Fotbal intern

Universitatea Craiova și Chindia, întâlnire în Cupa României în anul renașterii Științei. S-a lăsat cu prelungiri!

02.03.2021 | 13:33
Universitatea Craiova si Chindia intalnire in Cupa Romaniei in anul renasterii Stiintei Sa lasat cu prelungiri
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște s-au mai întâlnit în Cupa României în urmă cu câțiva ani. Mai precis, cele două formații s-au duelat chiar în sezonul în care Bănia își recăpăta echipa istorică, 2013-2014.

„Juveții” au mare nevoie de victorie în confruntarea cu trupa lui Emil Săndoi pentru a răzbuna înfrângerea din campionat. T ârgoviștenii au produs surpriza și i-au administrat lui Ouzounidis primul eșec în calitate de tehnician al oltenilor.

ADVERTISEMENT

Pentru că dau piept de două ori cu aceeași echipă în câteva zile, alb-albaștrii au decis să nu se mai întoarcă în Craiova, ci să se pregătească la Ploiești așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, la o distanță de 70 de km de Buzău, locația unde se joacă cele două meciuri.

Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște, duel în sezonul în care Bănia a renăscut fotbalistic

În sezonul 2013-2014, Bănia fotbalistică a renăscut, iar orașul a avut două echipe înscrise în Liga 2. Clubul lui Mihai Rotaru a promovat în prima ligă la sfârșitul acelui sezon, însă parcursul în Cupa României nu a fost prea lung, iar oltenii s-au împotmolit chiar în fața Chindiei Târgoviște, echipă pe care Universitatea o va înfrunta în această seară.

ADVERTISEMENT

În ultima fază înainte de 16-imile Cupei, Craiova antrenată de Erik Lincar se deplasa la Târgoviște pentru duelul cu o echipă de Liga 3. Cu un buget de două milioane de euro, oltenii nu-și făceau prea mari probleme, iar partida reprezenta doar o formalitate, dar nu a fost deloc așa.

Chindia a câștigat cu 3-1 după prelungiri și s-a calificat mai departe. Cherchez a deschis scorul, iar Dragalina a egalat pentru Universitatea Craiova. În minutele 112 și 115, Grigore și Pârvu au adus fericirea în tabăra gazdelor. De remarcat că la dâmbovițeni mai evoluează doi jucători care au fost pe teren și în acel joc: Cristian Cherchez, marcatorul primului gol, dar care este accidentat și Cornel Dinu, fundașul care a jucat în meciul din campionat cu oltenii.

ADVERTISEMENT

Componența celor două echipe care s-au întâlnit în Cupa României (2013-2014):

Chindia: Popescu – Pătru, Dinu, Ispas, Dobrescu – Dobre (’77, Grigore), Honciu, Anton, Bucă (’67, L. Pârvu) – Cherchez, Ghiţă (’97, Văduva). Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Universitatea: Brac – Cârjă, Ljubinkovic, Vişan, Scarlat (’46, Pătraşcu) – Bardu (’58, Dragicevic), Dragalina, Ad. Ionescu, Precup – Ganea (’46, Opriţa), Voinea. Antrenor: Erik Lincar

Statistică îngrijorătoare pentru Universitatea Craiova: o singură victorie de când Chindia a promovat în Liga 1

Chiar dacă a plecat mereu cu șansa a doua, Chindia a fost o „nucă tare” pentru Universitatea Craiova. Ba mai mult, de la promovarea dâmbovițenilor, craiovenii au reușit o singură victorie în fața trupei din vecinătatea Turnului Chindiei.

Pe 28 iunie 2019, Mihai Roman aducea victoria alb-albaștrilor, într-un joc disputat pe stadionul Ion Oblemenco. Pe banca tehnică a Științei se afla Corneliu Papură, în timp ce Viorel Moldovan conducea echipa oaspete. De remarcat că Horia Mladinovici era centralul acelui meci, iar bucureșteanul va fi arbitrul și jocului din Cupa României.

ADVERTISEMENT

Între cele două echipe s-a mai înregistrat un egal, 1-1, în noiembrie 2019. Ovidiu Bic și Alexandru Cicâldău erau marcatorii. În actualul sezon, Chindia a câștigat ambele înfruntări, atât pe „Ion Oblemenco, prin golul lui Daniel Florea, cât și pe „Municipalul” din Buzău, prin reușita lui Paul Iacob.

Alexandru Cicâldu, marele absent al lui Marinos Ouzounidis pentru meciul cu Chindia

Din păcate pentru Craiova, Marinos Ouzounidis nu se va putea baza în jocul din Cupa României pe Alexandru Cicâldău, cel mai important fotbalist al echipei în actualul sezon, fiind și golgheterul echipei, cu nouă goluri în acest sezon.

„Decarul” este suspendat, deoarece regulamentul spune că un jucător care primește două cartonașe galbene în două meciuri, începând cu șaisprezecimile Cupei României, va fi suspendat automat. De asemenea, tehnicianul grec nu îi poate folosi nici pe Stephane Acka, Mihai Bălașa și Reagy Ofosu, toți având probleme medicale.

„Pentru noi nu este un obiectiv Cupa României. Nu putem noi să ne propunem la început acest trofeu. Avem un program foarte mult. Am jucat sâmbătă cu Universitatea, avem meci marți și mai evoluăm și vineri, la Sepsi. Vom vedea cum vom gestiona situația. Nu știu exact dacă vom folosi toți jucătorii, de aceea spun că nu este un obiectiv pentru noi. Pentru Universitatea Craiova este un obiectiv, așa cum este și campionatul,” a declarat Emil Săndoi, antrenorul Chindiei Târgoviște, în exclusivitate pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 2,07 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT