Sport

Universitatea Craiova, aproape de primul transfer al iernii! Oltenii plătesc 150.000 de euro unei rivale din Liga 1. Exclusiv

Universitatea Craiova este aproape de transferul lui Yuri Matias de la Gaz Metan. Medieşenii urmează să încaseze 150.000 de euro pentru acest transfer.
02.02.2022 | 14:50
Universitatea Craiova aproape de primul transfer al iernii Oltenii platesc 150000 de euro unei rivale din Liga 1 Exclusiv
FANATIK a aflat faptul că Universitatea Craiova s-a reorientat, după refuzul lui Fernando Varela, și încearcă să-l transfere pe Yuri Matias de la Gaz Metan
ADVERTISEMENT
02-02-2022
12:51

Yuri Matias, aproape de transferul la Universitatea Craiova! Cât încasează Gaz Metan

FANATIK a aflat că sunt şanse mari ca transferul lui Yuri Matias de la Gaz Metan la Universitatea Craiova să fie perfectat în următoarele zile. Medieşenii ar urma să încaseze 150.000 de euro pentru această mutare, echipa fiind într-o criză acută din punct de vedere financiar. Oltenii au ratat mai multe ţinte în această fereastră de transferuri, însă sunt foarte aproape să îl aconteze pe Matias. 

 

Universitatea Craiova caută să-și „betoneze” defensiva prin aducerea unui fundaș central. Oltenii au încercat să dea o adevărată lovitură pe piața transferurilor și să-l semneze pe Fernando Varela, fundașul grecilor de la PAOK.

Însă, stoperul din Insulele Capului Verde a refuzat oferta echipei antrenate de Laurențiu Reghecampf, deși cele două cluburi se înțeleseseră în privința transferului.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova îl vrea pe Yuri Matias de la Gaz Metan

FANATIK a aflat că Universitatea Craiova a pus ochii pe Yuri Matias, fundașul celor de la Gaz Metan, după ce Fernando Varela a refuzat oferta înaintată de clubul din Bănie.

Oltenil îl văd drept o soluție accesibilă pe Yuri Matias pentru defensiva echipei, însă negocierile sunt dificile, deoarece cei de la Gaz Metan nu sunt dispuși să-l lase să plece gratis pe fundașul brazilian, având în vedere problemele financiare cu care se confruntă clubul din Mediaș.

ADVERTISEMENT

„Aseară (n.r. miercuri seara) vorbeam cu Marian (n.r. Copilu) și ne gândeam la o soluție accesibilă. Eu aș prefera soluția asta decât pe Varela. Este un apărător central din Liga 1, nu spun mai multe”, a declarat Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, la PRO X.

Yuri Matias (26 de ani) a fost transferat de Gaz Metan, în vara lui 2020, de la clubul iranian FC Tractor. Fotbalistul brazilian mai are contract până în 2023 cu formația medieșeană.

ADVERTISEMENT

Grigore Turda, varianta de rezervă pentru defensiva Universității Craiova

Conducerea Universității Craiova are și un plan B. În cazul în care tranferul lui Yuri Matias nu se va realiza, oltenii vor încerca aducerea lui Grigore Turda de la FC Argeș.

Grigore Turda (24 de ani) evoluează în tricoul celor de la FC Argeș din vara lui 2018, când a fost transferat, liber de contract, de la Pandurii Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

În prezent, Universitatea Craiova are patru fundași centrali în lot: Valerică Găman, Alexandru Crețu, Marius Constantin și Paup Papp.

Universitatea Craiova, decimată de noul coronavirus

Trupa din Bănie se află într-o situație critică. Potrivit spuselor patronului Mihai Rotaru, Universitatea Craiova are nu mai puțin de 14 fotbaliști care au contractat noul coronavirus.

În prezent, Universitatea Craiova se află pe locul 5 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 32 de puncte obținute după 21 de meciuri jucate.

În primul meci oficial din 2022, formația antrenată de Laurențiu Reghecampf o va întâlni, acasă, pe Rapid. Meciul este programat sâmbătă, la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

  • 650.000 de euro este cota lui Yuri Matias și Grigore Turda, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 2,27 este cota pentru ”peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: