Fotbal intern

Universitatea Craiova și Viitorul, meciuri directe cu goluri multe! Totuși, oltenii nu mai au marcator pur sânge

23.01.2021 | 12:03
Universitatea Craiova si Viitorul meciuri directe cu goluri multe Totusi oltenii nu mai au marcator pur sange
Universitatea Craiova și Viitorul, meciuri directe cu goluri multe! Totuși, oltenii nu mai au om de gol© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și FC Viitorul au oferit mai mereu meciuri cu goluri multe, dar tradiția se poate rupe în următoarea întâlnire directă, deoarece oltenii nu mai au om de gol și au înscris doar o dată în ultimele patru partide. 

Chiar dacă antrenorul Corneliu Papură a anunțat că echipa nu se află într-o criză, „juveții” au nevoie de victorie ca de aer pentru a mai liniști apele și pentru a rămâne în apropierea FCSB-ului și a CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Cele trei înfrângeri ale Craiovei din acest sezon au venit în meciurile de pe teren propriu, astfel că Știința se simte mai bine în deplasare decât pe „Ion Oblemenco”. 

Universitatea Craiova și FC Viitorul au oferit meciuri directe cu goluri multe, însă oltenii nu mai beneficiază de aportul unui om care să marcheze

În sezoanele precedente, Craiova și Viitorul erau văzute ca cele mai spectaculoase echipe din Liga 1. Acum, FCSB „a furat” farmecul, iar bucureștenii sunt cei care oferă spectacol și au ajuns la cota de 42 de goluri marcate în 17 meciuri.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Papură nu mai stă deloc bine în situația golurilor după accidentarea lui Elvir Koljic, dar parcă totul s-a adâncit și mai rău în ultimele patru meciuri, când Știința a înscris doar o dată. Legat de Viitorul putem remarca faptul că au înscris două goluri împotriva FCSB-ului, însă au primit același număr de goluri.

Jocurile Universitatea Craiova – Viitorul au fost spectaculoase de-a lungul timpului. În 23 de meciuri directe, oltenii au înscris de 39 de ori, iar echipa de la malul Mării a scuturat plasa de 38 de ori, rezultând un total de 77 de goluri. Până și în ultima întâlnire directă, în tur, s-au marcat cinci goluri. Știința a câștigat la Ovidiu cu 4-1, însă recordul de reușite a fost stabilit într-un meci de pe 28 aprilie 2018, de pe „Ion Oblemenco”. Devis Mangia și Gheorghe Hagi erau antrenorii echipelor.

ADVERTISEMENT

De remarcat că scorul a fost deschis în acel joc de Alexandru Cicâldău, actualul „decar” al oltenilor și care evolua pentru Viitorul. Mitriță și Băluță, de două ori, au marcat pentru Craiova, iar Cristi Ganea reușea și el o „dublă”.

  • 20-10 este golaverajul Universității Craiova în sezonul 2020-2021
  • 23-22 este cel al Viitorului în actuala stagiune
ADVERTISEMENT

Cele două formații își împart victoriile în meciurile directe. Obiective diferite în acest sezon

Balanța victoriilor nu s-a înclinat spre o echipă, astfel că „studenții” craioveni au nouă victorii, la fel ca și puștii de la clubul lui Hagi. De asemenea, s-au înregistrat cinci egaluri. Cea mai severă corecție aplicată de Viitorul a fost într-o partidă de pe 28 noiembrie 2015, când la „Ovidiu” s-a înregistrat scorul de 4-0. Florin Tănase marca o „dublă”, iar Bănel Nicoliță și Aganovic înscriau și ei.

În actuala stagiune, Craiova și Viitorul au obiective diferite. Oltenii, care au avut un început foarte bun de sezon, caută primul titlu după 30 de ani, în timp ce Mircea Rednic are obiectivul de a intra în play-off, mai ales că echipa s-a mai redresat după venirea sa.

  • 7 este locul ocupat de FC Viitorul în acest moment, cu 22 de puncte
  • 34 de puncte au oltenii, fiind clasați pe ultima treaptă a podiumului

„Mergem la Craiova să jucăm și să încercăm să câștigăm. Noi sperăm ca ei să aibă și al patrulea eșec acasă, dar niciun meci nu seamă cu altul. Nu trebuie să ne luăm după statistică, trebuie să fim concentrați până la finalul meciului.

Am avut mereu meciuri frumoase cu ei, pentru că ambele echipe încearcă să joace un fotbal de calitate, ofensiv, dar sper ca sâmbătă să ieșim învingători. Fiind crescut la Craiova, de fiecare dată când merg acolo mă simt ca acasă. Am un sentiment aparte, dar asta nu o să mă afecteze,” a declarat Sebastian Mladen, înainte de U Craiova – Viitorul.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Viitorul: 1,83 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT