Sport

Universitatea Craiova „vânează” a șaptea prezență în cupele europene! Cum s-au descurcat oltenii în anii trecuți

Universitatea Craiova s-a înscris în lupta pentru cupele europene, iar oltenii au emoții pentru a șaptea calificare consecutivă în Europa.
22.05.2023 | 18:36
Universitatea Craiova vaneaza a saptea prezenta in cupele europene Cum sau descurcat oltenii in anii trecuti
Universitatea Craiova „vânează” a șaptea prezență în cupele europene! Cum s-au descurcat oltenii în anii trecuți. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Lupta pentru cupele europene este mai încinsă ca în orice alt sezon din SuperLiga, dar oltenii nu „predau armele” cu două etape rămase din play-off. Universitatea Craiova a bifat șase prezențe consecutive în Europa, iar Eugen Neagoe speră să îi conducă pe „alb-albaștri” în preliminariile Conference League.

Universitatea Craiova luptă pentru a șaptea calificarea în cupele europene! Toate calculele și cum s-au descurcat oltenii în sezoanele trecute

Universitatea Craiova „vânează” a șaptea prezența consecutivă în cupele europene, însă oltenii nu sunt la mâna lor pentru îndeplinirea obiectivului. Elevii lui Eugen Neagoe sunt obligați să câștige ultimele două meciuri cu Rapid și Sepsi, iar CFR Cluj să nu obțină cele trei puncte în ultima etapă contra noii campioane Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Nici așa oltenii nu ar fi siguri de prezența în Europa, pentru că ar termina pe locul 3 și ar mai avea un baraj de disputat cu câștigătoarea dintre FC Voluntari și FC U Craiova 1948. Formația din Bănie poate să meargă și direct în preliminariile Conference League de pe podium, dacă U Cluj va câștiga Cupa României Betano, fiind echipă fără licența UEFA.

Tot la mâna ardelenilor stau și dacă vor termina pe locul patru, dar atunci nu ar merge direct, ci ar susține baraj ca și anul trecut cu o echipă din play-out. În sezonul precedent, Universitatea Craiova s-a impus fără emoții în fața celor de la FC Botoșani pe stadionul „Ion Oblemenco”, avându-l pe banca tehnică pe Laurențiu Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Oltenii au dezamăgit însă în preliminariile Conference League, ratând calificrea în grupe. După 1-1 la Drobeta Turnu Severin Cu Hapoel Beer Sheva, formația din Bănie a pierdut șansa de a trece în următoarea fază după loviturile de departajare.

Cum s-au calificat oltenii în cupele europene în ultimele șase sezoane! Universitatea Craiova, fără emoții în patru dintre calificări

În cele șase prezențe consecutive în preliminariile europene, „juveții” au fost „ajutați” de două ori așa cum se poate întâmpla și în acest sezon. La prima participare în sezonul 2017-2018, când au dat peste AC Milan, oltenii au terminat pe 5, dar au beneficiat de faptul că FC Voluntari, care a câștigat Cupa României Betano, nu avea licență UEFA, iar CFR Cluj de pe locul 4 era în aceași poziție ca ilfovenii.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2019-2020, Craiova a terminat pe locul 4 după CFR Cluj, FCSB și Viitorul, dar „marinarii” au câștigat și Cupa României Betano cu Astra Giurgiu, astfel oltenii au mers în Europa. De altfel, Universitatea Craiova a câștigat și ea de două ori trofeul, însă formația din Bănie avea prezența asigurată de locul din clasament.

A șaptea calificare consecutivă în preliminariile cupelor europene ar fi o performanța pentru fotbalul craiovean, care nu mai bifat această performanță din anii ‘80. La acea vreme, Craiova Maxima scria pagini de istorie în Europa, fiind și prima formația românească care a ajuns în semifinalele unei competiții europene.

ADVERTISEMENT

În ultimele meciuri din campionat, Universitatea Craiova și-a fixat obiectivul pentru confruntările cu Rapid și Sepsi. Oltenii vor cele șase puncte în SuperLiga, iar elevii lui Eugen Neagoe așteaptă un pas greșit din partea ardelenilor cu Farul Constanța.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,50 este cota pentru „2 solist” la meciul Rapid București – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT