Fotbal intern

Universitatea Craiova și lupta cu „Papură înainte” spre titlu. „Cinciul” a căpătat o altă conotație

26.01.2021 | 13:20
Universitatea Craiova si lupta cu Papura inainte spre titlu Cinciul a capatat o alta conotatie
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și-a creat un crez pentru lupta spre titlul cu numărul cinci din istorie. „Cu Papură înainte,” strigă oștenii din patria Olteniei. FANATIK îți prezintă o analiză a situației actuale a Băniei și cum poate fi redresată „corabia” vopsită în alb-albastru. 

Oltenii au ajuns la cel de-al cincilea meci fără victorie în Liga 1, după ce au remizat cu Viitorul pe teren propriu. Dincolo de egal, jocul Craiovei nu a oferit mari speranțe, iar Corneliu Papură din nou a spus că elevii săi nu au stat prea bine fizic, iar schimbările făcute pe parcurs nu au adus îmbunătățiri.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a adus preparatori fizici cu experiență pentru a-l ajuta pe Cornel Blejan să îi țină pe picioare pe Bancu și compania, însă nici ei nu pot lucra foarte bine în această perioadă în care se joace meciurile la un interval scurt de timp.

Universitatea Craiova, cu „Papură înainte” în drumul spre titlu. Era mai bun jocul pe timpul lui Cristiano Bergodi?

Jocul Universității Craiova arată rău, însă trebuie spus că nici Cristiano Bergodi, cel care a avut un mandat aproape perfect în Bănie, nu a avut un stil de joc prea sofisticat. Ba din contră, ca o notă personală, echipa juca mai urât, însă punctele intrau în buzunarul pantalonilor purtați de italian.

ADVERTISEMENT

Bergodi și-a arătat limitele în meciurile decisive: duelul decisiv pentru titlu (U Craiova – CFR Cluj 1-3) și în primul tur preliminar din Europa League (Lokomotiv Tbilisi – U Craiova 2-1). Ne întrebăm care sunt limitele lui Corneliu Papură. Ei bine, dacă ne luăm după spusele suporterilor, „Papi” și-a arătat limitele în jocurile cu echipele mai puternice din campionat. În istoria confruntărilor cu FCSB și CFR, Papură a strâns doar un punct, cel din decembrie, în „Gruia”.

Fiul al Craiovei, născut chiar pe 5 septembrie, ziua care ne aduce aminte de înființarea Științei din Bănie, Corneliu Papură nu mai este deloc agreat în Bănie. Nefiind foarte comunicativ, tehnicianul a lăsat o impresie neplăcută fanilor, iar de aici s-au atras toate antipatiile. Ce-i drept, nici jucătorii pe care îi are sub tutelă nu l-au ajutat prea mult. Dacă ar fi să facem din nou o comparație între Papură și Bergodi, fostul antrenor a beneficiat mai mult de aportul lui Elvir Koljic, tunarul Ştiinţei. În acest moment, Universitatea Craiova fără Elvir Koljic nu arată a echipă de titlu. Mai mult, nu prea arată a echipă de play-off.

ADVERTISEMENT

A venit „cinciul” meciurilor fără victorie. Analiza FANATIK a jocului prestat de Universitatea

„Piperul” pus de către Universitatea Craiova fotbalului românesc a dispărut în ultimele jocuri. Suporterii se mulțumesc cu faptul că echipa a mai marcat un gol, al doilea în cinci meciuri, dar din nou fără a fi înscris de vreun atacant. Paul Papp a marcat primul său gol în „alb-albastru” în partida cu Viitorul și speră să prindă mai multe minute.

Suporteri U Craiova
Imaginea care descrie cel mai bine situația suporterilor Universității Craiova

Poate prea multe minute primește Ivan Mamut, atacant cumpărat definitiv de Universitatea Craiova. Oare ce l-o fi determinat pe Mihai Rotaru să plătească o sumă de bani în contul unui atacant care nu marchează. Pardon, a înscris două goluri în Cupa României, contra unei echipe din Liga 3. Reagy Ofosu a scăzut și el în randament. „Eusebio” al Craiovei se zbate, dar fără a arăta nimic. Andrei Ivan, revenit după o perioadă mai lungă de probleme, nu prea are stofă de atacant de gura porții, însă Papură a vrut neapărat să-l schimbe pe Mamut, iar Ivan a fost singura variantă cu Viitorul. Tudorie pare să fie istorie pentru Universitatea Craiova, deși poate ar merita mai multe șanse decât croatul adus de la Inter Zapresic.

ADVERTISEMENT

„Cel mai bun mijloc din România” nu arată nici măcar 25% din ceea ce ar putea oferi. În afară de Alexandru Cicâldău, ceilalți nu oferă nimic echipei. Dan Nistor aleargă mult, stă cu gura pe colegii lui, încearcă să fie liderul de la mijloc, dar îi lipsesc pasele foarte bune pe care le oferea la Dinamo și pentru care a fost adus la Universitatea Craiova.

În ceea ce îl privește pe Alexandru Mateiu, Papură a început să îi dea minute, probabil situația s-a mai îmbunătățit puțin, după conflictul prezentat în exclusivitate de FANATIK. Totuși, „optarul” mai are nevoie de meciuri pentru a reintra în ritm. A primit un cartonaș galben în prima parte a duelului cu Viitorul și părea să nu se liniștească, astfel că staff-ul a decis să-l schimbe pentru a nu risca. Soluția aleasă, adică Ovidiu Bic, a fost cel care a pierdut mingea la golul egalizator al trupei antrenate de Mircea Rednic.

  • 23 de milioane de euro valorează lotul Universității Craiova
  • 7 puncte sunt între FCSB (locul 1) și Craiova (locul 3)

Apărerea poate că este plusul Craiovei din acest sezon. Cu experiența lui Marius Constantin, oltenii au câștigat. Papp poate fi și el o soluție. Ștefan Vlădoiu are și el perspective, iar Nicușor Bancu este căpitanul și omul de bază pe partea stângă. Din păcate, reușita foarte frumoasă a lui Artean a provenit și dintr-o poziție în care a fost lăsat liber de jucătorii echipei gazdă. Suprinși pe contraatac, craiovenii nu s-au organizat prea bine, Vlădoiu a strâns în centru și nimeni nu a mai venit să-l țină pe fotbalistul Viitorului.

Imaginea Universității este afectată atât prin lipsa de rezultate, lipsa de declarații inspirate, cât și prin prestații, dar mai apar și anumite lucruri ca pierderea unor fotbaliști de perspectivă.  Gabriel Fulga este un alt fotbalist care a fost pierdut chiar în dauna FCSB-ului. Fanii își doresc „cinciul” (N.r. al cincilea trofeu de campioană), însă „alb-albaștri” au oferit un altfel de „cinci”.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – Universitatea Craiova: 1,67 este cota pentru „sub, 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT