Fotbal intern

Universitatea Craiova vrea „revanșa” cu CFR Cluj! Ardelenii au cucerit două trofee pe „Ion Oblemenco”. Video

10.04.2021 | 18:34
Universitatea Craiova vrea revansa cu CFR Cluj Ardelenii au cucerit doua trofee pe Ion Oblemenco Video
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova vrea să se răzbune pe CFR Cluj pentru cele două trofee pe care ardelenii le-au cucerit în ultimii ani pe stadionul „Ion Oblemenco.” Amintirile neplăcute pentru gazde vin din meciurile din Supercupa din 2018 și „finala” Ligii 1 din 2020. De altfel, trofeul cucerit în urmă cu trei ani este singurul din cariera lui Edi Iordănescu, cel care a rezistat doar trei jocuri în acel mandat la CFR.

Clubul din „Gruia” nu o duce foarte bine pe plan extrasportiv. FANATIK a dezvăluit informația conform căreia CFR Cluj are datorii în valoare de 94.475.022 lei (aproximativ 19.200.000 de euro). Ba mai mult, băieții lui Iordănescu au restanțe de trei luni la salarii!

ADVERTISEMENT

Lupta la titlu se anunță încinsă în play-off. FCSB, CFR și Craiova reprezintă principalele competitoare. Chiar dacă bucureștenii conduc clasamentul, celelalte două formații abia așteaptă un pas greșit al „roș-albaștrilor” în ultima etapă a sezonului regulat pentru a mai reduce din handicap, mai ales că punctele se înjumătățesc în play-off.

Universitatea Craiova vrea revanșa cu CFR Cluj. Singurul trofeu din cariera lui Edi Iordănescu a fost cucerit pe stadionul „Ion Oblemenco”

Oltenii vor revanşa CFR Cluj, mai ales că ardelenii le-au „răpit” bucuria câștigării a două trofee în ultimii ani. Ba mai mult, „feroviarii” au cucerit Supercupa României și titlul chiar pe stadionul „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

În 2018, Bănia sărbătorea câștigarea primului trofeu după o pauză de 25 de ani. Trupa antrenată la acea vreme de italianul Devis Mangia se impunea cu 2-0 în fața lui Hermannstadt în finala Cupei României, în timp ce clujenii își relua drumul spre succes cu un titlu cucerit în urma unei bătălii cu FCSB și chiar U Craiova, care bifase și o altă performanță, accederea pe un loc pe podium după 23 de ani.

Federația Română de Fotbal a luat decizia ca stadionul „Ion Oblemenco” să găzduiască Supercupa României, astfel că Știința pornea din start cu un mare avantaj. Totuși, calculele au fost răsturnate de ardeleni în meciul direct. La primul meci pe banca CFR-ului, Edi Iordănescu, tehnicianul care îl înlocuise pe Dan Petrescu, a reușit să o bată pe Craiova chiar la ea acasă. Omrani a fost faultat în careu de Răzvan Popa, iar legenda echipei din „Gruia”, Emmanuel Culio, l-a executat pe Pigliacelli. A fost unicul gol al întâlnirii, iar clujenii au sărbătorit pe gazon câștigarea Supercupei. Iordănescu nu a rezistat prea mult în acel mandat, părăsind „corabia” după doar trei meciuri, victoria cu Universitatea fiind singurul succes al său.

ADVERTISEMENT

Ce șansă a avut Universitatea Craiova în sezonul trecut! „Finala” campionatului s-a desfășurat în Bănie, dar CFR Cluj a reușit să câștige cel de-al treilea titlu consecutiv

La doi ani distanță de la pierderea Supercupei pe teren propriu, Universitatea Craiova a avut șansa să se răzbune într-un mare stil, deoarece pandemia de coronavirus și toată nebunia din campionatul trecut a dus la oportunitatea ca „alb-albaștrii” să cucerească titlul pe „Ion Oblemenco”, chiar împotriva CFR-ului.

Cristiano Bergodi a făcut să pară că Știința nu are cum să piardă vreun meci în play-off-ul trecut, însă finalul acelei serii extraordinare de victorii a fost întreruptă într-un moment cum nu se poate mai rău. Calculele din seara de 3 august 2020 erau simple: cine câștiga era campioana României.

ADVERTISEMENT

Meciul a început foarte bine pentru gazde. Dan Nistor a deschis scorul în minutul 10, iar locuitorii orașului sărbătoreau deja „cinciul”. Până la urmă, stadionul pustiu din Bănie a reprezentat o „casa groazei” pentru olteni. Vinicius, Boli și Deac au întors rezultatul și au trimis trofeul la Cluj, un scenariu care părea scos dintr-un coșmar pentru Craiova, însă campioana a arătat ca o echipă cu experiență, care nu s-a panicat nici când fostul căpitan al lui Dinamo a deschis scorul. VEZI AICI VIDEO.

Astfel, duminică, de la 21:30, CFR Cluj revine în locul unde a simțit gustul câștigării a doua trofee importante. Partida din tur s-a încheiat cu o remiză „albă”.

  • 63 de puncte are CFR Cluj, clasându-se pe locul 2
  • 57 de puncte a acumulat Universitatea Craiova, fiind chiar sub adversara de duminică

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 3,75 este cota pentru „1 pauză/1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT