Sport

Universitatea Craiova a câştigat din nou Cupa României! „Supraviețuitorii” de la finala din 2018

După trei ani, Universitatea Craiova a câştigat din nou Cupa României. Câțiva componenți ai lotului actual au prins și finala competiției din 2018.
22.05.2021 | 15:10
Universitatea Craiova a castigat din nou Cupa Romaniei Supravietuitorii de la finala din 2018
Universitatea Craiova vrea o nouă Cupă a României! „Supraviețuitorii” din finala din 2018
ADVERTISEMENT
23-05-2021
08:24

U Craiova a câştigat pentru a opta oară Cupa României

U Craiova a câştigat finala Cupei României, după 3-2 cu Astra Giurgiu, şi a obţinut al optulea trofeu în această competiţia. La succesul din 2018, Nicuşor Bancu şi Alex Mateiu erau titulari în meciul cu Hermannstadt, în timp ce Andrei Burlacu, Laurenţiu Popescu şi Vladimir Screciu au fost rezerve.

În 2018, Bănia simțea din nou gustul bucuriei de a câștiga un trofeu, după ce Știința a cucerit Cupa României. Cu Devis Mangia pe bancă, oltenii au învins pe Hermannstadt, scor 2-0. Brazilianul Gustavo și Alexandru Mitriță erau jucătorii care își treceau numele pe lista marcatorilor.

Atunci, „juveții” au dat în finală peste o echipă de liga a doua, acum, Universitatea dă piept cu Astra Giurgiu, formație deja retrogradată în cel de-al doilea eșalon al fotbalului românesc. Partida de la Ploiești va fi specială și pentru că fanii revin pe stadion după o așteptare de peste un an.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova vrea să cucerească din nou Cupa României. Finala din 2018, cu Nicușor Bancu și Alexandru Mateiu titulari

Bănia fotbalistică nu se poate lăuda cu un palmares prea bogat în ceea ce privește cucerirea de trofee în ultimii 20-30 de ani. Totuși, de la revenirea Universității pe prima scenă, în sezonul 2013-2014, orașul Craiova a trăit bucuria câștigării Cupei României. Se întâmpla în anul competițional 2017-2018.

Antrenați de italianul Devis Mangia, oltenii au făcut legea în competiție prin „tripleta” ofensivă Gustavo – Băluță – Mitriță. Primul și ultimul au și înscris în finala de pe „Arena Națională”, disputată cu 25.000 de oameni în tribune, iar mai mult de 20.000 erau olteni.

ADVERTISEMENT

Între titularii acelui meci de referință pentru fotbalul craiovean se regăseau și Nicușor Bancu și Alexandru Mateiu, doi fotbaliști care ar putea să intre din primul minut și în finala din acest an, cu Astra. Căpitanul Bancu revine după o suspendare de trei etape.

„Niște emoții de nedescris, unice. E primul trofeu pe care l-am luat. Îmi doresc să fie la fel în fiecare an. O mare bucurie când am ridicat trofeul, ceva de nedescris. 100.000 de oameni în centrul orașului, m-am bucurat enorm,” spunea Alexandru Mateiu, aducându-și aminte de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu trei ani.

ADVERTISEMENT

Ce „supraviețuitori” se mai află în cadrul clubului Universitatea Craiova: Vladimir Screciu, Laurențiu Popescu și Burlacu au fost rezerve. Cristi Bărbuț nu a fost în lot nici în 2018 și nu va fi nici acum. Gustavo este împrumutat

Dincolo de cei doi jucători prezentați, la Universitatea Craiova mai sunt fotbaliști care au simțit fericirea din acel moment de la nivelul gazonului. Chiar dacă nu au prins minute în jocul cu sibienii, mijlocașul Vladimir Screciu și portarul Laurențiu Popescu au primit medalie prin care se atestă că au câștigat trofeul. Cei doi vor fi în lot și pentru finala din acest an.

Andrei Burlacu a jucat, intrând pe finalul meciului chiar în locul lui Alexandru Mitriță, unul dintre marcatori. „Burli” nu mai cochetează cu prima echipă, fiind folosit doar la „satelitul” care se zbate să rămână în Liga 3.

ADVERTISEMENT

Anunțat ca noul jucător al lui Sepsi, Cristi Bărbuț mai are contract cu Universitatea Craiova până la finalul sezonului, însă nu va mai bifa niciun minut și nici pe banca de rezerve nu se va mai afla. Astfel, fotbalistul de 26 ratează a doua finală de Cupa României, deoarece nu a fost inclus pe foaia de joc nici în 2018.

De asemenea, Gustavo este sub contract cu Știința, însă este împrumutat în Emiratele Arabe Unite. După acel sezon în care a cucerit Cupa, brazilianul fusese vândut pentru 800.000 de euro, a fost readus, dar oltenii l-au trimis împrumut, încasând o sumă frumoasă: 300.000 de euro.

Finala Cupei României din sezonul 2017-2018:

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, Crișan, Stoica, Tătar – Dîlbea, Boboc – Herghelegiu, Rusu, Petrescu – Blănaru;
Rezerve: Niga – Pîrvulescu, Curtean, Neagu, Danci, Stancu, Dumitru;
Antrenor: Alexandru Pelici;

Universitatea Craiova: Mitrovic – Ferreira, Răzvan Popa, Kelic – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță.
Rezerve: Popescu – Screciu, Glavina, Rossi, Andre Santos, Dimitrov, Burlacu;
Antrenor: Devis Mangia.

  • 3 ani au trecut de la ultimul trofeu cucerit de Universitatea Craiova
  • 2 fotbaliști care au fost titulari în finala din 2018 se vor regăsi și acum în formula de start a trupei lui Marinos Ouzounidis

  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 2,30 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT