Sport

Universitatea Craiova vrea cu orice preț în grupele Conference League: „Trebuie să spălăm rușinea anilor trecuți”

Universitatea Craiova nu a jucat niciodată în grupele unei competiții europene și vrea să spargă gheața în acest sezon. Conducerea le-a trasat obiectiv clar fotbaliștilor, indiferent de obstacole.
07.07.2022 | 16:39
Universitatea Craiova vrea cu orice pret in grupele Conference League Trebuie sa spalam rusinea anilor trecuti
Universitatea Craiova vrea cu orice preț în grupele Conference League: „Trebuie să spălăm rușinea anilor trecuți”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va debuta în SuperLiga contra lui Sepsi, vineri, 15 iulie, de la ora 21:30. Oltenii sunt însă cu gândul la ceea ce va urma după prima etapă, când vor începe o nouă aventură europeană. Conducerea o vrea neapărat pe „Știința” în grupele UEFA Conference League.

Universitatea Craiova visează la prima participare din istorie în grupele unei competiții europene

U Craiova e calificată în turul 2 preliminar din Conference League, acolo unde va da piept cu albanezii de la KF Vllaznia Shkoder. Sezonul trecut, în aceeași fază a competiției, alb-albaștrii s-au împiedicat de KF Laci, tot din Albania.

ADVERTISEMENT

„Știința” a părăsit rușinos cupele europene și în 2020. Universitatea Craiova a fost eliminată din primul tur preliminar al Europa League de gruzinii de la Locomotivi Tbilisi, care s-a impus cu scorul general de 2-1.

„Trebuie să spălăm rușinea anilor trecuți. Nu mă gândesc că s-ar putea întâmpla o surpriză nefavorabilă. Trebuie să ne luăm toate măsurile. Citeam despre declarația lui Dan Petrescu, cu Pyunik Erevan.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă vi se pare exagerată, dar sunt așa multe surprize… Competiția internațională creează o stare de spirit care te face să te autodepășești.

Cunoaștem fotbalul albanez de anul trecut. Vin cu angajament, cu dăruire, cu orgoliu. Cu aceleași arme trebuie să venim și noi”, a declarat Sorin Cârțu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Oltenii vor juca pe stadionul din Drobeta-Turnu Severin

Dubla cu Vllaznia din turul 2 preliminar al UEFA Confernece League se va juca pe 21 iulie, turul, în Albania, și pe 28 iulie, returul, la Craiova. Cea de a doua manșă se va disputa pe „Ion Oblemenco”, dar, apoi, dacă se vor califica în turul 3, oltenii vor fi nevoiți să se mute la Severin.

Stadionul va fi indisponibil în perioada 10 august – 30 septembrie pentru desfășurarea festivalului muzical, „IntenCity Festival”.

ADVERTISEMENT

„Vom juca la Severin. De câte ori au fost probleme, am jucat. Am jucat și AC Milan la Severin. E o zonă în care suntem înconjurați cu mare dragoste și să ne bucurăm că le oferim oportunitatea celor de acolo să vadă echipa pe viu fără să se mai deplaseze la Craiova”, a adăugat președintele oltenilor.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 3,10 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT