News

Universitatea Craiova, veste uriașă pentru fani! Comitetul executiv al FRF a aprobat numele istoric al “Științei”. Mititelu a ieșit la atac. “S-a comis un abuz!”

04.07.2019 | 08:26
Universitatea Craiova veste uriasa pentru fani Comitetul executiv al FRF a aprobat numele istoric al Stiintei Mititelu a iesit la atac Sa comis un abuz

Veste mare pentru iubitorii fotbalului din Craiova. FANATIK a aflat că echipa din Liga 1 va purta denumirea de Universitatea Craiova în toate competițiile și toate documentele oficială. Decizia a fost dată de Comitetul Executiv al FRF. Denumirea va fi folosită în toate competițiile oficiale de FRF, LPF și UEFA. 

UPDATE. 4 iulie, ora 08.00. Adrian Mititelu a reacționat imediat după ce a aflat că echipa lui Mihai Rotaru va purta denumirea de Universitatea Craiova în toate competițiile și toate documentele oficiale, toate acestea după ședința avută de Comitetul Executiv al FRF care a avut loc miercuri. “FRF a mai comis un abuz, cu scopul clar de a favoriza gruparea criminaLă înființată de PSD în 2013. Burleanu nu este cu nimic mai prejos decât criminalul Mircea Sandu. Într-o zi FRF o să trebuiască să achite o notă de plată uriașă. Această decizie ILEGITIMĂ și imorală urmează să o atacăm în căile prevăzute de lege și statut. Nu în ultimul rând această nouă faptă penală va fi adusă la cunoștință procurorilor”, a scris Adrian Mititelu pe pagina lui de Facebook.

Mesajul postat de Adrian Mititelu pe contul său de Facebook

Universitatea Craiova, veste uriașă pentru fani! Comitetul executiv al FRF a aprobat numele istoric al “Științei”. EXCLUSIV

Astfel, clubul craiovean va juca în competițiile interne (Liga 1 , Cupa României) și cele internaționale cu denumirea de Universitatea Craiova. Cererea a fost făcută de olteni având la bază decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la marca Universitatea Craiova.

În anul 2016, Tribunalul București a decis că marca “Universitatea Craiova” nu îi aparține lui Adrian Mititelu, ci clubului CS U Craiova, care evoluează în Liga 1. Iar după decizia Comitetului Executiv al FRF, în toate competițiile echipa din Liga 1 va avea Universitatea Craiova.

Oltenii și-au pregătit bine argumentele pentru cererea adresată FRF și au susținut că: „CS U Craiova are un contract de licență cu Club Sportiv „Universitatea Craiova” privind marca”,
”Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține atât marca înregistrată „Universitatea Craiova”, cât și marca notorie „Universitatea Craiova”, așa cum reiese din Sentința Civilă 1351/2015, pronunțată de Tribunalul București și confirmată prin ÎCCJ prin decizia 1313/2017” și „Nu există nicio altă marcă „Universitatea Craiova” înregistrată la OSIM, întrucât Club Sportiv Universitatea Craiova s-a opus îm justiție”

Universitatea Craiova, veste uriașă pentru fani! Comitetul executiv al FRF a aprobat numele istoric al "Științei"
Universitatea Craiova, veste uriașă pentru fani! Comitetul executiv al FRF a aprobat numele istoric al “Științei”

Universitatea Craiova va disputa primul meci joi, pe 11 iulie, pe terenul azerilor de la Sabail, în primul tur preliminar din Europa League. Patronul Mihai Rotaru a declarat că echipa are planuri mari în actuala stagiune, iar obiectivul lui Corneliu Papură este câștigarea titlului: “Vrem să construim o echipă care să ia campionatul. Cele mai frumoase meciuri din aceste campionate au fost Craiova – Viitorul și Craiova – FCSB. Numitorul comun a fost Craiova. Noi am pierdut campionatele cu echipele mici. La anul vom fi mai puternici, dar acum ne batem pentru locul 3″

Și în Europa League, Universitatea Craiova are un traseu abordabil în primele tururi. Dacă va trece de Sabail, oltenii vor da în turul doi preliminar al Europa League de învingătoarea dintre Honved Budapesta și Zalgiris Kaunas.