Fotbal intern

Universitatea Craiova și-a motivat jucătorii pentru un titlu visat de 29 de ani! Cum au fost surprinşi oltenii. Exclusiv

11.07.2020 | 20:51
Universitatea Craiova sia motivat jucatorii pentru un titlu visat de 29 de ani Cum au fost surprinsi oltenii Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova visează cu ochii larg deschiși la un nou titlu de campioană după 29 de ani de la ultimul campionat câștigat, cel din 1990-1991.

Cristiano Bergodi, adus cu peripeții în mai, în plină stare de urgență cauzată de pandemia de COVID-19, a reușit să capaciteze jucătorii echipei craiovene pentru 4 victorii consecutive de la reluarea campionatului în a doua parte a lui iunie.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că nu numai tehnicianul italian a fost „motorul” evoluției fără greș a „oltenilor” nativi și de adopție de la Universitatea Craiova în ultima lună, ci și o surpriză financiară pe care le-a făcut-o patronul Mihai Rotaru.

Universitatea Craiova și-a surprins jucătorii. Surpriza din conturile de salarii

Majoritatea echipelor din Casa Pariurilor Liga 1 au redus salariile din cauza întreruperii campionatului sau, mai rău, au băgat jucători în șomaj tehnic, cazul indezirabililor de la FCSB fiind de notorietate publică.

ADVERTISEMENT

Două cluburi au păstrat salariile fotbaliștilor neatinse, Universitatea Craiova și CFR Cluj, cu mențiunea că la echipa din Gruia se renegociază condițiile contractuale pentru perioada următoare.

„Dacă întreruperea este în jurul a două luni, nu se va umbla la salariile jucătorilor. Am avut o discuție în sensul ăsta cu domnul Rotaru și mi-a explicat acest lucru. Jucătorii pot sta liniștiți”, anunța în martie președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu. Și nu s-a umblat la salarii.

ADVERTISEMENT

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru a impus condiții drastice jucătorilor săi în timpul stării de urgență, după cum declara într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, dar nu a umblat la bani și acest efort financiar din partea conducerii i-a impresionat pe jucători.

Soluția financiară inedită acceptată de jucători și cum i-a motivat conducerea

S-a discutat și la Craiova de salarii, era greu să se treacă, totuși, peste această perioadă grea pentru toți fără nicio urmare financiară și jucătorii au fost de acord să nu ia salariile pe lunile iunie și noiembrie, cu promisiunea conducerii de a le plăti… peste aproape un an, în aprilie 2021.

ADVERTISEMENT

Decât să le fie înjumătățite contractele, ca la alte echipe, această soluție li s-a părut mai bună jucătorilor Universității pentru a ușura eforturile financiare ale conducerii. Bugetul lunar de salarii la echipa craioveană se ridică la aproximativ 280.000 de euro.

Surpriza care i-a motivat și mai mult pe fotbaliștii Universității să dea totul pe teren, scuzați exprimarea stereotipă, dar acesta este adevărul, a venit pe 15 iunie. Când au „descoperit” în conturi salariile întregi, fără „pauza” acceptată.

„Bugetul clubului este de 6-7 milioane de euro” – Sorin Cârțu

Pe lângă euforia fotoliului de lider, scuzați și această expresie tocită, fotbaliștii antrenați de Cristiano Bergodi mai au, iată, încă un motiv, dacă nu cel mai… motivant, să tragă tare la antrenamente și să joace cu tot sufletul, nu numai din talent, pentru o performanță la care visează oltenii din toată lumea, titlul cu numărul 5. După 29 de ani…

„Am încercat să găsim o soluţie, împreună cu jucătorii, ca să nu le afectăm veniturile lunare” – Mihai Rotaru

  • 4 victorii în tot atâtea meciuri jucate de la reluarea campionatului a reușit Universitatea Craiova sub conducerea tehnică a lui Cristiano Bergodi: 2-1 cu Astra și FC Botoșani în Bănie, 3-2 la Cluj, cu CFR și 2-1 la Mediaș, cu Gaz Metan
  • 4 titluri de campioană a câștigat Universitatea Craiova până în prezent: 1973-1974, 1979-1980, 1980-1981 și 1990-1991
  • 6.850.000 de euro a plătit Universitatea Craiova în 2019 salarii pentru jucători

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 2,17 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT