Sport

Universitatea Craiova și-a asigurat deja prezența în cupele europene! Victorie în finala la juniori și un nou trofeu pentru super generația oltenilor

Universitatea Craiova a câștigat finala Ligii de Tineret în fața celor de la UTA Arad, scor 3-1. Oltenii și-au asigurat prezența în cupele europene pentru sezonul viitor, la juniori, in UEFA Youth League, in premiera.
28.05.2023 | 17:24
Universitatea Craiova sia asigurat deja prezenta in cupele europene Victorie in finala la juniori si un nou trofeu pentru super generatia oltenilor
Universitatea Craiova și-a asigurat prezența în cupele europene! Ștefan a rezistat doar 10 minute în finala Ligii de Tineret. sursă foto: UCV Facebook
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și-a rezolvat calificarea în cupele europene în sezonul următor la juniori înaintea confruntării cu Sepsi OSK din SuperLiga. Formația U18 a „alb-albaștrilor” s-a impus în finala Ligii de Tineret cu UTA Arad, iar puștii oltenilor vor participa în viitoarea ediție din UEFA Youth League.

Universitatea Craiova și-a asigurat prezența în cupele europene: vor juca in premiera in UEFA Youth League

Juniorii „alb-albaștrilor” au pornit sărbătoarea după UTA Arad – Universitatea Craiova, scor 3-1, iar oltenii se pregătesc de cupele europene. Astfel, puștii din academia formației din Bănie au reușit să câștige finala Ligii de Tineret U18 și să meargă în premieră în UEFA Youth League.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Ștefan Florescu a reușit și în acest sezon să aducă un trofeu în vitrina „alb-albaștrilor”, după ce în sezonul trecut au cucerit titlul la categoria U17. Tehnicianul Universității Craiova U18 a primit întâriri și din partea lui Eugen Neagoe, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Ștefan Baiaram a rezistat doar 10 minute în finala Ligii Elitelor

Ștefan Baiaram și David Sala au fost jucătorii U21 de la prima echipă a Universității Craiova în finala Ligii de Tineret cu UTA Arad. „Decarul” formației din Bănie a avut prima ocazie importantă la poarta arădenilor, însă acesta nu și-a putut ajuta coechipierii pe tot parcursul meciului.

ADVERTISEMENT

Ștefan Baiaram a acuzat dureri musculare în minutul 10, iar staff-ul medical de la Universitatea Craiova U18 a decis să nu riște și să îl înlocuiască pe internațioalul de tineret. Fără „perla” din ofensiva „alb-albaștrilor”, oltenii nu au izbutit să marcheze în prima repriză.

Lucrurile s-au schimbat în repriza secundă de pe stadionul din Târgoviște, iar oltenii au deschis scorul rapid în primele minute de la reluarea jocului prin Alexandru Melniciuc. „Leii” din Bănie au fost egalați la scurt timp de UTA Arad prin Ahmet Ekmekci.

ADVERTISEMENT

Oltenii au revenit în avantaj după reușita lui Denis Dragu, iar David Barbu a stabilit scorul final de 3-1. În urma succesului din finala Ligii de Tineret, Universitatea Craiova și-a asigurat calificarea în Youth League, competiție care poate aduce aproximativ 250.000 de euro în conturile „alb-albaștrilor”.

Universitatea Craiova U18 a câștigat trofeul Ligii de Tineret
Universitatea Craiova U18 a câștigat trofeul Ligii de Tineret

Oltenii urmează să își facă calculele pentru cupele europene: „O participare în Youth League cu siguranță nu ne va pune probleme”

Lucian Pretorian a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK înaintea finalei Ligii de Tineret, iar managerul Centrului de Copii și Juniori a dezvăluit ce urmează după partida de la Târgoviște. Acesta a mărturisit că o participare în UEFA Youth League nu le va pune probleme juniorilor, iar calculele pentru cupele europene urmează să fie făcute.

ADVERTISEMENT

„Este o chestie relativă, nu am făcut niciun calcul financiar, iar investiția în Centrul de Copii și Juniori nu are ca scop încasarea banilor din competițiile europene. Trebuie să ne creștem copii în așa fel încât să facă pasul către prima echipă, ce vine conex este binevenit, deci aceste calcule nu au fost făcute.

Suntem un club foarte bine organizat din punct de vedere administrativ, iar o participare în Youth League cu siguranță nu ne va pune probleme, iat începând de luni vom avea tot timpul la dispoziție”, spunea Lucian Pretorian pentru site-ul nostru.

Ștefan Baiaram ne ține pumnii oltenilor în Universitatea Craiova – Sepsi: „Îmi pare rău pentru acel cartonaș stupid”

Ștefan Baiaram este suspendat pentru confruntarea cu Sepsi, iar „perla” care a fost trimisă să îi ajute cu juniori în finala Ligii de Tineret le ține pumnii colegilor săi. Acesta speră într-o calificare în preliminariile Conference League.

„Îmi pare rău că am luat acel cartonaș stupid și nu pot să fiu alături de băieți. Toată lumea se gândește la Europa, este ceva foarte frumos să joci acolo și cred că orașul merită. Ne dorim foarte mult să ajung în Europa, însă nu depinde totul de noi.

Din păcate nu suntem la mâna noastră și acest lucru ne afectează. Nu am fost concentrați 100% pe parcursul campionatului și acum avem de suferit. Momentan nu este un an ratat, vom vorbi și vom vedea asta la sfârșitul campionatului”, a spus Baiaram.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,60 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – Sepsi

ADVERTISEMENT