Sport

Universitatea Craiova – Sepsi 2-2. Laszlo Balint, debut cu stângul pe banca oltenilor. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova a debutat cu stângul în noul sezon de SuperLiga. La primul meci cu Laszlo Balint pe bancă, oltenii au terminat la egalitate cu Sepsi, scor 2-2
15.07.2022 | 23:06
Universitatea Craiova  Sepsi 22 Laszlo Balint debut cu stangul pe banca oltenilor Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru SuperLiga, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 15 iulie 2022. © FOTO: Remus Badea/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
15-07-2022
20:39

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Universitatea Craiova – Sepsi 2-2

În prezența a 11.670 de spectatori, Universitatea Craiova a debutat cu stângul în noul sezon de SuperLiga. La primul meci al lui Laszlo Balint pe banca tehnică, oltenii au remizat 2-2 cu Sepsi, deși în minutul 72 aveau un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj.

A urmat însă un forcing de final extraordinar al celor de la Sepsi, care au înscris de două ori, ba, mai mult, puteau chiar obține cele trei puncte, dacă Ispas nu se precipita și înscria în ultimele secunde din postură de singur cu portarul.

În urma acestui rezultat, cele două echipe se situează pe locurile 2 și 3 în clasament, la egalitate de puncte. Lider este Hermannstadt, care în primul meci al zilei a zdrobit pe CS Mioveni cu 3-0.

15-07-2022
18:30

Universitatea Craiova - Sepsi 2-2 (Gustavo 29, 59 / Damașcan 73, Păun 87)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Ocazie uluitoare ratată de Sepsi în ultimele secunde de joc ale meciului. Singur cu Pigliacelli, Ispas trage în portarul italian din 7-8 metri.

Min. 88: Avem și prima intervenție VAR din acest sezon de SuperLiga. La faza golului înscris de Păun, jucătorul lui Sepsi a fost faultat violent de Mateiu, iar după vizionarea fazei, arbitrul Radu Petrescu a decis eliminarea olteanului.

Min. 87: GOOOL SEPSI! Fază prelungită de atac a oaspeților, mingea ajunge la Păun, care înscrie cu un șut superb de la marginea careului.

Min. 73: GOOOL SEPSI! Centrarea lui Dimitrov îl gasește pe Damașcan la marginea careului, acesta reia din prima, pe jos, mingea lovește bara și intră în plasă.

Min. 59: GOOOL U CRAIOVA! Fază de manual a gazdelor, mingea circulă pe traseul Gustavo – Ivan – Koljic – Gustavo, iar brazilianul face „dubla” cu un șut plasat, din mijlocul careului.

Min. 51: Tudorie reia periculos cu capul din 10 metri, mingea trece puțin pe lângă bară.

Min. 50: Sepsi cere penalty, după intervenția lui Pigliacelli asupra lui Tudorie. Sistemul VAR nu intervine.

Min. 48: Șutul pe jos al lui Golofca din afara careului este respins greu de Pigliacelli.

Min. 43: Pigliacelli se remarcă din nou la șutul lui Ion Gheorghe din afara careului.

Min. 39: Ocazie mare și în dreptul oaspeților. Aflat în poziție ideală, Păun reia slab, iar oltenii rămân în avantaj.

Min. 38: Ocazie monumentală ratată de Koljic. Atacantul oltenilor scapă singur cu Niczuly, încearcă o scăriță din 10 metri, însă portarul oaspeților reușește să agațe balonul.

Min. 29: GOOOL U CRAIOVA! Abia intrat pe teren în locul accidentatului Roguljic, Gustavo deschide scorul cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare de pe stânga a lui Andrei Ivan.

Min. 11: Șutul lui Baiaram de la 20 de metri se duce peste transversală.

Min. 8: Corner pentru olteni, Roguljic reia cu capul din 6 metri peste poartă.

Min. 5: Ion Gheorghe scapă singur pe partea dreaptă în careu, șutează în cross la colțul lung, dar Pigliacelli are un reflex uluitor și respinge.

Min. 1: A început  partida.

15-07-2022
16:57

Echipele de start la Universitatea Craiova - Sepsi

S-au anunțat echipele de start la meciul Universitatea Craiova – Sepsi.

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Căpățînă, Papp, Screciu, Vătăjelu – Al. Crețu, Mateiu – Roguljic, Baiaram, Ivan – Koljic. Rezerve: Rusu – Martic, Găman, Sala, Nistor, Vînă, Gustavo, Cîmpanu, Markovic. Antrenor: Laszlo Balint.
  • Sepsi: Niczuly – Ninaj, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Dimitrov, N. Păun, Ștefănescu, I. Gheorghe – Bărbuț, Tudorie. Rezerve: Began – Ispas, Ciobotariu, Renta, Golofca, J. Rodriguez, Damașcan, Dragomir, Rondon. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Meciul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe are loc vineri, 15 iulie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul primei etape din noul sezon al al primei divizii, care poartă acum denumirea de SuperLiga. Este un rebrandig spectaculos al competiției, după semnarea parteneriatului cu Superbet, cea mai importantă agenție de betting din România. Un debut greu pentru ambele echipe, înaintea startului, joia viitoare, în Conference League, unde ambele sunt calificate direct în turul 2 preliminar.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe, din prima etapă de SuperLiga

Întâlnirea Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută vineri, 15 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei. Echipa craioveană, pe a cărei bancă se află acum fostul tehnician de la UTA, Laszlo Balint, se revede cu călăul din semifinalele Cupei României, competiție pe care, de altfel, Sepsi avea să o și câștige în premieră.

ADVERTISEMENT

Deși ne aflăm în plină perioadă de vacanță și de concedii, organizatorii partidei speră ca totuși măcar patru sau cinci mii de spectatori să se afle în tribune la startul în noul sezon al „alb-albaștrilor”. Este posibil ca numărul fanilor să fie mult mai mic, nu numai din motivele enunțate mai sus, ci și ca urmare a faptului că din punctul lor de vedere aproape că nu s-a făcut nimic pentru crearea unui lot capabil să atace obiectivul titlului.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă vineri, 15 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei, în prima etapă a noului sezon din SuperLiga și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova se anunță o zi caniculară, cu maxima zilei ajungând până la 36-37 grade, fără nicio amenințare de ploaie. La ora partidei vor fi în jur de 28-30 de grade, ceea ce nu exclude existența unor pauze de hidratare pe reprize din partea brigăzii de arbitri, care îl va avea la centru pe bucureșteanul Radu Petrescu.

La Universitatea Craiova au venit doar doi fundași

Laszlo Balint a cerut expres transferuri, pentru ca lotul să aibă acoperire pe toate posturile, dar până acum oltenii nu au legitimat decât doi apărători, pe fundașul central Ruben Silva de la Sporting Braga, dar fotbalist cu puține jocuri în picioare în ultimii doi ani, și pe elvețianul Ivan Martic, practic o revenire, pentru că jucătorul a mai evoluat două sezoane în „alb-albastru”. În plus, acum, înainte de startul sezonului, Craiova îl pierde pe portarul Mirko Pigliacelli, care va merge în Serie B, la Palermo! Va fi în poartă pentru ultima oară la acest meci.

ADVERTISEMENT

În plus, Laszlo Balint nu îl va putea folosi în acest meci pe căpitanul Nicușor Bancu, încă suspendat după eliminarea suferită în semifinalele Cupei României din sezonul trecut, chiar împotriva lui Sepsi. Cum Vătăjelu îi va lua, cel mai probabil, locul în banda stângă, nu e exclus ca Ivan Martic să-și facă apariția pe postul de fundaș dreapta. Balint are de ales între el și Căpățînă, pentru că și Vlădoiu, varianta de rezervă, a suferit o accidentare.

Sepsi s-a mișcat foarte bine în campania de achiziții și arată clar ca echipă cu potențial de play-off. Au venit de la CFR Cluj fundașii Denis Ciobotariu și Rareș Ispas, precum și mijlocașul Jonathan Rodriguez, de la Gaz Metan mijlocașul Francisco Junior, de la Voluntari play-maker-ul Ion Gheorghe, de la Dinamo mijocașul Cosmin Matei. Surpriza e atacantul Mario Rondon, ani de zile la CFR Cluj, revenit din experiența poloneză. Cu ei Sepsi a bifat deja primul trofeu, Supercupa, în fața lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Căpățînă, Papp, Screciu, Vătăjelu – Mateiu, Crețu – Gustavo, Bairam, Ivan – Koljic. Antrenor: Laszlo Balint
  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Mitrea, Bălașa, Dumitrescu – Păun, Aganovic – Bărbuț, C. Matei, Ștefănescu – Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Deși este un adversar cât se poate de greu pentru un joc de start de sezon, Universitatea Craiova e văzută de bookmakeri ca având prima șansă, la cote între 2,00-2,10 victoria și 1,25 pentru șansă dublă „1X”. Oaspeții au cotă de 3,80-3,90 pentru o nouă lovitură în Bănie și de 1,65 pentrua marca un gol.

Covăsnenii au rezultate mai mult decât OK în precedentele confruntări de la Craiova. Sunt cinci meciuri de când Sepsi nu a mai pierdut în Bănie, în 2019 Cicâldău marcând golul ultimei victorii oltene. În cele cinci partide, oaspeții au obținut două victorii, una în semifinalele Cupei și trei egaluri, punând mari probleme defensivei locale.

ADVERTISEMENT