Fotbal intern

Universitatea Craiova, toate motivele să spere la un succes în derby. FCSB are zero victorii pe teren străin în acest sezon

15.09.2019 | 19:28
Universitatea Craiova toate motivele sa spere la un succes in derby FCSB are zero victorii pe teren strain in acest sezon

Universitatea Craiova caută să obțină al doilea succes din istorie pe teren propriu cu FCSB. Mâine, de la ora 21:00, cu 30,000 de fani alături, cu un clasament mai bun și o formă superioară, elevii lui Pițurcă sunt favoriți cu FCSB. Roș-albaștri mai au un mare minus înainte de acest meci: nu au bătut pe nimeni în deplasare în acest sezon de campionat.

U Craiova speră la un succes cu FCSB. Roș-albaștrii, zero victorii pe teren străin în acest sezon

FCSB vine pe ”Ion Oblemenco” din postura de outsider. Deși echipa lui Gigi Becali are șase victorii în ultimele opt meciuri de Casa Pariurilor Liga 1 jucate pe terenul Universității, de această dată calculele hârtiei indică o situație mai complicată pentru bucureșteni. FCSB ocupă locul 11 după opt etape de campionat, iar pe teren străin nu a câștigat încă în sezonul 2019-2020.

Până să ajungă în Bănie, FCSB a avut trei deplasări cu Sepsi, Astra și Gaz Metan Mediaș din care a scos un singur punct și un golaveraj negativ de tenis, 1-6. Cu Bogdan Andone pe bancă, FCSB a scos o remiză albă la Sfântu Gheorghe. Apoi, pentru roș-albaștrii au urmat eșecurile: 1-2 cu Astra, la Giurgiu și 0-4 cu Gaz Metan Mediaș. De fiecare dată, pe bancă a fost alt antrenor. La Giurgiu a fost Vergil Andronache, iar la Mediaș Bogdan Vintilă, antrenorul din prezent al vicecampioanei.

Deplasările FCSB-ului din campionat din acest sezon:

  • Sepsi – FCSB 0-0
  • Astra – FCSB 2-1
  • Gaz Metan Mediaș – FCSB 4-0
U Craiova speră la un succes cu FCSB. Roș-albaștrii, zero victorii pe teren străin în acest sezon
U Craiova speră la un succes cu FCSB. Roș-albaștrii, zero victorii pe teren străin în acest sezon. Sursa foto: hepta.ro

U Craiova pe teren propriu: câștigă sau pierde

Dacă FCSB nu bate pe nimeni în deplasare, Universitatea Craiova este o echipă care nu face egal pe teren propriu. În patru partide, oltenii au înregistrat trei victorii, cu Academica Clinceni, Chindia și Astra, iar în meciul cu Sepsi au pierdut.

U Craiova pe teren propriu în acest sezon:

  • U Craiova – Academica Clinceni 3-2
  • U Craiova – Chindia 1-0
  • U Craiova – Sepsi 0-1
  • U Craiova – Astra 1-0

La ultima dispută Universitatea Craiova – FCSB, care a avut loc pe 5 mai 2019, la finele sezonului trecut de Play-off, bucureștenii s-au impus cu 2-0, după reușitele lui Florin Tănase și Dennis Man.