui Neagoe a ratat sansa barajului european
Universitatea Craiova a pierdut cu Sepsi și au ratat șansa de a juca barajul pentru Conference League. Foto: Fanatik.
ADVERTISEMENT
28-05-2023
16:21

Universitatea Craiova - Sepsi 0-1 (Ștefănescu 90+4)

Vezi toate fazele video aici.

FINAL DE MECI. Universitatea Craiova a ratat șansa de a trece peste CFR Cluj în clasament și de a juca barajul pentru preliminariile Conference League cu FC U Craiova 1948. Deși CFR Cluj a pierdut, oltenii nu au putut obține cele trei puncte cu Sepsi și au spus adio cupelor europene. 

Clasament

Min. 90+4: GOOOL Sepsi! Marius Ștefănescu a înscris la ultima fază după o serie de pase consecutive ale covăsnenilor. 

Min. 87: Denis Ciobotariu îl ține în frâu pe Andrei Ivan. Fundașul lui Sepsi a respins în corner din fața porții în ultimul moment. 

Min. 83: Marius Ștefănescu a șutat din interiorul careului, însă Laurențiu Popescu a avut o nouă intervenție salvatoare. 

Min. 73: Păun a șutat periculos din unghi, iar Popescu a respins în corner. 

Min. 65: Ion Gheorghe a bifat cea mai mare ocazie de gol a partidei. Șutul fotbalistului de la Sepsi s-a dus în bara transversală după ce a fost deviat cu vârful degetelor de Popescu. 

Min. 54: Șansă uriașă pentru Universitatea Craiova. Screciu a trimis pe centrul porții dintr-o poziție favorabilă venită în urma unui corner. Ulterior, Cîmpanu a șutat, dar balonul s-a dus pe lângă țintă.

Min. 35: Papa trimite spre poartă de la 16 metri, însă mingea nu prinde spațiul porții. 

Min. 13: Prima șansă de gol a oltenilor i-a aparținut lui Crețu. Lovitura de cap a fotbalistului Universității Craiova s-a dus peste poarta lui Niczuly. 

Min. 2: Ocazie mare de gol pentru Sepsi. Safranko nu a putut să trimită mingea în plasă din fața porții.

Min. 1: Partida a început!

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Ndong – Crețu, Screciu – Cîmpanu, Ișfan, Ivan – Markovic. Rezerve: Lazar, Găman, Mitrea, Raul Silva, Mateiu, Roguljic, Bancu, Stana, Koljic. Antrenor: E. Neagoe. 

Sepsi: Niczuly – Radoslav Dimitrov, Ciobotariu, Tamas, Ispas – Ion Gheorghe, Papa, Francisco Junior, Aganovic – Safranko, Varga. Rezerve: Began, Rodriguez, Păun, Tudorie, Ștefănescu, Matei, Rența, Nistor, Rondon. Antrenor: C. Bergodi. 

Meciul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe are loc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei 10 (ultima) din play-off-ul SuperLigii. După ce Sepsi Sf, Gheorghe a cucerit a doua oară consecutiv trofeul Cupei României Universitatea Craiova se vede exclusă din cupele europene dacă nu câștigă acest meci și, lucru extrem de important, campioana Farul nu face măcar un punct pe terenul lui CFR Cluj.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Confruntarea Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe se desfășoară duminică, 28 mai, de la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemenco din localitate, în etapa a 10-, a ultima, a play-off-ului SuperLigii. Oaspeții vin după ce au reușit excepționala performanță de a fi câștigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României și este foarte probabil ca antrenorul Cristiano Bergodi să trimită pe teren o formație alcătuită în majoritate din jucători de rezervă.

ADVERTISEMENT

Universitatea trebuie să joace în formula cea mai bună, să câștige și să aștepte un miracol la Cluj, adică Farul, deja campioană, să nu piardă cu CFR pentru a prinde in extremis loc de Conference League. Probabilitatea este redusă, mai ales că și Farul va utiliza la Cluj multe rezerve, motiv pentru care conducerea juveților alb-albaștri se așteaptă la un număr mic de spectatori la meciul de adio din acest sezon.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă duminică, 28 mai, de la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemnco din capitala județului Dolj,  în etapa a 10-a, ultima din play-off-ul Superligii.  Jocul este televizat în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2 dar îl mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Duminică, 28 mai, se anunță o zi cu cer variabil, la început dar apoi cerul se va înnora treptat și există serios riscul de a ploua cu mare intensitate, maxima zilei urmând a nu depăși 24 de grade la ora amiezii, dar la ora partidei vor mai fi în jur de 20-21. Va ploua în reprize scurte, dar rapide, pe parcursul celor 24 de ore dar și în următoarele patru-cinci zile. Meciul este arbitrat de Marian Barbu din Făgăraş.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Eugen Neagoe se află într-i situaţie delicată, pentru că e totuşi foarte greu de crezut că Farul va încurca la Cluj pe CFR. Ratarea Europei l-ar putea costa postul pe cel supranumit Geană. Sunt anunţate şi două plecări de jucători, doi Bogdan, Mitrea şi Vătăjelu, fiind foarte aproape de a ajunge altă Universitate, dar la Cluj.

ADVERTISEMENT

Despărţire sigură va fi şi la Sfântu Gheorghe. Antrenorul italian Cristiano Bergodi nu va continuA, aceasta este decizia foarte bizară a clubului, după ce cu Bergodi Sepsi a cucerit de două ori Cupa României şi Supercupa, adicţ practic ceea ce în vinse nu se putea imagina acum doi ani!

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Cum covăsnenii au câștigat a doua oară trofeul Cupei României probabilitatea ca jucătorii lui Cristiano Bergodi să aibă gândul la meciul de la Craiova este foarte scăzută. Vrând-nevrând oltenii trebuie să se concentreze totuși pentru că atâta timp cât mai există teoretic șansă de a prinde locul 3 e obligatorie victoria, cota fiind de 1,60. Dacă Sepsi ar produce surpriza cota ar fi de 6,00. Șansă dublă X2 are cotă 2,70. Gol marcat Sepsi are cotă 1,70.

ADVERTISEMENT

Craiovenii au avut frecvent probleme mari la meciurile de acasă împotriva covăsnenilor. Nu au decât două victorii, au pierdut de trei ori dar cel mai frecvent rezultat este remiza, de șase ori consemnată. Totuși, meciul acesta vine inutil după efortul extraordinar din finala Cupei României și chiar ar fi neașteptat ca Ivan și colegii lui să nu câștige jocul.

ADVERTISEMENT