Galeria renunţă la Craiova lui Mititelu şi se dă cu Olguţa

FC U Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu, rămîne fără susţinători. O bună parte dintre fani au transmis printr-un comunicat de presă că se alătură proiectului Clubul Sportiv...
04.09.2013 | 18:08
Galeria renunta la Craiova lui Mititelu si se da cu Olguta
ADVERTISEMENT

FC U Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu, rămîne fără susţinători. O bună parte dintre fani au transmis printr-un comunicat de presă că se alătură proiectului Clubul Sportiv Universitatea, formaţiunea sprijinită de primăriţa Lia Olguţa Vasilescu. 

“€œSezione Ultra’2000, brigadă care a iniţiat protestele împotriva lui Mititelu şi probabil singura care şi-a dorit cu adevărat ca acestea să aibă succes, iese din protest. La mai bine de 8 ani de la primul mesaj de contestare şi după 6 ani aproape neîntrerupţi de proteste la adresa lui Adrian Mititelu este clar că trebuie să schimbăm modul de acţiune. Mitingul, mesajele, scandările, comunicatele, graffiti-urile plus alte acţiuni care nu pot fi menţionate, practic contestarea pe toate căile posibile, împreună cu lipsa perfomanţei, ar fi fost suficiente pentru că un om normal la cap să renunţe la club. Dar un om cu 400 de procese nu poate fi un om normal la cap.

ADVERTISEMENT

Faptul că Ştiinţa urmează să fie omorîtă de Mititelu a devenit evident în momentul în care acesta a mutat prima dată echipa la Severin. În acel moment grupul nostru a încercat să convingă conducerea Universităţii din Craiova, autorităţile locale şi pe Adrian Păunescu să-i retragă familei mititelu dreptul de a mai folosi numele de Universitate, numele oraşului Craiova (Mititelu ne jignise pe toţi spunînd că orasul nu merită echipă de fotbal”) şi dreptul de a folosi imnul “€œCîntec pentru Oltenia”. Din păcate atunci demersurile noastre nu au avut succes şi a trebuit să mai pierdem cîţiva ani pînă că aproape tot oraşul să înţeleagă că renaşterea Ştiinţei este legată obligatoriu de disparitia mititelului.

Faptele au devenit contestabile, că pentru fostul patron, (de fapt creditor) binele Ştiinţei nu este important. Singură dorinţă a lui şi singurul lucru pentru care a luptat din toate puterile a fost şi este că echipă să îi aparţină şi să se identifice cu el. Picătura care a umplut paharul pentru întregul oraş a fost neînscrierea echipei în sezonul 2012-2013, lucru de care este responsabil 100% Mititelu.

ADVERTISEMENT

Sezione Ultra€™ a propus în repetate rânduri, celorlate grupuri organizate, că soluţie de salvare a spiritului Ştiinţei, înfiinţarea unei echipe a suporterilor(încă din 2009). Din păcate nici această propunere nu a avut parte de susţinere, devenind imposibil de pus în practică. În aceste condiţii o soluţie viabilă de renaştere a spiritului Stiiintei era reînfinţarea secţiei de fotbal a Clubului Sportiv, variantă care ne-ar fi oferit legitimitate (în condiţiile în care cei care au făcut din Craiova o echipă mare ar fi fost de acord să se alăture proiectului) şi numele de Universitatea Craiova. Iniţial şi această variantă a picat, Pavel Badea nedorind să pornească acest proiect fără sprijinul primăriei, care se ştie că la acel moment era blocată de minciunile lui Mititelu. Din fericire, într-un final şi primarul Craiovei a înţeles că Mititelu trebuie exclus din planurile de viitor ale Ştiinţei şi astfel s-a ajuns că una dintre propunerile noastre să fie puse în aplicare.

Recunoaştem că acceptarea locului de ligă a II-a (noi am propus să plecăm din ligă a IV-a) nu este tocmai cea mai fericită alegere. Dar având în vedere că celelalte cerinţe ne-au fost îndeplinite, şi că nu s-a luat locul altui club sau nu a fost furată echipă altui oraş, situaţia a devenit acceptabilă.
Că să fie clar pentru toată lumea: nu noi suntem cei care au înregistrat întâlnirile suporterilor pentru Mititelu, nu ne-am constituit că parte civilă în niciunul dintre procesele lui, nu ne-am angajat la omul pe care îl contestăm, nu ne-am întâlnit cu Mititelu înainte de fiecare acţiune, nu am lipit afişe şi nu am participat la mitinguri în campaniile electorale şi nici nu acceptăm lecţii de morală de la cei care au făcut asta. Nu lăsăm minciunile şi provocările să ne abată de la un scop simplu şi clar: renaşterea Universităţii Craiova! Am luptat prea mult pentru asta pentru că acum când avem şansa să atingem acest ideal să rămânem blocaţi în aberaţiile mititeliene.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care ne contesta şi ne arată cu degetul, nu le spunem decât atât: suntem de 13 ani prezenţi împreună la meciurile Ştiinţei, suntem cei mai vechi, suntem mai maturi, mai cerebrali şi suntem 100% siguri că am luat cea mai bună decizie. Timpul va demostra lucrul acesta.

În consecinţă, Sezione Ultraa€™ 2000 şi Asociaţia Suporterilor Olteni se alătura: Craiovei Maximă, Generaţiei din anii a€™90, Clubului Sportiv, Primăriei Craiova, Consiliului Judeţean, lui Corneliu Andrei Stroe, lui Cristi Minculescu, lui Gică Craioveanu şi întregii liste de a€˜tradatoria€™ şi în special suporterilor sătui până peste cap de mizeriile din ultimii ani, în încercarea de a readuce Universităţii Craiova gloria din trecut. Cine gândeşte că noi este binevenit în Peluză Nord, cine nu, poate să încerce alte zone ale stadionului sau poate să aştepte să între Chiron în peşti.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă la 20:45 Universitatea revine pe Ion Oblemenco într-un meci oficial!
O viaţă de luptă un singur ideal a€“ CRAIOVA”

 

ADVERTISEMENT